Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky vůbec nevím jak si poradi mám dvouměsíční holčičku, po porodu byla úplně suprová spinkala od 10 do půl 7 někdy i dýl, i přes den jsem ji uspala a musela ji budit na kojení, kojím pořád, ale asi tak před týdnem mi nechce odpoledne ani ráno spinkat přes den skoro vůbec nespí když ji vezmu do kočárku spinká ale jakmile zastavím tak se do půl hodiny probudí, večer mi usíná u prsa
jinak mále kdy usne bez něj, dudlík se záchvatem vzteku odmítá a flaštičku jsem zkoušela taky moc nechce takže vůbec nevím co s tím, jde na ní vidět že by strašně chtěla dudlat tak si do pusinky strká ručičky ale ještě ji to moc nejde takže je chvilku klid a za chvilku ji to naštve a začne plakat vím že má možná takové obdobíčko ale jen jestli nemáte nějaký tip i v noci se mi začla budit dřív většinou se probudí téměř přesně ve 3 nebo ráno kolem 5 tak nevím ještě mě napadlo jestli nemá hlad a že by ji mléko třebas nestačilo ??
Zkusila bych pevně zavinout taklhle malé miminko.
U nás to v tomhle věku ještě pomáhalo. ![]()
Ale to je přeci úplně normální. Takové malé miminko se teprve adaptuje na svět a spánek dítěte se údajně vyvíjí do 3 let. Jinak souhlasím se zavinováním, jak miminko ještě nemá koordinované pohyby, tak mává ručičkama a to ho budí. Naše miminko ve třech měsících klíďo spinkalo celou noc, pak se to začalo zhoršovat a v šesti měsících jsme se propracovali k tomu, že vstával co hodinu.
Taky jsem si říkala zkusím tedy pořádně zavinout a uvidíme hold malé děti jsou malé děti tak to budeme muset vydržet ale určitě to za to stojí ![]()