Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lilibeth píše:
Protože v té době stála čínská pytlíková polévka 4 koruny
Aha..čínské..Tak to jo..
Protože normální pytlíkové stojí i třeba 30,–
@Silwinka87 píše:
Aha..čínské..Tak to jo..
Protože normální pytlíkové stojí i třeba 30,–
To by se mi fakt vyplatilo si polévku uvařit ![]()
@Marbella ale tak inspirovat se tím seznamem docela dá. A na větu - chlap by mi to nejed (cokoliv) jsem docela alegická, co už tady nějaký ten rok na emiminu trávím.
Můj jí všechno a vždy, od začátku jsem ho zasvětila do taktiky - jednou tvoje jídlo, podruhé moje. Dneska to teda vypadá tak, že to jeho si vybere na oběd v jídelně a večeře je komplet v mojí režii. On je popelnice, sní všechno, z domu je naučený chválit, ví, že to vezme čas.
K té sekané - ono to ale za ty prachy není moc maso. To bych radši koupila cuketu a udělala cuketovou sekanou. Chlapovi předložila se slovy, chceš výletovat, tak v týdnu bude na véču cuketa.
Tarhoňu děláme často, ale jako přílohu ke kuřeti nabo k plátkám masa. Dělat ji jako rizito mě nenapadlo.
@omites já měla na mysli především ty polévky, které ho prostě nezasyti. Já naopak polévková jsem. Na druhou stranu ty čistě zeleninová jídla taky moc nevyhledávám. Ještě tak za syrova zeleninu na saláty, ale třeba pečený cukety, lilky, jídlo z dýní
Nevyhledáváme to ani jeden. Ale ta tarhona se dá myslím použít stejně jako když se dělá testovinový salát za tepla. Já jen ze to je podobný postup jak dělám rizoto, ale s tarhonou
u nás se docela s úspěchem vaří způsobem za málo peněz, hodně muziky ![]()
@omites píše:
@Marbella ale tak inspirovat se tím seznamem docela dá. A na větu - chlap by mi to nejed (cokoliv) jsem docela alegická, co už tady nějaký ten rok na emiminu trávím.
Můj jí všechno a vždy, od začátku jsem ho zasvětila do taktiky - jednou tvoje jídlo, podruhé moje. Dneska to teda vypadá tak, že to jeho si vybere na oběd v jídelně a večeře je komplet v mojí režii. On je popelnice, sní všechno, z domu je naučený chválit, ví, že to vezme čas.
K té sekané - ono to ale za ty prachy není moc maso. To bych radši koupila cuketu a udělala cuketovou sekanou. Chlapovi předložila se slovy, chceš výletovat, tak v týdnu bude na véču cuketa.
Tarhoňu děláme často, ale jako přílohu ke kuřeti nabo k plátkám masa. Dělat ji jako rizito mě nenapadlo.
Tak to můžeš říct ty, protože ti chlap sní všechno, ale opravdu jsou takový, kteří nejí všechno..Já to teda neznám, můj chlap sní taky skoro všechno, jsem za to ráda…Vím, že švagrová kolikrát říká, já bych to uvařila, ale on to nesní..Tak jsem jí řekla, že bych mu řekla, že až začne nosit domů 30.000,–tak budu vařit podle jeho gusta-on je totiž vybíravý jak sviňa…
@Regina Hero píše:
@omites a tu tarhoňu si děláš doma sama nebo kupuješ?
ne, tu si normálně koupím
Jako jde udělat doma taky. Ale to už je moc práce ![]()
@nojmisek19 píše:
Ahoj holky, jsme ve finanční tísni a zbylo nám 2000 na celý měsíc pro 2 dospělý a 2.5letou holčičku. Dá se stím něják vyžít? Neumím si to představit
Budu vařit levná jídla ale stejně
Uvítám jakoukoliv radu děkuji
Nečítala som celú diskusiu, ale čo ma napadlo, skús predať cez bázáriky niečo, čo doma nepotrebujete, príp. nejaké malé veci po malej a do pár dní môžte byť na tom oveľa lepšie ![]()
@Lilibeth píše:čínská jo no, ale zase z toho máš max 400 mililitrů, takže za litr to máš taky 10 kč
Taky je pro mě každý nový jídlo sázkou do loterie
na druhou stranu, abych nekřivdila, vždycky mi snědl všechno, i zdrclý knedlik
rozdíl je, ze něco sní s radostí a pochválí a něco do sebe nakope, ale chuťový zážitek nic moc ![]()
@omites píše:
ne, tu si normálně koupímJako jde udělat doma taky. Ale to už je moc práce
a kde ji kupuješ? Já jsem si jí asi v obchodě nějak nevšimla, tak ji kupuju od kámošky, co ji vozí z Maďarska… taky by se mi nechtělo dělat ji doma… ale moc mi chutná…
Nejlepsi jidla jsou stejne z mouky, vselijake buchty, langose, vdolky, halusky ![]()
Zkus neco prodat treba na aukru nebo zastavit v zastavarne.
Je mi lito, ze jste v takove situaci, ne ze bych chtela nejak provokovat v teto diskuzi, ale me dneska udivilo to, kdyz znamej mi dneska oznamil, ze budou mit zkazene vanoce, pac mu pokazde z vyplaty mesicne zbyde jen 20 tis po zaplaceni vseho. Fakt nechapu, pritom kaviar neji, auto maji vrak, jsou dva dospeli a pulrocni dite. ![]()
@_BBQ_s taky chci takhle zkažené Vánoce ![]()
@Regina Hero prsotě se v různých supermarketech mrkni u těstovin. Když není tarhoňa, beru těstovinovou rýži zacházím s ní stejně. Tzn. nejdřív orestovat na sádle a pak uvařit.