22 týden - dvojčátka

:o
30.3.10 13:02

22 týden - dvojčátka

Ahoj, jsem v 22t., čekám dvojčata a zatím pracuju, mám docela chodivé zaměstnání. Zatím jsem vše snášela ok, ale v posledních dnech se mi břicho začalo docela zvětšovat, z čehož jsem měla radost (do 20 týdne jsem vypadala jako bych se více najedla), ale na druhou stranu cítím, jako by mi žaludek chtěl vylézt z krku ven a to stejné s konečníkem a poslední, což mě děsí nejvíce, tak i genitálie. Jako bych je měla oteklé - po pravdě mě to dost vyděsilo. Nemůže to být známka, že bych se začínala otvírat nebo tak něco? Bolesti žádné nemám, ale pěkně mě to znervóznilo. Na kontrolu jdu příští úterý, tak nevím zda vydržet nebo tam zavolat. M.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2964
30.3.10 13:10

Myslim, ze to nebude znamka toho, ze by ses zacala otvirat, ale ze bys mela zvolnit. Chodive zamestnani je zatez pro kardiovaskularni system zdraveho organismu, natoz pro organismus 3v1 :wink: Doporucovala bych zkusit preradit na zamestnani vice sedaci popr. odejit na rizikove tehu. Mas na to narok, jsi za pulkou, dva mimiskove jsou fakt zatez pro tvoje telo a urcite to bude lepsi, abys deti donosila, co nejvic to pujde.
At je vam vsem brzy lip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
30.3.10 14:07

ahoj, taky nemyslím, že by to byl projev otevírání se, resp. to sama nepoznáš, to ti řekne až vyšetření u gynekologa. Co se práce týče, souhlasím s Marjánkou, navíc mám vlastní zkušenost (viz metřík) a dvojčatové těhotenství je opravdu hodně jiné. Můžu to srovnat, zažila jsem obojí, u dvojčat to jedna kamarádka vystihla, že nejdřív ti je ten I. trim. hnusně, protože hormonů je víc, tak je i víc blbě, no a II. pohodový trimestr se skoro nekoná, protože cca od 23. tt už člověk vypadá jak jiní před porodem :lol: , já tak vypadala cca od 26.tt a taky jsem se tak cítila, je to jako by 9. měsíc monotěhu trval u dvojčat tak 3 měsíce. Já jsem holky donosila pěkně, ale posledních 5 neděl už jsem víceméně ležela, protože právě od cca 32. tt jsem se začala otevírat, po uklouznutí doma v kuchyni, kdy jsem si „prudce klekla“. Před tím incidentem, který mě donutil ležet ze strachu, aby se nenarodily moc brzy, jsem se už cítila všelijak, všechno mě bolelo, jakmile jsem byla nucena nasadit klidový režim, bylo mi ke konci líp než ty dva měsíce před pádem- opravdu je to znát, když té pánvi ležením odlehčíš, gravitace je mocná a navíc ta váha dvou dětí se ke konci sakra projeví. Sezení taky není úplně super řešení, to jsem viděla na sobě, že i po sezení mi někdy nebylo nejlíp, většina dvoutěhulek ty poslední dva měsíce minimálně spíš tráví v pololehu. Odměna zas byla, že holky byly pěkně dopečené, donošené, takže jsme byli v nemocnici jak s jedním miminkem 5 dní a pily a všechno v pohodě, nemusely do inkubátoru apod. Ono někdy ani ležení atd. nepomůže, ale zbytečně bych to pokoušela.
Ty otoky a pocit vytlačených orgánů jsou normální, to víš, dole to je pěkně vše utlačené tou váhou, tomu právě i to odpočívání pomůže. S žaludkem to bylo taky pitomý, já měla hlad, ale přišlo mi, že nemám místo, kam to jídlo dát, že jsme hned nacpaná. Zas to mělo tu výhodu, že jsem tolik nepřibrala (16 kg, z toho 6,6 kg holky).
Tak hodně štěstí. Přidej se k dvojčatovým skupinám, těhulky tu mají velmi početnou diskusi! :wink: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
:o
30.3.10 14:21

Díky moc, opravdu jsi mě uklidnila. Já zatím přibrala jen 2kg, protože jsem první čtyři měsíce trávila s hlavou v záchodě, plně dávám za pravdu tomu co píšeš :lol: Jsem těhotná poprvé a je mi 30, což asi taky moc nepřihrává. Včera jsem si v tom strachu fakt uvědomila, že musím s prací skončit, opravdu nic a nikdo nestojí za to, aby přišly mimouši na svět moc brzy! Od rána ležím a musím uznat, že je mi podstatně lépe, jen nevím, jestli se to bude takhle stupňovat, jak to do konce přežiju, hlavně aby už mi břicho rostlo trochu dopředu a ne dolů a nahoru na úkor mých orgánů. Opravdu mám pocit, že i jeden rohlík mi kopnou zpátky do krku - fuj tajbl! Zrovna jsem si říkala, že až chytnu toho, kdo napsal, že těhotenství je nejkrásnější obdbobí života ženy, tak že ho přetrhnu! Díky moc, jdu se přidat k dvojčatkářkám M.

• Citovat
  • Upravit
10872
30.3.10 15:44

Ahoj, jak psala Betty, mám my dvojčátkový těhulky a maminky diskuzi, kde si navzájem radíme a podporujeme se. Tak se určitě přidej :kytka:

https://www.emimino.cz/…-2010-34424/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2056
31.3.10 15:17

Ahoj, jak píše Carri, díky této diskuzi nejsem vždycky tak zmatená, když nepřichází jen dobré zprávy… navíc se dozvíš, jak jsou na tom ostatní :-) jinak také ještě pracuji, ale v dubnu se chystám vše uzavřít a dočerpat dovču a pak, buď nemocenská, nebo rovnou mateřská… můj dr říká, abych dobře naslouchala řeči svého těla…dle Tvého dotazu se již hlásí ke klidu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí