2 roční dítě mi nechce nic jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
2 rocni dite mi nechce nic jist
Zdravim mam takovy problem muj syn 2 rocni mi nechce nic jinyho jist nez kasi s rizkem nebo knedlickovou polivku, chleba namazany se syrem nebo jen rohlik namazany nic do nej nedostanu ani omacky treba s testovinami jen se divim tomu ze kdyz mu byl rok tak snedl vsechno mozny tedka mu bude tahnout na 3 roky a jsem s toho uz hrozne zoufala ze mi sni jenom tyto jidla u doktorky jsme to uz resily ta mi jen rekla ze mu to mam porad zkouset davat ale on proste nechce ja uz nevim co mam delat zkousela jsem i sirupy na chut k jidlu nevim jsi uz rady tak to zkousim tady jestli s tim mate nekdo zkusenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Hvezda001 píše:
Zdravim mam takovy problem muj syn 2 rocni mi nechce nic jinyho jist nez kasi s rizkem nebo knedlickovou polivku, chleba namazany se syrem nebo jen rohlik namazany nic do nej nedostanu ani omacky treba s testovinami jen se divim tomu ze kdyz mu byl rok tak snedl vsechno mozny tedka mu bude tahnout na 3 roky a jsem s toho uz hrozne zoufala ze mi sni jenom tyto jidla u doktorky jsme to uz resily ta mi jen rekla ze mu to mam porad zkouset davat ale on proste nechce ja uz nevim co mam delat zkousela jsem i sirupy na chut k jidlu nevim jsi uz rady tak to zkousim tady jestli s tim mate nekdo zkusenosti
Jak dlouho to trvá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic jíst znamená NIC.
Píšu to ze své zkušenosti, neboť i 1 čajová lžička je jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak je vybíravý no
zkoušej, třeba aby aspoň ochutnal. Takhle to má hodně dětí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušet a hlavně nedávat náhradní jídlo. Prostě dodržuj interval snídaně - svačina - oběd - svačina - večeře cca s tří hodinovým intervalem.
A jídlo mu nemichej ať může zkoušet odděleně
A ideálně se naučil jist aspoň suché těstoviny apod.
A zkus ukecat /donutit vždy aspoň ochutnat/oliznout lžíci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to má celkem široký repertoár
já myslím, ze je u děti běžné, ze si oblibi několik jídel a ta vyžadují
zkousej nabízet a jistě si občas něco nového také dá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je docela slušný 🤣 mě teď syn v tomhle věku ji řízek, rýži a vyvar bez ničeho. A někdy si dá trochu sušenek a jogurt. Do 2 let snědl vše, co dostal. Pak se zacal zajímat o to, z čeho je kakání a od té doby ji jen tohle. Nenutím, zásadně se v jídle nesmí nutit, jinak bude v pozdějších letech zbytečně vybíravý. Nechce, nechce. Nabízím ochutnat, někdy zkusí, někdy ne. Je to zase jen jedna z dětských fází, v lepším případě to zase přejde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, máme to dost podobné. Syn, teď 2,5roku, mi krásně jedl příkrmy, najednou asi v roce a pul úplný útlum. Má sice stále sunar, takže prospívá dobře ale jsem z toho už také zoufalá. Ráno vstáváme, dostane monťáka (původně kupovaný pro staršího syna), kterého zapíjí sunarem. Pak přijde svačinka, nabízím banán, jablíčko…nic… k obědu mu nabídnu to co mám uvařené (těstoviny s omáčkou, karbanátek s kaší, polévka, rizoto,…) opravdu vařím pestře, ale on se toho ani nedotkne a jde rovnou k mrazáku, kde ví že máme rybí prsty. Takže většinou skončí na rybích prstech z trouby. Odpoledne opět boj se svačinou a večeří kdy to nakonec zase zakončíme sunarem. Když třeba ale uděláme popcorn, nebo vytáhnu oříšky to si dá…ví i kde máme schované sladkosti a dost často stojí u skříně a dožaduje se mňamin. Vím, že důslednost by byla super, jenže mám strach že když mu nedám aspoň to co vím že sní, bude buď celý den o hladu, nebo jenom na sunaru. Co s tím maminky? S prvním synem jsem takovéto problémy neměla, takže vůbec nevím jak na něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit