Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@robínek
moc děkuju sice malá moc luštěniny nemusí ale jsou zdravý ![]()
Vzdy od ctvrtka jsou v kauflandu akce. Mrkni zitra na net na letak a nakup dle nej. Otazka je jestli ho mate poblíž je gakt nejlevnější
Mozna je to blost, ale me napdala plazma…davaji pry okolo 500 a muze se tam 2× za mesic, coz dla min. 1000 navic a kdyz pujde i manzel, tak 2× tolik
@Niqitka
bohužel
máme tu jen lidl, penny, billu a hypernovu
takže billa a hypka nulová takže za mě vítězí penny a lidl ![]()
jinak jsem ráda že nemusím řešit co se týče prášek atd to naštěstí máme
plenky už nenosíme takže taky o starost mín
a věci na zimu má botky a vše kolem ![]()
@nojmisek19
No nebo kaše pro malou - když nebudeš kupovat instantní a budeš vařit kaše ovesné, ječné (ty radši pasírovat třeba přes síto), rýžové atd.,tak to je taky o dost levnější.
Já dneska dělala jídelníček. Potřebuju aspoň přes týden odlehčit rozpočet, protože jsme měli nějak moc výdajů. Manžel jí oběd v práci a malý zas ve školce. Takže co navařím na oběd se pak dojídá na večeři.
Tak hodím jenom nějaké tipy, co jsem zplánovala do pátku. Pak jíme o víkendu u mamky ![]()
Dneska na svačinku a zítra na snídani puding. Měl být na véču, ale nakonec jsem u babičky dostala sekanou s br. kaší a nabalila mi dva kousky na zítra na večeři i pro manžela (dneska je na služebce). Zítra na oběd čočková polévka a rýžový nákyp s jablkama. Vzhledem k té sekané pro manžu na véču asi ten nákypu budu jíst sama dva dny
.
V pátek přijede návštěva na víkend. Takže na véču domácí chleba, čočková pomazánka (z červené čočky), tuňáková/rybičková pomazánka.
Na sobotní snídani upeču buchtu a pak už to krmění u mamky, jsou u nás hody.
V neděli sednu a musí zplánovat zas jídla na další týden.
Mám v plánu konečně vyjíst špajz a ledničku.
Zkus pohledat na internetu treba jo…ale kdyz je to jen na mesic, tak to v klidu zvladnete..a potom..kouka mate to kousek do Polska, tak toho vyuzijte a jedte si tam ro maso do mrazaku…verove se tam pohybuje okolo 70kc/kg a vsecho tzn. i pecene atd. kureci stehna za 30kc/kg…a kvalita je skvela..vsechno cerstve…i ostatni potraviny jsou tamvyrazne levnejsi, takze jednou do mesice kdy si tam zajedete, tak mate 2× tolik jidla, nez tady za ty same penize…
@robínek píše:
@nojmisek19
No nebo kaše pro malou - když nebudeš kupovat instantní a budeš vařit kaše ovesné, ječné (ty radši pasírovat třeba přes síto), rýžové atd.,tak to je taky o dost levnější.
jo to souhlasím. Já kupovala instantní kaše ve zdravé výživě. Je to velký pytlík a vyjde to daleko levněji než ty spešl. pro děti. Dávala jsem to malému do začátku a žije.
Samozřejmě, když se uvaří pohanková, jáhlová, ovesná už přímo z těchto surovin a nekupuje se ta instantní varianta, je to ještě levnější.
@1.zizi a co třeba jídlo v Rakousku?
nevíš, jak se to pohybuje tam?
@omites
to zní dobře tak snídaně u nás je jen záležitost naší princezny to má pečivo se sýrem, nebo salám atd, pak sváča ovoce nebo co je doma, oběd sváča jogurt či brumík véča opět studená nebo co zbyde z oběda během dne
já a manžel snídáme kávu ![]()
jinak sváča do práce domácí chleba + něco ![]()
Jinak bude to znit asi divne, ale rostou koprivy, houby a i z toho se daji udelat skvela jidla..napr. nadivka…houbova omacka…palacinky s houbami…ja dnes udelala napr. cibulovy kolac…testo na pizzu+hodne cibule+nejaky syr, co najdes doma a prelit trochou smetany a mas obri pizzu pro nekolik lidi
Holky nemáme auto takže nedojíždíme nikam třeba výhoda jedna jsme na hranici s Německem ale není se tam jak dostat ![]()
@omites to mame daleko
…levnejsi, nez v polsku je v evrope uz jen mdarsko pry:-D
@nojmisek19 malý chce na snídani vločky s jogurtem. Kupuju velký jogurt, má ho tak na 5 dní. Vločky teda jemné, ale v Lidlu je pytlík těch jemných tuším za 16,–. Do toho teda ještě slun. semínka a rozinky - oboje kupuju ve velkém balení.
Celkově Lidl má docela dobré ceny a kvalitní výrobky.
Nevím, zda se vlezete, ale jejich vepřovka vyhrála dTest a je fakt dobrá. Několikrát jsem ji dělala na večeři s opečenýma bramborama pro manžela a opravdu v tom byly kousky masa, žádná fašírka.
A víc jejich výrobků se dost dobře umísťuje v těch dTestech.