20měsíční mamánek doma s tátou a já v porodnici

1265
7.10.16 10:19

20mesicni mamanek doma s tátou a ja v porodnici

Zdravím maminky, chci se zeptat..mam doma nyní 15mesicniho chlapečka a v únoru se nám narodí další kluk. Už ted mam obavy z toho, že budu muset strávit 3dny v porodnici. Syn beze me nikdy nebyl, dost na me visí, usíná se mnou..no jsme spolu pořád..tatínek hodne v práci, tak mam strach jak to beze me zvládne :( taky je pořád kojeny..mel nebo má to někdo podobne? Zajímalo by me jak to nakonec proběhlo, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Padme93
7.10.16 10:25

Tak ho na to připravuj, ne? Hlídání, odvykačka být 24 hodin denně jen s maminkou, ať ho má na starost víc tatínek.

Co jiného.

Pleteš si na sebe bič jak prase.

Příspěvek upraven 07.10.16 v 10:25

• Citovat
  • Upravit
zoy
1495
7.10.16 10:25

Já jsem byla v porodnici, když synovi bylo 13 měsíců, kojený byl ještě ráno než jsem jela do porodnice. Nicméně byl zvyklý na babičku, s hrnečku mlíko taky pil. On stále ještě je hodně na ženský. S tatínkem i dědou si hraje, ale když ho něco trápí, tak vyhledává ženskou společnost. Dopadlo to v pohodě, byl u babičky s dědou (i s tatínkem) a při návštěvě v porodnici ho daleko víc než maminka zajímala kolečka od postýlky. Nicméně bych už začala tatínka (nebo nějakou jinou osobu, která by se o něj mohla starat) víc zapojovat, aby to nebyl pro tvého syna takový šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.10.16 10:36

@Fonty přemýšlím,jak to budeš dělat po porodu? To budeš mít u sebe 2 děti? A kojit tandemově? Ono ten starší bude logicky žárlit jak prase, bude se chtít dožadovat prsa, nějak mi nejde do hlavy, proč už nespí sám?
Já teda nevim, ale ve 20 ti měsících mi už děcka dokonce spaly na svých velkých postelích.
Jestli jsem byla, nebo nebyla mimo jsem neřešila, protože jsem je měla už tak nějak adekvátně k jejich věku socializované a zvyklé na svůj režim.
Tím pádem na samostatný spánek v posteli, bez prsa u nosu. A třeba už i na víkend u babičky.
To je základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.10.16 10:37

U nás to bylo stejne az na kojení ;) spal jen se mnou, manžel cele dny v praci. V porodnici jsem byla nakonec pět dni a dítě naprosto v pohodě (hlídala tedy babicka, manžel az po příjezdu z porodnice). Ony se děti přizpůsobí :) co taky jiného jim zbyde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.10.16 10:40

Tak máte pět měsíců nato, abyste ho začala pouštět z pod svých křídel a aby si s tátou začali pořádat pánské jízdy a víkendy.

Jen teda z toho nesmíte dělat kovbojku, protože vy se bojíte - syna to vynervuje a manžela otráví, že se nenamáhte brát ho jako příčetného člověka.

Samozřejmě že se svým synem bude váš muž zacházet jinak, než byste to dělala vy - to je jaksi vtip v tom, že člověk má dva rodiče - totiž že v zásadních věcech se shodnou, ale jinak má každý jiný přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.10.16 10:56

Tak předem díky za PODNĚTNÉ příspěvky. Tedy za ty, které mi vážně líčí situaci jak to bylo u Vás…

Jinak se samozřejmě na danou situaci připravujeme proboha. S tatínkem chodí ven, čas spolu tráví, ale prostě je táta dlouho v práci a taky pak spí, atd.., na tom snad není nic divného…
Spíme spolu, protože ještě donedávna se mi budil po dvou hodinách, navíc táta fuč, ale na spaní ve společné posteli jsem se neptala…
To, že by dítě mělo být v 15měsících na noc u babičky, tak v tom základ vážně nespatřuji…Navíc někdo babičky nemá, že.
A ano, po porodu hodlám mít obě moje děti u sebe, kde by jako měly být…To že starší bude žárlit a chtít prso, to je věc jiná a opět na jinou diskuzi..
Já se jen zajímala jak Vaši starší strávily dny co jste vy ležely s malinkými v porodnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.10.16 10:57

@Tichošlápek Díky za fajn odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.10.16 11:01

Taky jsem z toho měla strach, decar byla taky zvyklá jen na mě. Ale nekojila jsem. Zvládli to hodně dobře.
Zkus ho pozvolna připravovat - vlastní postel, tríénovat samostatné usínání. Času na to máte dost

@berry4 ono se to snadno řekne, ale moje děti nikdy nebyly na víkend beze mě. Babičky je nechtějí. Oni teda nebyli ani celej den beze mě :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.10.16 11:04

@Fonty jinak teď je staršímu dva roky, miminku dva měsíce a spime všichni spolu ;) tohle je každého věc. U nás byl docela dobry pomocník meda, kterého jsem malému koupila, aby s nim jel k babičce. Ale jinak to vazne zvládl v klidu az mne to překvapilo. A zarleni se u nás nekoná. Když se mazlim s miminkem nebo ho kojim, tak se starší proste prituli taky a hotovo. Jen občas musí jeden nebo druhy chvíli počkat, ale to se naučili docela snadno. Držím palce ať to mate podobně pohodové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
7.10.16 11:05

A proč musí? Já měla u prvních dvou rozdíl 2 roky, nechtěla jsem staršího přestat kojit, takže večer jsem uspala, v noci porodila a ráno už jsem z porodnice frčela dom i s holčičkou. Ambulantní porody jsou dneska běžné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
7.10.16 11:07

@Fonty On ten úvodní příspěvek vyznívá trochu, že syn tatínka skoro nezná. Tak to zjevně není. Jinak já jsem fakt kojila až než jsem šla do porodnice a po 3 dnech si na prso ani nevzpoměl. Podotýkám, že z hrnečku pít uměl a pil jen ráno po probuzení. Myslím, že to zvládnete a možná (stejně jako já) pod vlivem hormonů obrečíš, jak v pohodě to syn zvládl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433

A s tím kojením, kojila jsem je pak oba dva najednou a nebyl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452

@berry4 Se musim smat jak si do drsne popsala :mrgreen:.Je mi dnes blbe a fakt se prvne dnes smeju :mrgreen:.Jinak muj za 2 mesice trilety syn jeste nestravil ani jeden vikend u prarodicu. Jelikoz by je z nej kleplo :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.10.16 11:10

@Fonty Tak hlavně nedělat z komára velblouda. Dítěti vysvětlovat, že až bude chtít mimino na svět, tak budeš muset do nemocnice a pár dnů bude jen s tatínkem.
A tatínkovi nechávat dítě o víkendu. Ne jen na procházku, ale prostě se na půl den sebrat a jít po nákupech, za kamarádkou, pak prodloužit na celý den, přespat mimo domov.
Když bude při péči o dítě v pohodě otec, bude i dítě.

Osobně si myslím, že děti to zvládají lépe než matky, které si myslí, že si dítě bez nich ani neuprdne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí