Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak mě zrovna holka od včerejška kašle a ráno mi říká, že jí je blbě. Má teplotu, tak jsem školu odpískala a teď zrovna inhaluje. Tak snad to nechytí syn, ale tomu se asi nevyhneme ![]()
Ten Nasonex je sprej do nosu, zelený víčko, jinak bílý. Ale jestli se nepletu, jsou to kortikosteroidy. Proto ho nechtějí moc psát. Ale nám fakt na tu mandli pomohl okamžitě. Mandle po něm právě splaskává. Když je pořád nateklá, tak se to v ní pořád drží a dítě se z toho nemůže vyhrabat.
Tak to se jí k tomu uchu asi zase ještě něco přidalo, ne? Teď to zase začíná řádit. Chudáci malý, člověk by to nejraději odstonal za ně…určitě už to bude za pár dní dobrý. Teď ty kapičky na souško zaberou. Když vědí, co to způsobovalo, tak se na to přímo zaměří.
Tak ať to rychle přejde, držím pěstičky.. ![]()
Ajéje tak už v tom jedete taky
Až se z toho všeho dostane, tak jí zkusim začít otužovat, to je prý nejlepší cesta. Taky jsem objednala teatree olej a budu ho kapat do ouška, tím už léčila tchýně manžela i švagra a nikdy už nebyl problém. Tak uvidíme.
Jo tak to je Nosofan, co měla. Sou to driáky. Už aby byly zase v pořádku ty naši broučani, tak se brzy uzdravte!!! ![]()
Ahoj holky, našla jsem tuto diskuzi a píšete mi úplně z duše. Od září jedeme v kuse měsíc nemocní (zelená rýma + průdušky), týden zdraví a takhle pořád dokola. Taky zjištěn streptokok ve výtěrech, ale dětská už nechce dávat atb, jelikož jsme jich měli od toho září asi 6 a teď tedy razí heslo, že je normální, že tam ten streptokok je a máme tu zelenou rýmu z něčeho jiného. Už jsem tedy opravdu na nervy, máme za sebou imuno, alergo, bereme aerius, dýchátko na zjištěné astma a ted 3 měsíce ribomunil, ale bez zlepšení. Chtěla jsem na nosní mandli, ale pan doktor mi ho prý neveme, protože má tu silnou rýmu a musel by dlouho odsávat a nechce ho tak mordovat, jak jste to měli teda vy? já už jsem fakt nešťastná, nevím jak mu pomoci, doktoři na mě začínají pěkně sr.. ![]()
@li-u ahoj
a kolik je malýmu?
Na tu mandli určitě s rýmou nebo kašlem ne! Malá už má mandli za sebou v tom březnu a od té doby dávám ten teatree a ještě nemarodilaaaaa!!! Ťuk, ťuk, ťuk ![]()
Streptokok je běžně osídlen v krku, takže ten nemá cenu řešit, doktorka by mu měla napsat jen atb. kapky či framykoinové obojí dělané v lékárně, působí jen lokálně!!! A k tomu nasadit Broncho waxom na „přestavbu“ imunity. Odsávat jak o život a poté stříkat nos i krk vincentkou.
Toť rady našeho lékaře docenta Kabelky, který se zabýval kochleárními implantáty v Motole, nedávno bohužel zesnulý. ![]()
držím moc pěsti ![]()
Malému budou tři roky, lokálni atb absolutně bez účinku, streptokok je usídlen v nose typ pneumokok, mám už opravdu odzkoušeno všechno, sirupy, hlívu dávám pořád, stříkáme vincentku, nebo mořskou vodu, ale stav se vždycky tak zhorší, začnou být v kuse horečky, že se ty tab stejně nakonec nasadí. Broncho waxom neznám, podívám se co to je a jakmile trochu ustoupí ta rýma, počítám tak měsíc opět..:( letím na orl na tu mandli, to je asi naše poslední naděje… jsem ráda, že vidím nějaké pozitivní zprávy, že aspoň vám něco pomohlo, snad dopadnem stejně..
@li-u a dělala citlivost na ty atb.? nám ji totiž mudra udělala až při té třetí dávce a zjistila, že ty dvoje atb.byli vůči těm třem bakteriím rezistentní, takže je brala zbytečně! To bych jí tenkrát přetrhla ![]()
A je na něco alergický?
To jsme měli stejně, 4× atb bez vytěru a až ted jsme brali klacid na toho streptokoka, byla vidět razantní změna hned po třech dnech užívání, dobrali jsme a po týdnu to začlo znova, takže jsem ted byla znovu na výtěr a v pondělí budou výsledky, vypadá to, že tam někde bacil zůstal, ale ikdyž tam bude, nechce už nám dávat atb, což na jednu stranu chápu, ale na druhou nechápu, jak nás tedy vyléčí… jinak alergie roztoči, prach, trochu trávy a uplně největší komár..:D a vždycky ho štípne do ucha a malý chudák vypadá jak slon…:D já už fakt nevím, jestli se mám smát, či brečet…:(
@li-u no tak to je jasný, jak má tyhle inhalační alergie, tak to jsou chudáci a každý infekt mají mnohem horší než zdravé dítě. Blbý je, že jim hrozí astma. Dcera má také roztoče, což je boj už na pořád a prý aerius už musí brát stále. Bere ho už tři roky.
Vím o opravdu skvělé doktorce, je to primářka dětského odd. Hořovické nemocnice, což je bohužel pro vás asi z ruky, ale najdi si lékaře, aby byl současně alergolog/imunolog a plicař.
Letos je to s alergeny naprosto příšerný, manžel trpí už od února, normálně až od dubna, ale letos tedy díky počasí děs, běs, takže možná proto se z toho malej taky nemůže dostat ![]()
@li-u ahoj, tak jak to u vás vypadá, co malej? My dnes byli s malou opět na píchnutí ouška
k tomu má ještě zánět spojivek, takže hnis nejen z ucha, ale i z oka. Fakt už to nechápu! Proč jsem jí tedy nechávala vytrhnout tu mandli?!!
Je už dva dny bez rýmy, i dr. se divila, že má zánět ucha, když nemá rýmu
Spát ani nemá cenu jít, pořád se budí a pláče, tak uvidím ráno a kdyžtak jdeme pro další atb
Asi jsem to zakřikla, že jsem napsala, že už ok
tak pro změnu kapem teatree do ucha… ![]()