Prvorodička a potíže s financemi - co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
121
26.6.15 16:48
@Verca1989 píše:
ne, jen se ti snažím vysvětlit něco, co očividně nechápeš, nemám potřebu se obhajovat, jen mě neskutečně vytáčí lidé, kteří myslí takhle povrchně. Když jsem si nekoupila drahý kočár a další drahé potřeby pro dítě, tak to podle tebe znamená, že jsme na to prostě neměli, tohle konkrétně mi vadí, protože to není pravda. Jsem pyšná na to, že nemám potřebu rozhazovat. Že někdo prachy má a vyhazuje je za nesmysly je jeho problém..

Já mám zase pocit, že Ty nechápeš mě. Prostě si nerozumíme, tak už to v životě někdy chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.15 16:51
@dextera píše:
Souhlasím, že málokdo má prioritu drahý kočár, ale prostě někteří lidé si holt nemusí koupit kočár z bazaru, protože jejich finance jim dovolí si vybrat kočár (nebo cokoliv jiného, dosaď si za to, co chceš) jaký chtějí i kdyby stál třeba 50tis. a zbývají jim peníze i na ostatní věci a nemusí vůbec řešit, co je pro ně priorita. Jenomže některým dámám to prostě leží v žaludku a dělají z nouze ctnost. To je to, co mi vadí. Ale už jsem pochopila, že jsem ve špatné společnosti.

Treba ten můj ideální kočár se přestal vyrábět. Pokud bych chtěla nový, tak bych musela obnovit jeho výrobu. To neudělá ani milionář ;)
A i milionář, pokud by utracel bez rozmyslu, tak by dřív nebo později skončil na miziě.

• Citovat
  • Upravit
7904
26.6.15 16:51

@dextera až budou mít splacené bydlení, až budou mít všechny jejich děti naspořeno tolik, aby mohly vychodit nejlepší soukromé školy u nás a nejlepší univerzity ve světě, až budou rodiče mít našetřeno tolik, aby své děti v 18 letech mohli vzít na cestu kolem světa a ukázat jim, jak se žije jinde, až budou mít našetřeno tolik, že budou mít rezervu na doživotní nejlepší dostupnou zdravotní péči pro celou rodinu, pak uznám, že opravdu mají peníze na drahý kočár. Dřív ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.6.15 16:53
@kacz píše:
@dextera až budou mít splacené bydlení, až budou mít všechny jejich děti naspořeno tolik, aby mohly vychodit nejlepší soukromé školy u nás a nejlepší univerzity ve světě, až budou rodiče mít našetřeno tolik, aby své děti v 18 letech mohli vzít na cestu kolem světa a ukázat jim, jak se žije jinde, až budou mít našetřeno tolik, že budou mít rezervu na doživotní nejlepší dostupnou zdravotní péči pro celou rodinu, pak uznám, že opravdu mají peníze na drahý kočár. Dřív ne.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.6.15 17:03

-

Příspěvek upraven 18.01.16 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
26.6.15 18:48
@terinka4444 píše:
a nakonec bohatý lidí stejně poznáš podle toho, jak mají spravený zuby :mrgreen:

To ani ne :mrgreen: Bohatí nejsme, jen jako sestra u zubaře musím dělat chodící reklamu, takže mám zuby jako perličky. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
26.6.15 20:17

@Koza-Dereza
Stačilo mi pár „přízpěvků“, kde jsi snad i nechtěně prozradila něco o „sobje“ :lol: třeba jaká jsi vzdělaná hvězda, když už se tím tak oháníš. Na brigády chodil každej, ve dvaceti je kdejaká holka slušnej kus, takže nabrnknout chlapa a nechat si naštěkat do boudy - no problem - a vzhledem k tomu, žes dokázala tak akorát to…a možná máš dobrou postavu…je hodně velký vzrůšo šít na netu do chudejch a tlustejch, co :lol: to je zábava :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.6.15 20:35
@Agnesita píše:
@Koza-Dereza
Stačilo mi pár „přízpěvků“, kde jsi snad i nechtěně prozradila něco o „sobje“ :lol: třeba jaká jsi vzdělaná hvězda, když už se tím tak oháníš. Na brigády chodil každej, ve dvaceti je kdejaká holka slušnej kus, takže nabrnknout chlapa a nechat si naštěkat do boudy - no problem - a vzhledem k tomu, žes dokázala tak akorát to…a možná máš dobrou postavu…je hodně velký vzrůšo šít na netu do chudejch a tlustejch, co :lol: to je zábava :palec:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.6.15 22:48
@dextera píše:
Souhlasím, že málokdo má prioritu drahý kočár, ale prostě někteří lidé si holt nemusí koupit kočár z bazaru, protože jejich finance jim dovolí si vybrat kočár (nebo cokoliv jiného, dosaď si za to, co chceš) jaký chtějí i kdyby stál třeba 50tis. a zbývají jim peníze i na ostatní věci a nemusí vůbec řešit, co je pro ně priorita. Jenomže některým dámám to prostě leží v žaludku a dělají z nouze ctnost. To je to, co mi vadí. Ale už jsem pochopila, že jsem ve špatné společnosti.

ty ale srovnáváš úplné blbiny. Kdybych si v klidu bez mrknutí oka mohla koupit kočár za padesát litrů, k tomu si dopřát ve stejné ceně dovolenou a nemusela bych nic řešit, tak podlé tvé rovnice bych ale vlastně pořád neměla být spokojená, protože někdo si může bez mrknutí oka koupit káru za 3 miliony…nemá cenu tuto debatu dál rozvíjet, podle tebe prostě všichni, kteří mají peníze ale nemají potřebu utrácet za předražené nesmysly vlastně kecají a jen závidí těm, kteří si mohou litrama vytírat zadek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.6.15 23:44
@Agnesita píše:
@Koza-Dereza
Stačilo mi pár „přízpěvků“, kde jsi snad i nechtěně prozradila něco o „sobje“ :lol: třeba jaká jsi vzdělaná hvězda, když už se tím tak oháníš. Na brigády chodil každej, ve dvaceti je kdejaká holka slušnej kus, takže nabrnknout chlapa a nechat si naštěkat do boudy - no problem - a vzhledem k tomu, žes dokázala tak akorát to…a možná máš dobrou postavu…je hodně velký vzrůšo šít na netu do chudejch a tlustejch, co :lol: to je zábava :palec:

tý vogo, ty seš vostrá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.6.15 23:46

@dextera nejmladšího jsem odvozila v proutěné libertě ze 70. let. Bylo to proto, že jsem bohatá, nebo chudá? A teď, babo, raď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
27.6.15 00:25
@matkabagristy píše:
@dextera nejmladšího jsem odvozila v proutěné libertě ze 70. let. Bylo to proto, že jsem bohatá, nebo chudá? A teď, babo, raď :mrgreen:

Nevím, možná jenom nemáš vkus :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
27.6.15 00:39
@Verca1989 píše:
ty ale srovnáváš úplné blbiny. Kdybych si v klidu bez mrknutí oka mohla koupit kočár za padesát litrů, k tomu si dopřát ve stejné ceně dovolenou a nemusela bych nic řešit, tak podlé tvé rovnice bych ale vlastně pořád neměla být spokojená, protože někdo si může bez mrknutí oka koupit káru za 3 miliony…nemá cenu tuto debatu dál rozvíjet, podle tebe prostě všichni, kteří mají peníze ale nemají potřebu utrácet za předražené nesmysly vlastně kecají a jen závidí těm, kteří si mohou litrama vytírat zadek…

Ano, v Tvém případě si to opravdu myslím. Jinak by jsi neměla potřebu takhle agresivně reagovat v diskusi. Neopovrhuji maminkama, co si koupí kočár v bazaru za 3000, ale ani těma, které dají za kočár 30000tis., když na to mají. Ale z téhle diskuse mi tak nějak vyplývá, že pro většinu jsou ty druhé povrchní blbky, protože si přece měly taky koupit ten levný. Žij a nechej žít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
27.6.15 00:47
@Agnesita píše:
@Koza-Dereza
:palec: :mrgreen: Přesněěě :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
27.6.15 00:51

@Terina89 No, děvčata, na rovinu - nechat si naštěkat do boudy umí opravdu každá blbka, o tom žádná, bohužel většina těch blbek si vybere nějaký losera a pak sem píše a brečí, že nemá pomalu ani na kočárek.. :nevim: To opravdu není k chlubení… Chudoba cti netratí, ale chudoba ve spojení s (pardon) blbostí a nevalnýma vyhlídkama do budoucna? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí