20měsíční mamánek doma s tátou a já v porodnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1265
7.10.16 11:11

@Barush jj to mi taky napadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
7.10.16 11:12

@Fonty
staršímu bude 20 měsíců, až se narodí mladší. Máme to jako ty, synek spí s náma v posteli, trápí ho pořád prdíky a teď i zuby, budí se po hodině. A pro mě je jednodušší po něm hrábnout, než vstát a vyndavat ho z postýlky.

Chodím dvakrát týdně cvičit, synka mezitím hlídá manžel. A jde to úplně bez problému. Naopak jakmile přijdu domů, synek přijde s kňouráním, ale u tatínka nic takového nedělá. Tady bych ti ale určitě doporučovala, aby se tatínek zapojoval do uspávání. Ať občas uspí dítě on. Určitě se mu to pak bude hodit.

Dohodli jsme se s manželem, že na našem režimu upravíme akorát spaní, aby mladý pán spal sám v postýlce. Kojit budu tandemově, pokud budu mít dost mléka. Nevidím v tom problém. Synka začneme tak 3 měsíce před porodem připravovat na příchod sourozence. Ale vzhledem k tomu, že se k němu při výchově snažíme přistupovat jako ke psovi, tak tady by neměl být moc problém. Bude třeba syna ujistit v tom, že v žebříčku důležitosti bude výš než mladší sourozenec, a ono to snad nějak půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.10.16 11:15

@atominnka babičky samozřejmě nejsou to podstatné, když nejsou, taky jsme museli v životě zvládat různé situace sami, u mě třeba několikatýdenní hospitalizace a v tu chvíli člověk neřeší, jak to zvládají.
Prostě MUSÍ. A vždy to zvládli. Po svém, jinak než když je doma máma, hlady neumřeli, ve špíně v podstatě taky ne, jen jsem třeba musela navigovat, jak se zapne pračka :mrgreen:,třídění prádla apod.
Nejhorší je možná ten bordel po příchodu domů. To je jediné negativum.
Děcka jsou plastický a dokážou pochopit. I v nízkém věku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.10.16 11:18

@Modesta jo tak to máme hodně podobně…tak u nás usíná jen u prsa..takže tak, na tom spaní chceme právě do toho února zamakat..Je to zhruba měsíc co začal spát celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.10.16 11:20

@Svistice tak já si taky myslím a doufám, že to nakonec zvládne v pohodě. Když je s tátou sám, tak dobrý..když jsem poblíž tak je to horší..Na spaní musíme zapracovat, usíná pouze u prsa, ale to se napraví do února snad, třeba pohádkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
7.10.16 11:20

Ja myslim ze ted je mamanek, ale co jsem slysela i od kamosek, tak po mame za ten tyden ani nepipne, kdyz bude hlidat tatinek, jelikoz budou delat takovy lumparny a blbiny, jist blbiny, ze lepsi nevidet :lol: jen ho na to pripravuj to je jasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.10.16 11:21

@Tichošlápek Tak to je krásný, tohle by byl ideální stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
7.10.16 11:21

Pokud to mate vyzkousene - usne s tatinkem, tatinek vi jak ulozit/nakrmit, tak se neboj. Oni i ti velci zavislacci jakmile je maminka z dohledu tak to davaji dobre (lepe nez ty maminky). Takze moje rada zni trenovat. Ale s tim kojenim bych ti radila abys ho odstavila. Znam to od segty a je to fakt masakr. Zbytecnej (nocni buzeni vsech, strasny zarleni, nestihacka a do to vyroba mlika coz ji zcela vycerpava…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
7.10.16 11:23

Už teď z toho máš hrůzu? Nezlo se na mně, to nemyslím nijak zle, ale trápit se 4 měsíce dopředu něčím, co problém není, ve mně vyvolává pocit, že se mentálně nudíš.
Jak to zvládne? Prostě bude muset, včetně tvého muže!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.10.16 11:24

Myslím, že bys měla někdy třeba na víkend (dva dny, jedna noc) zmizet a nechat synka tatínkovi. Ne proto, aby si zvykl, i když to jistě taky není od věci, ale abys věděla, že to spolu zvládnou a byla v klidu. Protože to je základ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.10.16 11:26

@Alyss1 jj s kojením nevím, je těžkej závislák od mala, já trochu doufám, že se odstaví sám, prý se mlíko mění, hlavně před porodem, tak třeba mu přestane chutnat až se bude mlíko chystat pro miminko. Ono se to od toho kojení všechno odvíjí - hlavně ten spánek..Znám případy co se odstavily děti samy, kéž by se to týkalo i nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.10.16 11:27

@silvik.sk mentálně se nudím? no ty kráso to už je fakt moc..z toho si mám vzít jako co 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.10.16 11:29

@Fonty Předpokládám, že sis o tandemovém kojení něco nastudovala, takže to určitě nějak zvládnete. Přemýšlet co by kdyby je úplně zbytečné. Buď se odstaví, nebo ne a budeš ho mít jako fajnovou odsávačku po kojení miminka :mrgreen: Jen ty si dávej hodně pozor na stravu, vitamíny a tak, jelikož kojit miminko a větší dítě je pěknej záhul pro tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.10.16 11:29

@silvik.sk a psala jsem obavy, tzn dělat si starosti…je normální mít starosti o své dítě, děti, do budoucna ježíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.10.16 11:33
@Fonty píše:
@Alyss1 jj s kojením nevím, je těžkej závislák od mala, já trochu doufám, že se odstaví sám, prý se mlíko mění, hlavně před porodem, tak třeba mu přestane chutnat až se bude mlíko chystat pro miminko. Ono se to od toho kojení všechno odvíjí - hlavně ten spánek..Znám případy co se odstavily děti samy, kéž by se to týkalo i nás

závisláka si z něj děláš sama. Tak velké dítě usínat u prsa už není úplně na klid. Je to závislost. A představ si, že za pár měsíců to budeš mít 2 x. Kdo z vás se vyspí? Normální maminy co znám to řešily jednoduše. Na víkend šly spát do jiné místnosti a tatínek usínal s dítkem. A neznám nikoho, komu to neklaplo. Nebo odjely pryč a tatínek to zmákl. Lepší dřív, než později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí