2,5 měsíce - jde vůbec upravit režim?

297
30.12.14 13:57

2,5 měsíce - jde vůbec upravit režim??

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli vůbec jde nějak otočit režim dítěte v tak časném věku? 2,5 měsíce. Malá má prostě noc tak zhruba od půlnoci. Dneska to byl extrém, usnula až ve dvě hodiny ráno. Vůbec nepláče, dám ji třeba do lehátka, na něco kouká pak si povídá, pak chce chvíli pozornost, prostě jak by měla bílý den. Já už padám na hubu, protože ráno v sedm vstávám se starším a mezitím ještě kojím. Přes den spí pěkně na bříšku, ale v noci mám strach kvůli SIDS. Manžel už je naštvaný, že to není život, protože od rána fičíme s dvouletákem a do noci s miminkem. Pominu to že je doma bordel, ale nemáme čas na sebe, o sexu ani nemluvím :( a víte jak chlapi, snáší to daleko hůř než ženské :roll:
Večer ji normálně vykoupu kolem šesté, nakrmím a stane se že i třeba usne, ale tak max na půl hodky - prostě jak přes den, malá siesta. Na radu doktorky jsme zkusili dát večer UM po kojení jestli třeba nemá hlad, ale nemá to žádný efekt, tím to asi nebude :nevim:
nevím jestli mám čekat že to samo někdy přejde, nebo s tím jde něco udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.12.14 14:00

@Iv85 dělala jsem to tak, že jsem nakrmila, zhasnula a nechala.. ono ho to přestalo bavit, usnul.. pokud se bojíš sids, pořiď si monitor dechu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
30.12.14 14:04

Zapomněla jsem dodat, že ještě nemáme hotový dětský pokojíček pro staršího, takže on spí s náma v posteli a malá v postýlce vedle postele. Jak ji nechám řvát tak vzbudí staršího a mám je na krku oba dva. Protože od narození dcery se ten starší chová jak mimino. Tatínek prý nemůže s ním spát, neumí mu dát mlíčko, všechno jenom maminka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.12.14 14:06

@Iv85 Pokud spí dobře na břiše, koupila bych monitor a nechala tak spát i v noci. V noci bych spala- dítě v postýlce nebo posteli (žádné lehátko), zhasnuto max. rozsvícená malá lampička, rozhodně bych kolem něj netajtrdlíkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.12.14 14:08

@Iv85 Tak to by mi školkové dítě řeklo opravdu jen jednou, že tatínek s námi nemůže spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 14:08

My taky spali nejlip na brisku, a i bez monitoru…

• Citovat
  • Upravit
72725
30.12.14 14:10
@Iv85 píše:
Zapomněla jsem dodat, že ještě nemáme hotový dětský pokojíček pro staršího, takže on spí s náma v posteli a malá v postýlce vedle postele. Jak ji nechám řvát tak vzbudí staršího a mám je na krku oba dva. Protože od narození dcery se ten starší chová jak mimino. Tatínek prý nemůže s ním spát, neumí mu dát mlíčko, všechno jenom maminka :zed:

pak to máš ztížené… my tedy máme malého u sebe, v obývákoložnici :mrgreen: ale prostě se zhasne velké světlo, necháme jen bludičku, tv a mladý to vzdá a usne - nevšímáme si ho, max mu dáme pusu a necháme ho být.. ale on nebrečí, on si max pobrblává..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.12.14 14:12

Ale jo, upravit to jde. Ovšem u každého dítěte různě těžce. U některého lehce, u některého to půjde hůř a bude to trvat třeba x měsíců. Starší kluk měl režim už ve 3 měscích - +,– stejné časy krmení, spaní, buzení… nic nebylo problém, v 19h. se dal do postýlky a chrněl. U mladšího jsem postupovala stejně a snažila se zavádět od začátku večerní rituály, ale úspěšně se „bránil“ a jakýs takýs režim měl fakt až v 6 měsících. A mohla jsem se stavět na uši. U nás to teda nebylo tak hrozné jako u vás, na noc se mi ho podařilo vždycky uspat a spal, ale vždy usínal v jinou dobu, den nedával a do půlroku měl opravdu chaos. Je teda pravda, že synáček je od mimina poněkud akčnější a živější a projevuje se krapet jinak, než ostatní děti jeho věku. Pro začátek bych se snažila vytvořit nějaké rituály, které budou probíhat ve stejnou dobu, stejným stylem… koupání, krmení… zkrátka aby byl jeden večer jako druhý.

EDIT: A ještě teda dodám, že se mi opravdu v noci vyplatilo nesvítit, nemluvit a zkrátka dělat živou co nejméně. Kamarádka takhle k holce vstává ještě dneska. Vzbudí se jí po půlnoci, ona rozsvítí, vytáhne jí z postele, chodí s ní po baráku a děcko má samozřejmě den. Takže ve dvě ráno si s ní hraje a pak padá na hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
30.12.14 14:17

@Svistice já si spíše myslím, že on chce maminku z trucu protože se narodila malá a neumí se s tím nějak vypořádat. Nechci ho odstrkovat, člověk nikdy neví co se děje v té malé hlavě. Navíc má dva roky, ještě není ani školkový. On mi začal strašně odmlouvat a mudrovat co se malá narodila, pořád si na sebe strhuje pozornost. Tatínek si povídá s malou a on mu hned skočí na záda a chce si s ním hrát, jenom aby se s tím prckem nikdo moc nemazlil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.12.14 14:19

@Fima pod ten Tvůj edit se můžu podepsat - pokud rozsvítíme, má kluk den. Pokud dám jen minisvětýlko, v tichu nakrmím, přebalím, usne okamžitě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
30.12.14 14:20

@Fima vyzkouším ji dát někam jinak, do tmy a nechám ji tam samotnou.
Já to vůbec neznám. Syn mi od narození spal od 7 do 7 rána, jen na kojení se vzbudil. Od 4 měsíců chrápe celou noc, jsem z toho vykolejená. A to mi všichni tvrdili jak jsou holčičky hodné a samostatné. Jo jo, zlaté oči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
30.12.14 14:21

Taky bych vynechala lehátko. Zhasla bych, nechala jen noční světýlko.

My monitor dechu neměli ani na jedno dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.12.14 14:22
@Iv85 píše:
@Svistice já si spíše myslím, že on chce maminku z trucu protože se narodila malá a neumí se s tím nějak vypořádat. Nechci ho odstrkovat, člověk nikdy neví co se děje v té malé hlavě. Navíc má dva roky, ještě není ani školkový. On mi začal strašně odmlouvat a mudrovat co se malá narodila, pořád si na sebe strhuje pozornost. Tatínek si povídá s malou a on mu hned skočí na záda a chce si s ním hrát, jenom aby se s tím prckem nikdo moc nemazlil :)

Ano, to je normální a přirozené. Žárlí, upozorňuje na sebe, strhává pozornost. Časem bude lépe, dvouleté dítě je z hlediska psychiky na příchod nového sourozence vůbec v nejblbějším věku. Mazli se s ním, dávej mu najevo, že ho pořád miluješ a ber to teď takové, jaké to je. Potřebuje se s tím vypořádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
30.12.14 14:23

A vzbudili by jste ji přes den?? Ona to samozřejmě pak dospává, už ted spí skoro tři hodiny 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
30.12.14 14:24
@Iv85 píše:
@Svistice já si spíše myslím, že on chce maminku z trucu protože se narodila malá a neumí se s tím nějak vypořádat. Nechci ho odstrkovat, člověk nikdy neví co se děje v té malé hlavě. Navíc má dva roky, ještě není ani školkový. On mi začal strašně odmlouvat a mudrovat co se malá narodila, pořád si na sebe strhuje pozornost. Tatínek si povídá s malou a on mu hned skočí na záda a chce si s ním hrát, jenom aby se s tím prckem nikdo moc nemazlil :)

Nemusíš ho odstrkovat, ale musí pochopit, že už není jedináček a máte stejně rádi obě dvě děti. Docela bych se i bála, aby nezačal malé ubližovat :think: Jestli nad váma takhle získává moc, jako že si začnete všímat malé a on si obrátí pozornost na sebe, tak by to nemuselo dobře dopadnout. Bacha na to :kytka:
Jinak jak radily už holky, dělat mrtvého brouka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí