Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je to tak, kdyz bylo nejvíc výdajů na malou, tak do toho prvního roku, kdy jí člověk kupoval pleny co týden, každý měsíc nějakou tu hračku, kupovali jsme z lenosti i presnidavky, dobře jsme si jedli… A během tohoto roku jako když utne. Vlastně pro sebe si s manželem koupíme něco tak na nějaký ty svátky, narozky, dceři kupuju po bazarcich, hraček dostává od příbuzných až moc, s jídlem šetřím co to jde a stejně, jak je výdaj na víc, je zle
![]()
Nebo šunkofleky z točeneho salamu
euroshopper těsťáky dva balíky jsou do dvacky, točený nebo podobný salám taky podobně, jedno vajíčko s mlikem a je toho taky dost na tři jídla pro tři
a je i lepší, když se ten salám opeče nejdřív na pánvi, má pak výraznější chuť.
@Regina Hero píše:a zítra tu bude x dalších podobných diskuzí, jak jsou na tom lidi před výplatou špatně…
To je teda fakt. S potřebnými by se roztrhl pytel. Taky bych byla hned ve frontě.
Ale stejně je to hezký. ![]()
Četla jsem jen pár příspěvků…ale pokud to je jen na tento měsíc, tak si myslím, že to určitě v pohodě zvládneš…doma nějaké zásoby budou a jestli ten jeden měsíc nebude vzorově podle top zdravé výživy, tak si myslím, že to ani dospělým ani dítěti neublíží.
@mmmmmmmm píše:
Vím, že je to blbá rada, ale přece, můj táta vždycky říkal, když nemáš jídlo doma (případně nemáš na jídlo), tak choď po návštěvách.
musím říct, že to je zatím nejlepší rada co jsem četla
teď jen nevím, proč mě to nikdy nenapadlo ![]()
@Nika91 píše:
musím říct, že to je zatím nejlepší rada co jsem četlateď jen nevím, proč mě to nikdy nenapadlo
tak je treba mit dostatek znamych a jeste idealne takovych.co radi a hlavne dobre vari.
Ještě by šel udělat výměnný obchod…třeba nasbírat ovoce, houby, bylinky nebo tak něco jako polotovary…domácí nudle, marmelády, buchty…za něco co nemáš
ale musí k tomu být vhodná komunita lidí…
Me pul roku zbyvali kazdy mesic jen 2 tisice (alimenty) pro me a dceru. na obleceni, drogerku, vse. nastesti nemusime maso, tak jsme si hodne vystacili s levnyma jidlama. a na cem jsem usetrila bylo vareni na vic dnu. a o vikendu jsme se nekam pozvali ![]()
@blueberryx píše:
Me pul roku zbyvali kazdy mesic jen 2 tisice (alimenty) pro me a dceru. na obleceni, drogerku, vse. nastesti nemusime maso, tak jsme si hodne vystacili s levnyma jidlama. a na cem jsem usetrila bylo vareni na vic dnu. a o vikendu jsme se nekam pozvali
Nemáš se za co stydět.. ![]()
Spíš tě obdivuju, že jsi to tak skvěle zvládla..Já si to neumím vůbec představit…
Ja driv a ted uz taky ne. ale malou mi nevzali do skolky, hlidani bych na cely uvazek nenasla, musela jsem jen na polovicni a i tak hlidala cela rodina (smenuju). na prvni mesice jsem mela zasobu, ale kdyz mi uvazek nezvysili jak slibili, tak jsem byla v haji
. pak se mi teda podarilo sehnat dalsi praci taky na polovicni a uz bylo lip ![]()
ale nikomu nepreju a doufam ze uz nikdy nezaziju ![]()
Me je uplne stydno, kdyz to ctu, jak jsme doma rozezrani
.Za to velice smekam a obdivuji. Hlavne to planovani jidel, ja to zkousela a nejde mi to
.Jeste me napadlo, chleba ve vajicku, na to hortici, cibulku a kys.okurek.Mam to rada
,a je to levne.Nebo langose. zbytek uz tu asi padnul.Nebo obalovany kvetak me jeste napada
.A nebooooo, co zajit do zahradnictvi, ja kdyz jdu pozde az s malou ze skoly, tak je zelenina, ovoce probrany, nerikam top vzhled, ale da se a maji to uz za snizenou cenu. Treba jabka uz trochu tukly, ale pokud je nemam na stul jako dekoraci, tak je mi to fuk, stejne je oskrabu a nastrouham. Stejne tak mrkev, petrzel, celer, kvetak, svestky, banany, broskve co uz pani nechce druhy den od rana prodavat, tak doprodava.Uz z dáky vola, ze jdu zase velice,,brzo,,
.Holky, co mate sestaveny ty jidelnicky na tyden, muzete mi nejaky pro inspiraci poslat? Ze bych to zkusila
.Aspon vim, co koupit a ne hromadu veci co pak vyhazuji
.
@wildcherry píše:
Me je uplne stydno, kdyz to ctu, jak jsme doma rozezrani.Za to velice smekam a obdivuji. Hlavne to planovani jidel, ja to zkousela a nejde mi to
.Jeste me napadlo, chleba ve vajicku, na to hortici, cibulku a kys.okurek.Mam to rada
,a je to levne.Nebo langose. zbytek uz tu asi padnul.Nebo obalovany kvetak me jeste napada
.A nebooooo, co zajit do zahradnictvi, ja kdyz jdu pozde az s malou ze skoly, tak je zelenina, ovoce probrany, nerikam top vzhled, ale da se a maji to uz za snizenou cenu. Treba jabka uz trochu tukly, ale pokud je nemam na stul jako dekoraci, tak je mi to fuk, stejne je oskrabu a nastrouham. Stejne tak mrkev, petrzel, celer, kvetak, svestky, banany, broskve co uz pani nechce druhy den od rana prodavat, tak doprodava.Uz z dáky vola, ze jdu zase velice,,brzo,,
.Holky, co mate sestaveny ty jidelnicky na tyden, muzete mi nejaky pro inspiraci poslat? Ze bych to zkusila
.Aspon vim, co koupit a ne hromadu veci co pak vyhazuji
.
Já si akorát píšu, co budu ten týden vařit, podle toho si nakoupím..Vařím vždycky na dva dny, ale taky mi přijde, že utratíme za jídlo majlant..A přitom nekupujeme nic extra, fakt nevím, kde dělám chybu..
Ještě mě napadlo, že byl na netu jídelníček od uživatelky Angrešt, je to pro 2 dospělé a 2 děti
tady je odkaz
@mmmmmmmm no, to je fakt
nebo pošleme loudit dítě. zrovna včera se tak culila na prodavačku u uzenin, že dostala zadarmo párek ![]()
@no.to.mi.pověz ten seznam uz jsem kdysi četla, bohužel dnes uz ty ceny stouply a treba tu kližku jsme nekoupili víc jak půl roku
taky by mi chlap doma nejedl spousty z těch polivek, co tam jsou. On si dá pro chuť jeden talíř a hotovo. I tak máme denně maso. Nakupuji hlavně akce, mletého masa se dá v akci koupit pul kila za necelých 50,–, tak koupím aspoň 2×. Z toho jednoho balíku dvě pořádný sekačky (nastavený klidně i pěti houskami) s kaší a z druhého pulkila mišmaš na těstoviny. Taky máme rádi místo rizota jako obměnu tarhonu. Ve velký wok pánvi obdelam cibulku, kureci maso, zaprasim paprikou, gril. kořením, sůl, protlak a podleju. Podle toho kolik chci mít porcí.(dá se tam přihodit co se najde, nakrájená paprika, mrkev, rajčata…) Po takový pulhodine tam nasypu jeden pytlik tarhone, micham dokud nezměkne (občas) a nakonec zajistím smetanou a zaprasim oreganem nebo bazalkou. Malý to moc chutná a je toho taky hromada ![]()
Salám kupuju jen někdy na víkend, všeho celkově jen málo. Jinak nám to taky hnije
a taky musím hlídat chlapa co si tam prihazuje
kdyz ma mlsnou, snědl by všechno, i kdyz neví co to kolikrát je ![]()