2 a půl letý si neříká na záchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2715
11.10.16 21:39

Ahoj. Z toho, co píšeš, mi připadá, že opravdu ještě nedozrál. Má dcera to vůbec nechápala a pak najednou během dvou dnů se naučila a je skoro bez nehod. Jí teda ale pomohlo, že se schovala na nočník za gaučem a tam se v klidu vyčůrala. Když jsem byla u ní, nešlo jí to. Na záchod mi opravdu ještě nepřijde připravený, když si vlastně neřekne. A co zkusit něco nového? Třeba koupit nějaký moc pěkný nočník- třeba tu židličku- to je něco, co by mu mohlo připomínat záchod- a pořádně ho namotivovat. Já jsem tenkrát dceru vlastně ukecala, že když se vyčůrá do nočníku, může to za odměnu sama spláchnout do záchodu a hodit tam papír… Řekla jsem jí to několikrát a ona to prostě udělala a vzala nočník a za odměnu ho s mou pomocí šla vylít- byla z toho nadšená. tak to možná zkus takhle nějak- prostě se s ním domluvit. Tohle posazovaní, když si neřekne, ho asi nic moc nenaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
11.10.16 21:58

Prostě k tomu nedozrál. Rady budou marný.
Já teď synovi vrátila plenu na noc. Odmítám ho v noci budit a nebo neustále prát počurané věci. Když jsem se zmínila u dr, řekla, mi že má ještě nárok. Navíc ted je pro něj obr změna školka, muže to být i tím.

@miskakr to jsem měla s dcerou. Uměla, chodila na nočník a pal šlus a prostě jako kdyby to nikdy neuměla. Tak jsem jí vrátila plenu. Odmítala jsem neustále prát a stresovat sebe i malou. Za pár měsíců to uměla a rovnou i na noc byla bez plen. To jí bylo 25m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
11.10.16 22:12

No mala budou ji dva za mesic a rekne si jen na „bobo“ to vzdycky, ale curani jde mimo, no jak kdy. Nekdy si rekne i to, ze fakt chce curat a pak ma dny, kdy predstira, ze nevi co je to nocnik. Odmitam al ji nechat chodit v zime bez plinky, preci jenom je ted zima. Jo a kdyz nema na sobe nic (mysleno kalhotky) tak je bez nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.10.16 22:12

Ahoj, já jsem malou 24m naučila během pár dní za lentilky. Ze začátku byla tak namotivovaná, že z toho nočníku odmítala slézt, aby tam alespoň něco vypotila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
11.10.16 22:20

@123Soňa
Tvoje rada se mi libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
11.10.16 22:26

@luckaa85
Jenze zakladatelcin syn mi na zachod/nocnik jeste neprijde zraly. Nezrale dite tyhle reci mohou posunout spis o krok zpet, je to takova mirnejsi kritika. Asi jsem moc velka citlivka :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
11.10.16 22:42
@Anonymní píše:
Už fakt nevím, jak ho to mam naučit. Synovi je 2 a půl roku a stále si neřekne na záchod. Přes den je sice bez pleny, ale s tím, že ho musím vždy odchytnout a dát na záchod, to se vycura v pohodě, ale jakmile neodhanu čas, kdy by se mu mohlo chtít, tak se prostě pocura. :(
Na noc má stále plenu a ráno je vždy úplně plna a je tam bobek, takže kadi pouze do pleny hned jak se ráno probudí než ho stihnu převléct.
Dnes jsme spolu blbli v obýváku a on sel z ničeho nic do pokojíčku, myslela jsem si, že si sel hrát. Chvíli tam bylo ticho a ja se šla podívat, co tam dělá a on chodil po pokojiku sem a tam a dival se do zeme. Všimla jsem si, že má ve slipech bobek a je pocurany a on hned jak me uviděl, že tam jsem, tak začal plakat a začal mě objimat. No nic šli jsme se převléct a na záchod, kde se docural. Ještě moc nemluvi, takže mi nevysvětlí, proc mi neřekne, že se mu chce. Vzdy mu to samozřejmě říkám, že si musí říct, ale nevím, do jaké míry to pobírá.
Jsem z toho smutna a on taky :(

Byli jsme na tom obdobně.. Dcera bude mít v listopadu dva a půl a taky si neumí říct na záchod, celkově málo mluví.. Ovšem sice si neřekne, ale sama jde.. Ze začátku ale musela mít holou prcku a nočník na dohled, jak měla kalhoty, tak byla nehoda.. Postupně jsem jí přidala kalhotky a pak i kalhoty.. Samozřejmě když si sama došla na nočník, tak jsem ji hodně chválila.. Teď je bez plíny i na noc, ale když jdeme ven na delší dobu, tak jí plínu pořád dávám.. Doma už sice zvládá, ale venku si stále neumí říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
11.10.16 22:51

@atominnka taky.uz to vzdavam asi :zed: mame nervy obe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
11.10.16 22:55
@123Soňa píše:
Ahoj. Z toho, co píšeš, mi připadá, že opravdu ještě nedozrál. Má dcera to vůbec nechápala a pak najednou během dvou dnů se naučila a je skoro bez nehod. Jí teda ale pomohlo, že se schovala na nočník za gaučem a tam se v klidu vyčůrala. Když jsem byla u ní, nešlo jí to. Na záchod mi opravdu ještě nepřijde připravený, když si vlastně neřekne. A co zkusit něco nového? Třeba koupit nějaký moc pěkný nočník- třeba tu židličku- to je něco, co by mu mohlo připomínat záchod- a pořádně ho namotivovat. Já jsem tenkrát dceru vlastně ukecala, že když se vyčůrá do nočníku, může to za odměnu sama spláchnout do záchodu a hodit tam papír… Řekla jsem jí to několikrát a ona to prostě udělala a vzala nočník a za odměnu ho s mou pomocí šla vylít- byla z toho nadšená. tak to možná zkus takhle nějak- prostě se s ním domluvit. Tohle posazovaní, když si neřekne, ho asi nic moc nenaučí.

tohle u nas taky funguje…obcas i ze panenka taky cura…ale jen kdyz ji posadim.ja ji prave nikdy nenutila ale v lete zacala sama…ve sprse ukazeju na prdelku ze ee…a vubec pochopila cely system tak ze si rikala i kdyz mela plenu pro sichr. proto vubec nerozumim co se ted deje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67889
12.10.16 07:14

Tak nas nemluvi, ale prijde mne jako nocnikovy saboter. Je mu to proste ukradeny. Normalne kdyz se pocura, tak se zvedne a jde si hrat vedle, jak kdyby se nic nestalo. Kdyz jsem treba byla vecer s detma doma sama a koupala jsem dceru, tak jsem mu rekla, ze kdyby se mu chtelo curat, ze musi prijit a prisel apod. Ale tohle proste byly jen vlastovky v te zbytecne 4m snaze pres leto ho odplenit. Koupila jsem mu novy anglicaky, ze je dostane kdyz bude chodit na nocnik..nezajem. Bonbony neji, celkove moc neji, takze lentilka pro nej fakt motovace neni. Tak na to kaslu a cekam az dospeje k tomu sam. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
12.10.16 09:15

Každá máma prostě musí vycítit, jestli to její dítě už je na nočník připravené. Já to vždy zkusila- nic- tak jsem to nechala být a za 14 dní to zkusila znovu. a pak jednoho dne to šlo( vůbec jsem to nečekala) a od té doby si říkala sama nebo si tam prostě sedla( dávala jsem jí takové tenké tepláčky, které si sama stáhla). Někdo k tomu prostě dozraje třeba o rok dýl, vždyť se nic neděje. Hlavně to dítě nějak úplně psychicky nezablokovat a NEKAZIT PĚKNÝ LÁSKYPLNÝ VZTAH. Kdyby si delší dobu neříkala ani nedošla na nočník a vyčůrala se jen tak, že ji tam posadím a ona to udělá, tak bych jí normálně dala plínky a neřešila to a zkusila to třeba za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
12.10.16 09:20

@miskakr než nervovat sebe i dítko, tak je lepší to ještě nechat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.10.16 10:25

Vrátila bych plínu :nevim: kdybych svého pětiletého přeprala, narvu mu ji taky, než se několikrát za den hrabat v počůraném oblečení.. jako řešit v tomhle počasí (a pak třeba i v mrazu) venku počůrané dítě není nic příjemného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
12.10.16 11:52

Miskakr: Být tebou, dám na čas plínu. Vůbec o tom před malou nemluvím a počůraní nekomentuju. Za dva měsíce to třeba zkus znovu. Když nic, tak opět zkusit za nějakou dobu. Maj z toho dětičky asi maglajz v hlavičkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze