Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bjetuschka píše:
@ka2ka jaké nosí úkoly ze školky? Já jsem si nedávno psala s kamarádem, co má předškolačku, že nosí taky ze školky úkoly… Typu pozorovat chování sýkorky atd.
dostává pracovní listy kde má namalovat srdíčka, listy v pořadí, které vypozoruje ze vzoru na tom listu je toho asi šest řádku
minule měli deštník a namalovat druhou půlku a do toho řádky a opět domalovat obrázky
@ka2ka píše:
holky nosí vaše děti úkoly ze školky?
Jednou týdně mají kroužek Předškoláček a tam úkol dostanou. Například něco vybarvit a spojovat. A donést do školky samozřejmě.
@NikysekR píše:
Jednou týdně mají kroužek Předškoláček a tam úkol dostanou. Například něco vybarvit a spojovat. A donést do školky samozřejmě.
@Markéta80 píše:
@ka2ka jak často? U Vali nic
ty jo ted se rozjeli druhý tento týden, jinak tak jeden dva do měsíce ,
@ka2ka ber to jako přípravu na školu. Neboť ve škole bude určitě toto nosit denně u nás to ve škole začalo od října a musím říci že to tedy byl opruz neb kluk teda na malování vůbec nebyl. Holka ta tvoří hrozně ráda pořád kupujeme omalovanky sklapovací bloky atd.
@ka2ka Do pololetí to mívali v rámci školky s jejich paní učitelkou, teď od pololetí chodí do školy s budoucí paní učitelkou, co budou mít v první třídě. Tam jsem už podepisovala přihlášku. Chodí tam ale všechny předškolní děti. Místo oběda jdou do školy na kroužek.
Ale pracovní sešity dostávali sem tam už loni, měli za úkol např. vystřihnout ježka a donést do školky.
@jopo píše:
@ka2ka ber to jako přípravu na školu. Neboť ve škole bude určitě toto nosit denně u nás to ve škole začalo od října a musím říci že to tedy byl opruz neb kluk teda na malování vůbec nebyl. Holka ta tvoří hrozně ráda pořád kupujeme omalovanky sklapovací bloky atd.
tak ve škole jsem na to tak nějak duševně připravená, ale ve školce mě to dost překvapilo, no tyhle úkoly ho hodně bavili ale poslední dobou ne ![]()
@NikysekR píše:
@ka2ka Do pololetí to mívali v rámci školky s jejich paní učitelkou, teď od pololetí chodí do školy s budoucí paní učitelkou, co budou mít v první třídě. Tam jsem už podepisovala přihlášku. Chodí tam ale všechny předškolní děti. Místo oběda jdou do školy na kroužek.Ale pracovní sešity dostávali sem tam už loni, měli za úkol např. vystřihnout ježka a donést do školky.
u nás mají předškoláci hodinu denně přípravu do školy no a tohle je asi příprava pro rodiče ![]()
@ka2ka píše:
holky nosí vaše děti úkoly ze školky?
Nosí, jednou týdně mají drobný úkol přes víkend.
@bjetuschka píše:
@ka2ka jaké nosí úkoly ze školky? Já jsem si nedávno psala s kamarádem, co má předškolačku, že nosí taky ze školky úkoly… Typu pozorovat chování sýkorky atd.
Naposledy donesl papír, kde měl obrázky a měl je seřadit dle velkokosti jak jdou za sebou. Ve školce jinak také pracují.
@NikysekR píše:
@ka2ka Do pololetí to mívali v rámci školky s jejich paní učitelkou, teď od pololetí chodí do školy s budoucí paní učitelkou, co budou mít v první třídě. Tam jsem už podepisovala přihlášku. Chodí tam ale všechny předškolní děti. Místo oběda jdou do školy na kroužek.Ale pracovní sešity dostávali sem tam už loni, měli za úkol např. vystřihnout ježka a donést do školky.
Místo oběda? To obědvají později, nebo vůbec?
U nás je také kroužek Předškoláček, mají ho ve školce po obědě kdy se odpočívá. Tak část odpočinku je u předškoláků věnovaná tomuto kroužku.
@elen-ka píše:
Nosí, jednou týdně mají drobný úkol přes víkend.
už jsem si přišla jako blázen že má úkoly
@ka2ka
zase pak nebude v šoku ve škole
Vali má doma pracovní sešity pro předškoláky tak to dělá. A vždy že to je lehký ![]()
@Markéta80 píše:
@ka2kazase pak nebude v šoku ve škole
Vali má doma pracovní sešity pro předškoláky tak to dělá. A vždy že to je lehký
no to nebude , ale já mám šok ted
tyhle sešity syn miloval takže jich udělal hromady a ted se už nudí přestali ho bavit
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.