Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holky,
četla jsem, že spousta z Vás je už těhu, tak mi možná poradítě. Snažíme se o miminko už 4 roky a furt nic a tenhle měsíc mám zpoždění 5 dní. ještě se mi to nikdy nestalo. Ale testy negativní - máte s tím některá zkušenosti? Díky
Ahoj,
já si test tak brzy nikdy nedělala, vždycky jsem počkala aspoň týden po vynechání MS. Protože už se mi 3× stalo, že jsem cítila uhnizďování vajíčka (asi týden po oplodnění), ale těhu z toho nakonec nebylo. Asi se něco nepovedlo a skončilo to, projevilo se to pak 7denním zpožděním MS.
Doporučuju ještě vyčkat a test za pár dní zopakovat. Třeba to bude jen běžné zpoždění, to se čas od času stává a způsobit to může skoro cokoliv. Nebo jsi otěhotněla později a testy to ještě nedokážou zachytit. Přeju ale, aby to těhu bylo!
Ahoj, já doporučuju k otěhotnění ovulační test! Je taky dobrý upravit si MS cyklus - čím je pravidelnější, tím lepší. Já na sobě i ovulaci cítila, pro jistotu si přesně v půlce cyklu(platí pro velmi pravid.MS) udělala test a za 14MS nebyla, hned 30.den jsem si udělala těhot.test a byl pozit. Žiju normálním životem, přes rok jsem neužívala antikon., ale nějak mi bylo jedno, zda otěh.či ne. Na Silvestra jsme si řekli, že teď už jdeme do toho vážně, koupila jsem si test a hned bylo. Věřím tomu, že jsem to dřív neměla nikdy v půlce cyklu - protože jak jsem to měla pravidelné a vždy prostředek vyšel na den, kdy jsou porady … Držím prstíky! A pak napiš!