2 zaměstnání na HPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Strhávalo by se to z obou, se zbytkem neporadím pracuji v oboru, kde se všichni vlastně znají, takže by se to stejně vědělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslis to tak, ze bys nejakou dobu chodila do obou zamestnani? Klidne muzes, zdravotni a socialni budes platit u obou, to bys tak mela i kdybys mela zamestnavatelu treba pet. Jen ruzovku bys mela podepsat jen u jednoho zamestnavatele( u toho, kde vydelavas vic), ale i kdybys podepsala u obou, vratis to po podani danoveho priznani( kdyz budes mit dva zamestnavatele, budes si ho muset udelat sama).
Ja mam zamestnavatele tri, ale vi o sobe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Jen ruzovku bys mela podepsat jen u jednoho zamestnavatele( u toho, kde vydelavas vic), ale i kdybys podepsala u obou, vratis to po podani danoveho priznani( kdyz budes mit dva zamestnavatele, budes si ho muset udelat sama).
Jen upřesním, že je naopak výhodnější podepisovat to u toho zaměstnavatele, kde měsíční příjem nedosahuje 5000,– aby se člověk vyhnul srážkové dani.
A u dvou zaměstnavatelů se to na stejné období podepsat nesmí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ha, u me to zvorala ucetni, mela jsem podepsano u dvou, i kdyz jsem ji na to vyslovne upozornovala( ye uz jsem to podepsala u prvniho zamestnavatele)…ale nejsem ucetni a zas tomu tak nerozumim, ze… nakonec jsem ja musel upozornit ji, ze to mam spatne… nastesti slo jen o dva mesice, takze jsem to vratila ted s danovym priznanim… ![]()
Jinak ma Jani samozrejme pravdu, nepredpokladala jsem, ze zakladatelka u jednoho zamestnavatele muze vydelavat tak malo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe Tak ono, pokud je příjem nad 5000,– tak je to relativně fuk, vyrovná se to při tom DP, ale problém by to byl u příjmů pod tuhle hranici, protože bys vlastně neoprávněně danila zálohovou daní místo srážkové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@mroe Tak ono, pokud je příjem nad 5000,– tak je to relativně fuk, vyrovná se to při tom DP, ale problém by to byl u příjmů pod tuhle hranici, protože bys vlastně neoprávněně danila zálohovou daní místo srážkové.
Tak to uz je na me moc vysoky level ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za odpovědi v tom případě se na 2zaměstnání asi vykašlu a až si najdu lepší tak odejdu a budu mít jen 1zaměstnaní, ale snad za lepší peníze.
- Citovat
- Upravit
Ještě prosím dotaz z jakého důvodu by mohlo být lepší pro zaměstnavatele prvně zaměstnat člověka na DPP a až po nějaké době na HPP. Já bych chtěla jít hned na HPP ale zaměstnavatel moc nechce.
- Citovat
- Upravit
@lilie12 No, na DPP můžeš odpracovat až 300 hodin za rok a při platu do 10 000,– měsíčně se neplatí sociální a zdravotní, takže ušetří, plus se dá ukončit kdykoliv. A vlastně si tím prodlouží zkušební dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem si zaměstnání, ale moc dlouho tam asi nezůstanu díky velmi zkrácenému úvazku kdyby nabídl zaměstnavatel delší prac.dobu tak bych tam ale zůstala.
A můj dotaz kdybych jsem si hledala druhé zaměstnaní mohu napsat do životopisu že mám sice praxi v oboru, ale neurčit přímo kde? Nechci uvadět současného zaměstnavatele do životopisu z toho důvodu že budoucí zaměstnavatel kde bych jsem odeslala životopis by si mohl současnému zavolat o zkušenosti se mnou a nechci aby semnou současný zaměstnavatel rozvazal prac. smlouvu dřív než si něco najdu když nemám jistotu že by mě daný budoucí přijal. Spíš jsem uvažovala že bych v budoucim zaměstnaní jen řekla že když budou mít o mě doopravdy zájem tak jim řeknu jméno zaměstnavatele až poté co budu mít jistotu nového zaměstnaní. Jak by jste to řešili vy kdyby jste si chtěli najít nové místo, ale nechcete aby o tom ve vašem současném zaměstnaní věděli?
A nebo jsem uvažovala že bych jsem si k tomu místu našla druhé a chodila bych do obou. Myslím si že i s tou velmi krátkou prac. dobou by se to dalo zvladat. Jak je to potom se zdravotním a socialním a se vším co se mi strhava z platu strhavalo by se mi to jen z jednoho platu a nebo z obou něco?
Děkuji všem za rady