Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Babicka dela moc dobrou ryzovou polevku - bujon (ano, vim, ze to neni nic extra, ale ja kupuju ty bez glutamatu a to se da) a pak rozvarit ryzi a trochu mrkve. Je to docela syty a dobry.
sla bych na houby, to je dobrej napad. dala bych i dceri, nase dite ji houby uz od driv, nez tri let.
myslim, ze jednorazove se to zvladnout da, taky jsme jednou jeli na doraz.
@1.zizi píše:
Jinak bude to znit asi divne, ale rostou koprivy, houby a i z toho se daji udelat skvela jidla..napr. nadivka…houbova omacka…palacinky s houbami…ja dnes udelala napr. cibulovy kolac…testo na pizzu+hodne cibule+nejaky syr, co najdes doma a prelit trochou smetany a mas obri pizzu pro nekolik lidi
nezní to divně, mě to zní náhodou skvěle!
Na ten cibulový koláč se chystám příští týden.
Příspěvek upraven 09.10.13 v 23:45
@ncc1701 ja zas slysela, ze je to kec
, ale je fakt, ze mrazime houby povareny ![]()
@omites často tam nakupuju
malá právě nejí třeba lupínky s mlékem ale jí je samotné ![]()
@suik píše:
Babicka dela moc dobrou ryzovou polevku - bujon (ano, vim, ze to neni nic extra, ale ja kupuju ty bez glutamatu a to se da) a pak rozvarit ryzi a trochu mrkve. Je to docela syty a dobry.
To mi připomnělo milionovou polévku - orestovaná nahrubo nastrouhaná mrkev, na kostičky cibule, trochu másla, krupice a zalét vývarem/vodou s bujonem.
@ncc1701 no tak to nevim, ale mame jeden mrazak narvany houbami a dal jsem tam i ty suseny…
@nojmisek19
To jsem taky jedla, ale bolelo mě z toho břicho, asi to pak ve střevě bobtná. Tak pozor na to.
Jinak mě ještě napadly slané záviny z listového těsta - do toho nějaký sýr, maličko šunky, rajčata a je to moc dobrý.
Já mám teda doma zásoby luštěnin, pohanky, jahel, vloček a to je dobrý na sladká i slaná jídla, stačí jen trochu zeleniny k tomu. Ale chápu, že to není pro každého.
Tak jsem se mrkla do těch receptů z Lidlu a vybfl na mě ten cibulový koláč. Tak to bude asi osud ![]()
http://kuchynelidlu.cz/…ulova-buchta
no a pak dělal Paulus ten kyš
http://kuchynelidlu.cz/…bulovy-kolac
Jinak holky proto skoro cele leto zavaruji…hlavne, ze me to bavi, ale i kvuli takoym situacim a i kdybychom nemeli korunu, tak ze zasob vyzijeme dalsi rok..kompoty, leco, smes na testoviny, ruzne druhy paprik, ogrilovane papriky mam i v mrazaku, kukurici, mam i zavarene maso…
@omites ja prave videla jen tu reklamu, mam doma pytel cibule..na recept jsem se nekoukala
…ale je vyborny ted jsem ho vytahla z trouby a musela jsem prouzek dat je skvelej..hlavne s cajem…
@1.zizi já mám zas babičku, taky zavařuje kde co. A jak jsou staří, tak už toho moc nepojedí. Jenže oni jsou naučeni, že se v létě dělají zásoby na zimu, takže syslí ze zahrádky a pak těch zavařenin mají fakt moc a ve velkém to rozdávají. Třeba jenom červené řepy mají 70 skleniček. Pak nějaké rajčata, okurky a tak. Taková ta klasika.
No tak já si pro to postupně chodím ![]()
@suik píše:
Babicka dela moc dobrou ryzovou polevku - bujon (ano, vim, ze to neni nic extra, ale ja kupuju ty bez glutamatu a to se da) a pak rozvarit ryzi a trochu mrkve. Je to docela syty a dobry.sla bych na houby, to je dobrej napad. dala bych i dceri, nase dite ji houby uz od driv, nez tri let.
myslim, ze jednorazove se to zvladnout da, taky jsme jednou jeli na doraz.
tchýně dělá podobnou polívku, jenom do toho dává ještě brambory. A je strašně dobrá.
V Lidlu teď mají akci na kuřecí šunku (14,90) a má 89% masa (aspoň jestli si to dobře pamatuju), tak můžeš koupit holce na snídani tu. Pak mají dobré a levné jogurty, nejlepší je kupovat velké balení.
Teď se dá sehnat za dobrý peníze květák, tak udělat mozeček a z části polívku (květák mrkev, sůl, pepř a posypat vařeným vajíčkem).
Nedávno jsem jedla salát z červený řepy a brambor a bylo to strašně dobrý, sytý(vařené brambory, řepa, cibule, majoneza nebo jogurt, sůl a pepř). Dá se to jíst samostaně nebo s kouskem pečiva.
@1.zizi a ten cop, by mohla být zas dobrá večeře
http://kuchynelidlu.cz/…nou-smetanou
Já nemám ráda listové těsto, takže tohle mě zaujalo hodně.
@omites jen at babicce slouzi co nejdele zdravicko…ono takove okurcicky v zime k filmu
![]()
Houby uz ne, nektere druhy se nesmi prejit mrazem a rano uz jsou mraziky. Obecne by vubec houby nemely byt v mrazaku, varoval pred tim nejaky mykolog. Takze houby uz nesbirat.