2,5 letý chce jen pleny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1793
13.11.18 13:11

U nás malej měl pleny ještě ve 3 letech..a ve 3,5 letech uz pleny neměl ani na noc. Postupně pochopil že bez plen je to lepší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.11.18 13:58

@TRG možná mu nevyhovuje nočník. Dcerka mi na nočníku nechtěla sedět, měli jsme ten obyčejný. Pak jsem investovala do nočníku Kachna od Fisher price a najednou to šlo. Malý děti kadí většinou ve stoje a najednou je nutíme sedět na nočníku s koleny skoro u brady. Kachna je vysoká a dítě nikde netlačí do prdítka. Já bych na tvém místě asi zkusila mu nedávat plínku, ale třeba ten nočník při kakání ve stoje přidržet a pomalu mu to snižovat dolů až si zvykne na posed. Nebo naopak zkusit kadit bez nočníku úplně v dřepu. U těch nočníků je problém i ten, že děti mají půlky najednou hodně u sebe a musí tlačit daleko větší silou. Zkusila jsi s ním kadit na záchodě bez redukce? Tam se taky konečník uvolní víc než na nočníku. Píšu, co se mi doma osvědčilo a moje postřehy, tak třeba u vás něco z toho zabere…
U dětí nad dva roky je potřeba jednat hodně opatrně. Pokud se jim najednou vezme plína a nechávají se počůrávat a hůř, už to většinou hodně špatně nesou. Přece jen už dost vnímají a je to pro ně zahanbující… Mě dcerka obrečela každou nehodu už od roku a půl. Tak jsem ji netrápila, jen jsme si vysvětlili, že velký holky chodí na nočník a ve 22měsících si řekla o nočník sama.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5476
13.11.18 14:12

@Janli Tyjo, děkuju, konečně něco nového - tipy a pohled na situaci! Zkoušeli jsme zatím jen záchod s redukcí - výsledek stejný, čůrání v pohodě, kakání nešlo. Ale o existenci tebou popisovaného nočníku jsem zatím neslyšela a je pravda, že vynechat i tu redukci na WC mě nenapadlo. Ráda vyzkouším, začneme nočníkem, to zní dobře. (Jinak synovi je od miminka jedno, že má v plence bobek nebo čůrání. Na nehodu řekne: „Maminko, mně to nevadí.“ ale přijde se nechat utřít nebo převléct a jde to i se mnou uklidit, tak aspoň že tak, že.) Už jsem i přemýšlela, že ho naučím chodit kakat ve stoje aspoň do sprchy, ale to mi přišlo z mnoha důvodů už jako dost krajní řešení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.11.18 14:32

@TRG tak to by bylo fakt krajní řešení. Ten nočník vypadá takhle, má tam integrovanou nádobku na vylévání. Nejlepší nočník, co znám. Koupila jsem ho na bazaru za tři stovky a byla to super investice. Hlavně je stabilní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure