Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@nojmisek19 píše:
@AngelLilly
mamka bydlí daleko a finančně je na tom špatně propustili jí z práce
Podívej to zvládnete..Opravdu si musíš dobře promyslet, co vařit, hlavně kvůli malé..
@ne-silenamatka píše:
No a bavime se o jednom mesici, nebo je/bude to dlouhodobe?
je to jen jeden měsíc..
Jen tento měsíc pak bude o 2000 více
a to už se dá zvládnout
@nojmisek19 píše:
Jen tento měsíc pak bude o 2000 vícea to už se dá zvládnout
Aha - dekuji. V tom pripade sem si 100% jista ze to zvadnete, obzvlast pokud manzel ma obedy za 20,– a mala ji vsechno…neboj, tohle date.
@slavuska1 píše:
To zvládnete, když je to jen jednorázově, a něco málo máte nakoupíno..holt míc budete jíst guláše(hodně, z málo masa), bramboráky, zapečený těstoviny s pytlíkem mražený zeleniny, atd. a v kuřecím ráji kup kostry, ty mívají okolo 10 korun kilo, a je tam spousta masa na obrání
jo ty ořezy jsou super, uvaří se s nich vývar na 2 dny a ještě můžeš obrat a udělat rizoto
Pokud nebudeš kupovat drogerii dražší drogerii (př. prací prášek) a léky (což nemůžeš předem vědět) nebo nějaké akutní sezónní oblečení pro dítě( teplejší boty, bundu apod) a budou to 2 tisíce JEN na jídlo tak se to dá zvládnout. Rozhodně to bude psychicky náročné ale myslím že jednorázově se to fakt ukočírovat dá.
Určitě bych ti poradila rozpočítat si to na týdny (4× 500KČ)a napsat si na ten týden jídelníček. Nejen hlavní jídla ale i snídaně a svačiny. Pokud chodíš běžně nakupovat potraviny, víš kolik co stojí a máš nějaké zásoby, dá se i předem spočítat kolik tě bude stát dokoupení potřebných věcí.
Kdybys potřebovala nějaké tipy na levná jídla apod. stačí říct. Jsem zvyklá dost počítat- i když 2 tisíce jsou fakt málo…
@nojmisek19 Budeš si to muset rozpočítat, máš cca 70 Kč na den. Nekupovat rohlíky, ale chleba a levná jídla. Z jednoho kuřete lze pro 3 osoby udělat 3× obed. Jednou rizoto, podruhé s těstovinami, pak upéct s brambory. Inspiraci leckde najdeš, bude to chtít přemýšlet, ale určitě to zvládneš. Dá se. Těstoviny s cukrem a mákem, kousek hovězího předního a je z toho polívka, omáčka. Knedlík si nekoupíš, prostě zaděláš. Teď je levná zelenina - brokolicový karbanátky, dušená mrkev, mrkvový placky - je to za pár korun. Držím palce.
.Nic si nepůjčujte, museli by jste to příště vracet a zase by vám to chybělo. A když, tak opravdu v nutném případě nějakou malou částku, kdyby už nebylo vyhnutí ![]()
Ja bych nekupovala pecivo, nakup si mouku, drozdi a pec doma.Je to raz dva a levne ![]()
@blorchi píše:
Ja bych nekupovala pecivo, nakup si mouku, drozdi a pec doma.Je to raz dva a levne
chtěla jsem napsat to samé
@Kelsey píše:
chtěla jsem napsat to samé
Ono to pecivo je fakt hrozne drahe
A ke vsemu hnusne ![]()
@nojmisek19 píše:
Ahoj holky, jsme ve finanční tísni a zbylo nám 2000 na celý měsíc pro 2 dospělý a 2.5letou holčičku. Dá se stím něják vyžít? Neumím si to představit
Budu vařit levná jídla ale stejně
Uvítám jakoukoliv radu děkuji
Ahoj, hele a odkud jsi? Já občas chodím na různé výzkumy trhu, teď naposledy jsem byla na jednom o pitíčkách pro děti, trvalo to 2hod (18-20) a dostala jsem 1000 na ruku. Zkus pohledat, je toho plný internet.