2 tisíce na měsíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
an00nymka
9.10.13 23:57

Přeji fajn večer, situaci nezávidím páč ji znám a svým způsobem zavidím zakladatelce, že to bude mít asi jen měsíční trvaní…já se v tom, že mám tak 500 na týden na jídlo, páč na zbytek buď nevychází nebo se dojíždí drogerie z lepších měsíců bo co podarují rodiče..plácám už asi přes půl roku…takže..
Jak už psaly holky polévky: orestuješ cibulku a na to libovolně trocha brambor, hrášku, brokolice, či pórku, povaříš rozmixuješ, zaleješ trochou mléka nebo smetany a máš výživnou mňamku..pokud uděláš jen zeleninový vývarm skvělé j v něm povařit těstoviny či to zahustit vejcem rozmíchaným s hladkou moukou…
Koupit kuře vykostit, jeden oběd dvě stehna třeba s jablky a rýží, další prso se smetanou a rajčaty a další prso třeba jen tak přírodně s brambory a jěště Ti zbydou dvě půlky žeber na polévku…
Játra, jednou na smetaně, jednou jako mituka s chlebem či rýží…
Mleté maso- špagety, karbanátky, rajská s mas. kuličkama…
Brambory_ bramboráky, zapékané, opékačky s dresingem s česneku a zakysanky…když toho uděláš hodně tak to báječně zasití..
Sladké jídla- ovocné knedlíky, palačinky, taštičky, žemlovka, nákyp…atd..nevěřila sem, ale i z mála se dá uvařit chutné a levné jídlo..takže se drž;)

• Citovat
  • Upravit
2098
9.10.13 23:57

@lucenka
moc děkuju za tip určitě si tam skočím a na květák jsem úplně zapomněla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
9.10.13 23:58

@omites jinak ten kynucty cop vypada vazne skvele…taky nemam rada listove testo..je mi pak dva dny tezko

• Citovat
  • Upravit
549
9.10.13 23:59

Hodně bych využívala levnou zeleninu, sladká jídla, luštěniny, pomazánky na pečivo. Tím se dá obecně doela ušetřit. S tím pečivem bych se asi nepekla. 15kč za půlku chleba nebo 10 rohlíků mi nepřijde tak hrozné. Určitě se mi ale vyplácí pečení sladkého.. Takový hrnkový perník na suroviny skoro nic nestojí a dcera a její kamarádi ho milují. Takže ideální na svačinu s kouskem ovoce, s hrnem mléka k snídani,..
polévky: brokolicová, květáková, dýňová, krémová celerová, zeleninová s jáhly, bramoračka, gulášovka s bramborami(nemusí být maso-můžeš použít vepř. konzervu, případně párek apod)…
sladká jídla: lívance (namazat marmeládou nebo jen posypat skořicovým cukrem),palačinky, nudle s mákem příp. kakaem, sladké knedlíky ( využít jakékoli ovoce z mrazáku, příp zavařené jestli máš a pokud ne, i jablkové se skořicí jsou dobré),rýžový nákyp, zemlbába,… - ke sladkému jídlu stačí nějaká hutnější polévka a je to..
luštěniny: jednou za týden se dají zvládnout a pěkně se tím ušetří takže čočka(pro dítě červená),cizrna, hrách
Jinak dělávám v krizi třeba bramorové knedlíky(noky) jen s cibulkou a se zelím (chlapovi k tomu můžeš opéct buřta na kostičky)- zelí můžeš udělat i kedlubnové když mají levné kedlubny
Pokud mají někde kuře za dobré peníze tak koupím celé-prsa použiju na směs s rýží, stehna a křídla hodím upéct a z kostry udělám polévku.
Pokud dělám nějaké-ne příliš zdravé jídlo- tak dbám jen na to abych pro dcerku měla něco jiného (té ale rozhodně nevadí jíst třeba kuřecí vývar se zeleninou a dom. nudlemi 3 dny v kuse takže to mám vyřešené :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.10.13 00:00

Jo a až budete nějaké to pečivo potírat vajíčkem a trochu vám zbude, přidejte mouku a trochu soli a udělejte si těsto na nudle. Pak vyválejte nechte placku chvíli oschnout a nakrájejte na nudličky. Ty hoďte do polévky další den a nebo je pořádně usušte a pak vydrží dél.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
10.10.13 00:01

@nojmisek19 jak jsi popsala snidane a svaciny vase holcicky, tak podle me na jejich levnejsich variantach se usetrit da. Pokud sni vsechno a misto Brumika neco upeces, pudíng udelas doma, ovocny jogurt spachas z bileho primichnutim marmelady, zkusis ji dat ovesnou kasi, tak myslim, ze to i pujde. Super napad i s tim kurecim masem a zeleninou zapecenou do neceho, co mas ve spajzu. No a vyjist mrazak na nulu je take prospesne. Manzel by se opravdu mohl optat v praci, za kolik prodavaji obedy. Kdyby prinesl jen polevku, tak tu si rozdelite s malou, k tomu jsem pochopila, ze peces chleba doma, no a jedno teple jidlo denne je zajistene i pro vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
10.10.13 00:02

@Maky.C
moc děkuju za hodně tipů budou se hodit
Jinak holky všem od srdce strašně moc děkuju opravdu všem za každou radu, povzbuzení opravdu mi to pomohlo a je mi lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.10.13 00:04
@nojmisek19 píše:
@Maky.C
moc děkuju za hodně tipů budou se hodit
Jinak holky všem od srdce strašně moc děkuju opravdu všem za každou radu, povzbuzení opravdu mi to pomohlo a je mi lépe :hug:
:hug: Budeš se divit, ale mě docela taky. V neděli budu mít z čeho poskládat ten jídelák na další týden
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.10.13 00:05

Ještě na vejšce jsem často vařila tyhle jídla a měli jsme to s chlapem dva dny (k obědu i večeři :))

1. zapečené těstoviny - orestuješ mletý maso, osolíš, opepříš (nebo vepř. konzervu). Dáš na dno zapékací misky, smícháš s malou skleničkou leča a na to ne úplně uvařené těstoviny a dáš zapíct, nakonec můžeš posypat sýrem
  2. zapečené brambory - vařené brambory+mražená zelenina+točeňák (vím, že to není nic moc, ale když je nouze nebo chuť) zalít vajíčkem a zapéct (nakonec jsme to ještě sypali sýrem)

A kluk i já milujeme krupicovou (pohankovou, ovesnou) kaši posypanou kousky ovoce.

• Citovat
  • Upravit
2098
10.10.13 00:05

@AniNevim
nene nepeču chleba doma kupuju ho dělám z toho i svačiny do práce a jinak s malou si poradím ta spapá opravdu všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
10.10.13 00:07

Ja se celkem stydim holky :oops:..kdyz tu tu, kolik lidi ma problemy a resi problemy se zakladnim jidlem…ja treba nakupuju ve velkem(i moje mamka, ktera to pak veze sem) a m to proste a jednoduse nestacime zpracovat..dva tydny zpet jsem vyhodila(odvezla mamce do ordinace pro bezdomovce) velkou ikea tasku jidla…bylo prosle, ale ne zkazene(testoviny, suchary i alkohol)…a to nepocitam jidla a veci, ktere vyhazuju(treba tyden, ci dva prosle bobiky od male, protoze jich mela proste moc)…je to uz uchylka a je mi tech veci pak silene lito, ale jak vidim nekde neco levneho, tak toho proste koupim moc s tim, ze to zpracujeme…melo by byt neco, jako centra, kam by se takova jidla mohla odnaset a lidi by si to rozebrali treba…

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
10.10.13 00:10

Jo a jinak..treba uplne zakladni nudlicky, ci jine testoviny za par korun osmazime na trosce oleje do hnede barvy a pak zalijeme bud vyvarem, nebo jen vodou a osolime a nechame vyvarit…tim osmazenim ziskaji skvelou chut a daji se jist jen tak samotne jen s trochou bileho jogurtu s cesnekem…

• Citovat
  • Upravit
16986
10.10.13 00:11

@nojmisek19 tak to je velka vyhoda, ze mala sni vsechno, ja si musim porad lamat hlavu se synem a na ty nejvetsi krizovky mam v mrazaku uvarenou dynovou polevku. Ten domaci chleba kupovany musi byt ale drahy, ne? Mozna, i tam byste se mohli na mesic osidit :think:
Urcite si projdi zasoby, clovek se pak divi, co vsechno objevi doma, z ceho jde udelat pomazanka apod. Holky radi skvele, hodne vyuziji.
Jeste kdyby bylo uplne nejhur, vlasy si muzes vycistit jedlou sodou - udelas kasicku ze sody a vody, kterou vetres do mokrych vlasu a poradne proplachnes, jeste muzes splachnout octovou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
10.10.13 00:12

@1.zizi já někde ve zprávách zaslechla, že takový místa jsou, myslím, že se tomu říká potravinová banka nebo tak nějak…
zkus pohledat na netu, nebo zavolat do místní charity?
určitě by ti něco poradili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.10.13 00:13

A takové těstoviny s mákem, mňam - jídlo mého dětství. Ještě druhé takové je bramborový guláš. Obě jídla nám vaříval děda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný