2 tisíce na měsíc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.zizi
10.10.13 00:15

@Mar__tanka1983 je tak to jsem nevedela…opravdu je mi lito vsech tech veci, co vyhazujeme :zed: :zed:..diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
549
10.10.13 00:16
@omites píše: :hug: Budeš se divit, ale mě docela taky. V neděli budu mít z čeho poskládat ten jídelák na další týden

Holky já jsem si udělala takovej sešítek kam si zapisuju tyhle všemožné nápady a pak když nevím co vařit nebo když sestavuju jídelníček, dost mi to pomáhá.
Na jedné stránce mám jídloa z masa, na druhé z uzeniny ( buřty, anglická apod), na další úplně bezmasá a na poslední polévky a sladká jídla… Je to spíš o tom že na některá jídla občas úplně zapomenu a když si to pak projdu, připomenu si je. Pořád si tam různá jídla dopisuju-když mi někdo něco poradí nebo mě něco zaujme v diskuzích tady nebo v časopise…
pak je taky fajn Albert magazín co vychází každý měsíc. Je tam rubrika levných večeří takže tam najdete jídla kolem 20-30 kč za porci- když mě to zaujme tak to vyzjouším a pak si recept vystřihnu a nalepím do vlastní kuchařky. Většinou se jedná o různé těstoviny a rizota ale je to dobré pro inspiraci, aby člověk pořád nevařil to samé :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
10.10.13 00:17

@omites jo brambory vselijak a klidne kazdy den…nejradeji mame jen tak na bouchacku s tvarohem a cervenou cibulkou, nebo se daji udelat i pirohy udelaji se stouchane brambory+hodne osmazene cibulky a trochu zeli..vse smichame udelame smes a tou pak plnime kynute testo..udelame pirohy a bud je osmazime, nebo dietneji upeceme v troube..jinak se to da plnit skoro vsim(mlete maso, houby)

• Citovat
  • Upravit
13141
10.10.13 00:21

@Maky.C
O ten přehled jídel se teď snažíme v té skupině Fly Lady (mám ji v podpisu) - je to vlastně nejenom o úklidu, ale celkově o chodu domácnosti. Právě i tam radí si naplánovat večeře a napsat je do kalendáře. 1. víš, co budeš vařit a nakoupíš si jenom na to, 2. se tě furt členové rodiny nebudou ptát, co bude na vačeři. Řeší se teda večeře, protože přes den jsou všichni v čudu.
No a jak ty jídla vytváříš, tak si je máš taky postupně psát do svého seznamu, aby jsi se k tomu mohla vrátit.
Ono se tam toho teda píše víc a celkově se tomu říká Autopilot.
Ale nechci tím tady víc zatěžovat.

Albert je super a jdu si stáhnout aspoň online minulé číslo. Šéfredaktorku dělá bývalý šéfredaktorka z Apetitu. Mám i tu kuchařku, co dávali loni na Vánoce za zvonečky.

Příspěvek upraven 10.10.13 v 00:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.10.13 00:22

@1.zizi já takhle zas můžu těstoviny, klidně s kakaem, nebo pestem a trochou parmazánu :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
10.10.13 00:24

@omites ja ujizdim an domacich..v mrazaku mam vzdy krevety a musle, takze jen trochu cesneku, koriandru a morske plody a chilli…

• Citovat
  • Upravit
29350
10.10.13 00:24
@omites píše:
@1.zizi já takhle zas můžu těstoviny, klidně s kakaem, nebo pestem a trochou parmazánu :-P

s kakaem a trochou parmazánu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
10.10.13 00:26

@Regina Hero :lol: :lol: :lol: sladke nemusim:-D

• Citovat
  • Upravit
13141
10.10.13 00:27

@Regina Hero ne, takhle dohromady fakt ne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
10.10.13 00:29

@omites Filosofii autopilota zhruba rozumím… Je to fajn :mavam:
Mě na tom albertu hrozně vyhovuje fakt že jsou ty recepty krásně nafocený. Jsem ten typ co potřebuje jíst i očima. Kdybych si např. přečetla o celerové polévce, asi by mě moc nelákalo se do ní pouštět ale právě díky vizualizaci daného receptu dostanu chuť i na jídla která bych třeba běžně neuvařila. Takže si k tomu vystřihuju i ty obrázky a vyrábím si takhle vlastní Albert kuchařku z receptů které mě tam zaujaly. Protože skladovat desítky časopisů a pokáždé hledat-kde že jsem to ten recept viděla už mě nebavilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.10.13 00:32

@Maky.C mrkni i do online Apetitu, to by se ti taky mohlo líbit
http://www.apetitonline.cz/
A i na Dietě se dá docela vybrat.
http://dieta.cz/
A už jdu spát, dobrou :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.10.13 00:37
@1.zizi píše:
Ja se celkem stydim holky :oops:..kdyz tu tu, kolik lidi ma problemy a resi problemy se zakladnim jidlem…ja treba nakupuju ve velkem(i moje mamka, ktera to pak veze sem) a m to proste a jednoduse nestacime zpracovat..dva tydny zpet jsem vyhodila(odvezla mamce do ordinace pro bezdomovce) velkou ikea tasku jidla…bylo prosle, ale ne zkazene(testoviny, suchary i alkohol)…a to nepocitam jidla a veci, ktere vyhazuju(treba tyden, ci dva prosle bobiky od male, protoze jich mela proste moc)…je to uz uchylka a je mi tech veci pak silene lito, ale jak vidim nekde neco levneho, tak toho proste koupim moc s tim, ze to zpracujeme…melo by byt neco, jako centra, kam by se takova jidla mohla odnaset a lidi by si to rozebrali treba…

to ty ješ dobrá, že to aspoň dokážeš vyhodit, já jak je něco levnýho, tak taky neodolám, a když pak zjistím, že toho je prostě moc, tak ale stejně všechno sežeru, než to vyhodit :oops: no a pak se divím jak vypadám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
10.10.13 00:41

@slavuska1 dyz budes mit neco uvareneho, tak to soupni do mrazaku…ja to taky tak delam obcas… nemas ze za co stydet..radeji tusta, ale se zajmem o domacnost :lol:…nebydlis pobliz Teplic hubly bychom spolecne:-DDD

• Citovat
  • Upravit
31672
10.10.13 00:47
@1.zizi píše:
@slavuska1 dyz budes mit neco uvareneho, tak to soupni do mrazaku…ja to taky tak delam obcas… nemas ze za co stydet..radeji tusta, ale se zajmem o domacnost :lol:…nebydlis pobliz Teplic hubly bychom spolecne:-DDD

no, když my máme obvykle mrazák narvanej tak, že se tam nic nevejde. :zed: tuhle jsem sehnala v Tesku rybí gratiné 400g za 26 kč, to já miluju, no tak jsme jich vzala všech 7 co měli(normálně stojí asi 80 korun)..no a musela jsem kvůli tomu uvařit polívku z masa a zeleniny, a ještě sežrat nanukáč, aby se na mražák vešly ryby :lol: já bych potřebovala takovej ten pultovej velkej, ale není místo..panelák no. takže všechno co končí, tak do sebe napráskám, a kynu. no bohužel sjem z Prahy, ale hubnout se chystám pořád..jaksi to nejde..ale zvládnu to, a ty taky, neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
10.10.13 00:52

@slavuska1 no to je jako u nas, jak tak koukam :mrgreen:…my koupili dalsi mrazak…chtela jsem pultak, ale maly byt, takze jsme koupili suplikovej a stejne je uz narvanej :lol:…no na me je sleva jak hadr na byka:-D…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný