Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Vesničanka1 píše:
Mě to strašně mrzí, prostě klasika, moje představa těhotenství, porodu a mateřství se absolutně neshodujeříkala jsem si, jak mi malý bude okolo tohoto věku každý večer sedět na klíně a budem si číst pohádky a skládat repolero, stavět z kostek… jediný co chce, pustit offspringy a nebo rally v TV
snažím se ho spíš vézt k přírodě, hodně chodíme do lesa, díváme se na mravence, doma spolu chodíme krmit naše zvířata, ale moc ho to nebere, spíš mě
a říkám si jaká je to škoda, jak je úplně jiný a jak si jede svoje
Jooo to znám
představy versus realita
u mě od začátku podle představ nejde nic at už to byl porod, kojení a celkově soužití
rada zní : prostě to přežít ![]()
@Vesničanka1 píše:
No já spíš přemýšlím, proč teda ženský mají víc dětíkdyž porod masakr, kojení třeba vůbec nejde od prvního dne na UM pak se celé noci nevyspí, děcko se budí v noci ještě ve dvou letech, od cca roku už se vzteká, kdy to pak graduje do extrému, tak nevím jak to dělají ty co mají třeba 3 nebo 4 děti po sobě po 3 letech, to musí být na sebevraždu.
Já nad tím popravdě přemýšlím taky a docela dost
Zvlášť když se třeba jedná o děti s malým věkovým rozestupem. Ale já si myslím že třeba takový ty ženský co mají tři čtyři děti tak těm už to podle mého nepřijde protože už jsou prostě otrlý ![]()
@kulíšek_s_bambulí Jo kojení taky bylá krásná představa jak to půjde samo, protože to prostě je samozřejmost
pak několik probulených nocí a jak sme byly obě spokojená, když dostala um. Já klidná a malá krásně napapaná. Teď jak je starší sem taky měla představy jak si budeme spolu hrát, v klidu chodit venku, číst - u toho by mi tu knihu nejraděj rozškubala
Koupila sem si dokonce knihy Mámou hravě no a taky k prdu, všechno ji baví pár minut a pak na něco jinýho
panenky u nás jedou až teď poslední měsíc, do tý doby jen auta a dinosauři. Jo představa vs realita je někdy dost vtipná
@Nikky121 Já jsem si to představovala úplně stejně jako ty.
Představovala jsem si že porod úplně v pohodě zvládnu protože zvládnou jiný zvládnu taky.
Nakonec akutní císař kvůli slábnoucím ozvum
. Kojení taky ze začátku moc nešlo respektive ono to vůbec celkově moc nešlo
dodneška nevím čím to bylo. Říkala jsem si že prostě až bude mrňouskovi ty dva, tři roky takže už určitě bude takový rozumný ledaccos mu půjde vysvětlit a takzvaně pojedeme na pohodu.
Samozřejmě že pohoda se nekoná ani vzdáleně
. Mrňous je fakt strašně splašený a divoký a podle všeho to vypadá na ADHD
Takže si myslím že pohoda se asi konat hned tak nebude.
Já se to sem skoro stydím napsat ale zkrátka a dobře nejvíc vypnu a nejvíc si odpočinu když ho má na pár dní babička.
Vždycky si dám třeba dva dny pracovní kdy gruntuji, navařím a napeču a dva dny relaxační kdy se jdu projít do přírody, zaplavat a nebo když je ošklivo tak prostě jedu filmy a nějaké dobré zobání k tomu.
ale co, kdo se dal na vojnu musí bojovat ![]()
@kulíšek_s_bambulí Jo taky využíváme babičky když může hlídat. Není na tom nic špatného, já taky první den uklízím, přebírám hračky a pak klid. U ní je naprosto hodná a klidná, doma opak
U mě kojení skončilo asi kvůli nervům, snad u druhého to bude lepší. S tím ADHD se taky bojím, ale zatím to spíš jen vypadá, že je jen divočejší, než že by to bylo ono. Uvidíme jak zvládne školku. Hlavně doma jak něco nemůže, hned ji to naštve a řve, zatím teda pomáhá poslat ji do pokoje ať se uklidní a příjde.