Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to si bude muset pritel najit asi lepsi praci. Co jineho ![]()
@Koza-Dereza a co jí radíš ty? Aby šla na potrat a doufala že ve 30ti bude moc mít dítě? Už se stalo tak jako co. To ten kdo není bohatej nemá právo na děti nebo co? Každej ňák začínal. Taky jsme neměli moc peněz a dcera má všechno.
@melieska píše:
nevím co je to za dobu… když byla mamka mladá měla vše a prachy se neřešili a ted! HNUS
Když byla moje mamka na rodičáku (bratr je stejně starej jako ty), bral můj taťka 4 litry a na blbý Cornetto za 15 kaček jsem měla nárok jen za vysvědčení.
Toliko k době, která je samozřejmě jiná. To, že jsou na tom v dnešní době mladý finančně blbě, to je fakt. Zvlášť když i v takhle krátkým textu sekaj hrubky, ačkoliv většina má maturitu… Ovšem za spoustu dalších věcí doba rozhodně nemůže. Doba nemůže za přemrštěný účty za telefon (když to zmiňuješ, tak to asi nebude pár blbejch stovek…). Ani za to, že přítel splácí nehodu (co povinné ručení?) doba nemůže. Doba nemůže ani za to, že se ve svým věku neumíte zodpovědně chránit.
Hnus je v první řadě to, když dospělej nezodpovědnej člověk požaduje, aby se o něj postarali jiní dospělí, kteří maj tu smůlu, že platěj nemalý daně.
@Koza-Dereza píše:
@KackaDoup Tak jako já nevím, ale 18000 KČ pro 3 mě přijde jako zoufalé.. 10000 třeba dají za bydlení a z čeho budou žít, co když táta onemocní?? Pravdě podobně rezervu nemají.. Z čeho kopupí výbavičku - vždyť z té jeho výplaty nemají ani na pořádný kočárek…Připadá mi, jak tady někteří se neustále jako by vychloubají, že nakupují v sekáči a bazárku a v akci a tak.. Já nevím, to je váš životní cíl-být socialně slabý a ještě se tím vychloubat?? Já by chodila v takovém případu kanálem a ne se tím chlubila jak s 15000 uživím 4 lidi a 2 psy…
Proč bys chodila kanalama??? Ono není těžké rozhazovat peníze, ale umění je šetřit
na tom, že někdo nakupuje v bazarech a v akcích nevidím vůbec nic špatného ba naopak…my s přítelem vyděláváme dost a stejně nakupujem ve slevách a rozhodně nemám důvod chodit kanalama ![]()
@melieska píše:
Ne nemám dělala jsem jen dohoda o provedení práce takže nikde na stálo/ práve že něco hledám brigádu ale nic jsou jen nepřijemní že neberou:( nevím co je to za dobu… když byla mamka mladá měla vše a prachy se neřešili a ted! HNUS
Vždycky je fajn svoji neschopnost svést na dobu.
@melieska píše:
Ahoj holky jsem prvorodička je mi 22 let přítel je momentálně v nové práci kde si zhruba vyděla 18 tisic…ale splácí nehodu + platí telefon a další věci i rodičum že tam bydlí přítel má 25let… čekáme miminko ale jak to udělat? Nemáme bydlení…a další věcí na potrat jít nechci jsem v 2 měsíci těhotenství
Pokud Vaše příjmy nestačí pokrýt Vaše výdaje, budete si muset oba najít lepší, či další práci. A pokud už teď, jako těhotná nemáš práci, jak jsem pochopila, není mi jasná tvá představa o budoucnosti a jaké rady tady vlastně hledáš
Někdo ti napsal, že se můžete uskromnit, ale pokud nemáte ani kde bydlet? Navrhuji vrátit se k rodičům a pokorně požádat o jejich pomoc s tím, že tvůj přítel se bude sakra otáčet, aby Vás uživil. ![]()
@Koza-Dereza píše:
@KackaDoup Tak jako já nevím, ale 18000 KČ pro 3 mě přijde jako zoufalé.. 10000 třeba dají za bydlení a z čeho budou žít, co když táta onemocní?? Pravdě podobně rezervu nemají.. Z čeho kopupí výbavičku - vždyť z té jeho výplaty nemají ani na pořádný kočárek…Připadá mi, jak tady někteří se neustále jako by vychloubají, že nakupují v sekáči a bazárku a v akci a tak.. Já nevím, to je váš životní cíl-být socialně slabý a ještě se tím vychloubat?? Já by chodila v takovém případu kanálem a ne se tím chlubila jak s 15000 uživím 4 lidi a 2 psy…
no ty kráso, co to je? kritika po ránu? Prostě mají 18000 a ještě z toho platí dluhy, slečna nepracuje, nemá nic, ale těhotná je…v tom případě nezbývá, než se velmi uskromnit, nakoupit v bazárcích a šetřit a šetřit. Co ten tvůj výkřik jako znamená?
@NaimaCloudy píše:
Pokud Vaše příjmy nestačí pokrýt Vaše výdaje, budete si muset oba najít lepší, či další práci. A pokud už teď, jako těhotná nemáš práci, jak jsem pochopila, není mi jasná tvá představa o budoucnosti a jaké rady tady vlastně hledášNěkdo ti napsal, že se můžete uskromnit, ale pokud nemáte ani kde bydlet? Navrhuji vrátit se k rodičům a pokorně požádat o jejich pomoc s tím, že tvůj přítel se bude sakra otáčet, aby Vás uživil.
Dávky, dávky, dávky, státe dej!
Nějak tak bych to viděla..
@radkka
jsem doma s nemocnym synem, vedle zapnutej noťas a musim makat, blíží se mi uzávěrka. Nabídnu slečně, aby mi přišla uklidit, vyprat, vyžehlit a navařit, třeba jí vytrhnu trn z paty ![]()
@NaimaCloudy píše:
@radkka
jsem doma s nemocnym synem, vedle zapnutej noťas a musim makat, blíží se mi uzávěrka. Nabídnu slečně, aby mi přišla uklidit, vyprat, vyžehlit a navařit, třeba jí vytrhnu trn z paty
Určitě bude chtít ![]()