1.třída 2019/2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12599
26.2.19 12:22

Holky, nejste tu náhodou některá z Prahy 8? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
26.2.19 17:10

@24Martina Čte, naučili se to se starší současně před její první třídou. Zas má mezery v té grafomotorice. Ani ho nedokážu naučit zavázat tkaničky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
26.2.19 19:24

Můj teda taky umí číst. I počítat. Tkaničky už taky umí. Já vlastně ani nevím, co má všechno umět než nastoupí. Ale šikovný je, jen dost nesoustředěný, kolikrát mu říkám, že jednou někde zapomene i svoji hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24Martina
27.2.19 14:03

@Flyingfrog jo tak, já teda počítám, že mladší se to taky naučí až bude teď kluk ve škole. Ona je vůbec na všechno šikovnější. Kluka zajímá jen tablet nebo lítat venku :roll:
No, obávám se, že škola bude peklo. Netěší se, nechce tam :zed:

• Citovat
  • Upravit
134
1.3.19 14:00

Přesně, ten náš taky, jen by si hrál a někde lítal a byl u někoho, jakmile chci abychom šli něco dělat, psát, něco trénovat do školy atd. tak se mu teda vůbec nechce, když už ho donutím, tak se pak zase soustředí jen chvilku. No to bude peklo :-) učit se a dělat úkoly. O škole nechce slyšet, netěší se tam :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
1.3.19 14:21

Taky mám nejstaršího předškoláka. Na přípravě do školy makáme už půl roku, má problémy s grafomotorikou. Docela se toho děsím, podle referencí to vypadá, že se ve školství 30 let nic moc nezměnilo. To budu mít asi docela problém skousnout.

• Citovat
  • Upravit
5822
1.3.19 15:14

Holky taky se ráda přidám do skupinky. Holka půjde v září je červencová a měla odklad. Půjde k te samé učitelce co ma teď syn. Paní učitelka točí stále první a druhou třídu a je zlatá. Takže vím přesně co nás čeká. A nebojte žádný horor to není. Jen prostě jsou i povinnosti doma u úkolů a to prostě čas zabere. My v podstatě teď u druhaka v týdnu nestihame nic. Vynahrazujeme o víkendech to vyletujeme chodíme kino divadlo aqua atd. V týdnu to už nejde a to máme kroužky naštěstí v rámci družiny. Mluvím tedy za rodiče kteří oba pracují na plný úvazek a domů se vracíme cca 16:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27653
1.3.19 15:20

holky nosí vaše děti úkoly ze školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
1.3.19 15:23

@ka2ka ne nenosí. Ale dělají přípravu ve školce a vše visí v šatně každý mš své místo a můžu kdykoliv nahlédnout. Domů jsem koupila klasika sešity pro predskolaky. Jinak žádná speciál příprava není nutná viděla jsem i u syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
1.3.19 15:23

@ka2ka ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27653
1.3.19 15:27

@jopo @Markéta80 jako vážně syn nosí úkoly ze školky :zed: @jopo tyhle sešity a úkoly má syn už dva roky hotový to už ho moc nebaví :think:, ale úkoly ze školky mě fakt točí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
1.3.19 16:18
@ka2ka píše:
holky nosí vaše děti úkoly ze školky?

Ne vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
1.3.19 16:20
@jopo píše:
@ka2ka ne nenosí. Ale dělají přípravu ve školce a vše visí v šatně každý mš své místo a můžu kdykoliv nahlédnout. Domů jsem koupila klasika sešity pro predskolaky. Jinak žádná speciál příprava není nutná viděla jsem i u syna.

Tak to máme úplně stejný, taky ve školce pracují a pak to mají v šatně. Sešity a knížky s úkoly u nás taky frčí plus teda Méďa Pusík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
1.3.19 16:22

@ka2ka jaké nosí úkoly ze školky? Já jsem si nedávno psala s kamarádem, co má předškolačku, že nosí taky ze školky úkoly… Typu pozorovat chování sýkorky atd. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
1.3.19 16:23
@Elenloth píše:
Taky mám nejstaršího předškoláka. Na přípravě do školy makáme už půl roku, má problémy s grafomotorikou. Docela se toho děsím, podle referencí to vypadá, že se ve školství 30 let nic moc nezměnilo. To budu mít asi docela problém skousnout.

Jak to myslíš konkrétně, že se nic nezměnilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin