Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj já jsem učitelka ve školce mám ty nejmenší děti a dle mého názoru ve dvou a půl pokud nemusíš nutně do práce je to brzo za rok by to podle mě bylo akorát.Já některý ty prcky teda lituju.Ale jinak podle mě je lepší nastoupit v půlce roku.Na začátku je to hroznej blázinec a na citlivější děti to působí depresivně když půlka dětí brečí jak oživot.Když přijde do zaběhnutého kolektivu působí to na děti daleko pozitivněji když vidí jak si hrají a smějou se.
ZUZAN
Děkuju moc
jen jste mě zarazily s tím rodičákem, ve školce mi řekli, že ho můžu dávat buď na celých pět dnů v měsíci nebo každý den dopoledne po 4 hodinách a o rodičák nepřijdu.....
tak nevím......
Já musím nastoupit koncem ledna do práce, takže do té doby můžu přemýšlet, pak stejně do školky musí
a zase jsem slyšela názor, že když ho dám dřív, odbyde si imunní reakce na školkové bacily a odmarodí si to ještě v době, kdy s ním budu moct být doma.....tak zvážím,..............ale asi určitě nepůjde hden v září
taky jsem si říkala, že toho na začátku budou mít i učitelky hodně a děti taky...... a hlavně, bývá ještě pěkně, můžeme jezdit na chatu, tak proč se omezovat ![]()
Zuzan Děkuju za tip přímo od zdroje
to jsem potřebovala. Taky bych ho raději dala až za rok, ale to bych nemohla do práce… ![]()
Berenike, DO TŘÍ LET je to pět dní v měsíci, OD TŘÍ LET je to na čtyři hodiny. Na výběr tedy nemáš, je to určené věkem ![]()
L.
Lesino Mi právě ve školce trvdili, že teď je to už jedno…pokud školka souhlasí, může i pod 3 roky dítě na 4 dohiny dopoledne každý den
tak nevím........asi se zajdu poptat na sociálku…
Ahoj. Naše Anežka šla na 2,5 letech do jeslí. Do školky mi ji tak brzy nevzali a já šla do práce proto, abych se po zamlklém těhotenství „odreagovala“. Jestli nemusíš dávat dítě do školky hned, tak já radím počkej, až se ostatní děti trochu aklimatizují (Anežka šla do oddělení mezi nejstarší, tudíž odpadla ta situace, že hodně dětí plakalo, než si zvykly - plakala jen naše Anežka, ale celkově tam od začátku chodila ráda). Pak bych ji tam ale občas dala. Na pět dní v měsíci, na dopoledne.. Další důvod, proč nedávat dítě do školky hned v září je ten, že v tomto období je větší výskyt onemocnění. Nevím, jestli do ledna to bude lepší, ale už jsem slyšela i názor odborníka, že pokud není nutné, nedávat dítě poprvé do školky v září, kdy je imunitní systém oslabený. Možná bych se o tom poradila s i doktorkou.. Držím palce, ať nástup, ať už kdykoliv, zvládnete bez větších problémů.
Berenike, Lesino… moje mladší dcera je prosincová, rodičák mám 3letý, do práce nastupuju v lednu… ale až příští rok, resp.2011, nicméně už ted zjištuju, co a jak. Bylo mi taky řečeno, že u tříleté varianty je možné 4 hodiny denně, u 4 leté těch 5 dnů v měsíci. Podle mých informací to není limitováno věkem, ale volbou rodičáku. Ale nás se to týká až příští rok, takže zatím si to ověřovat nebudu. Letos mi naštěstí vzali starší dceru, té bude 3,5, tak to snad zvládne v pohodě a s malou to chci zkusit hned od září, bude tam se ségrou, tak by to snad šlo. Ale jak jsem tu četla, počkám nejpíš taky těch 14 dnů, což mě vůbec nenapadlo… Takže díky za dotaz a odpovědi a rady.
Ahojky, z vlastní zkušenosti, vím,že to záleží hrozně na dítěti,ale určitě pokud máš možnost, bych dítě dala do školky, až od 3roků, něco na tom je,že školka je správně až od 3let, věk 2,5 je málo
Já dala dcerku do školky, když měla 2,5roků a s její povahou jsme mysleli,že to zvládne levou zadní,ale totálně jsme se v ní zmýlili, tak jak je, výřečná, usměvavá, hoooodně živá,
ale je moc moc šikovná, hodně samostatná, ,tak se školkou jsme museli přestat, nezvládla to , jediná z dětí si nehrála a plakala, a vůbec nemluvila,nebyla to ona. Jen čekala, až pro ni příjdu , vlastně to tam přečkávala , to mi mohlo srdce puknout, když jsem viděla,jak všechny děti si hrají venku na písku jediná moje dcerka sedí smutně na lavičce,
A teď půjde v září a už mi někdy hlásí, že do školky nepůjde, má špatnou zkušenost
Těžko radit, ale já podle mé zkušenosti už bych dítě v 2.5 roku do školky nedala, a když bych byla nucena tak jen na 4h denně
Musíš se stejně rozhodnout sama, pokud tě nic netlačí, nedělala bych to
Ahojky, malý je říjnový, takže já sice v září nastoupím, ale až do října bude po babičkách, poslední týden v říjnu ho tam šoupnu na celý den (celý týden= 5 dnů vkuse) a od listopadu pak na pořád. Doporučila mi to i učitelka MŠ. Děti budou zaběhnuté a on bude vědět, že jiná alternativa není. Navíc bude mít už 3 ročky, takže i já se budu cítit lépe. U nás to funguje jak říká Lesina ( do 3 let můžeš na celý den,ale jen 5 dnů v měsíci, od 3 let jen na dopoledne celý měsíc)- Já o mateřskou přijít nechci, takže budou fungovat babičky, i to pro něj bude změna, takže si pomalu zvykne na režim a potom i do školky. Tak snad to zvládneme…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.