Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
I při kratším cyklu můžeš celkem spolelivě dělat test v den vynechané MS. Pokud vše funguje, jak má, ovulace nastává cca 11-14 dní před koncem cyklu a vajíčko se uhnizďuje s dostatečným předstihem před případnou MS.
Já jsem mívala cykly 23 dní, ovulaci kolem 11. dne a 23. den už byl test zcela jednoznačně pozitivní.
Vždy jsem měla cykly 25-26 dní, vysledovala jsem si ovulaci, protože mi přišlo, že jí mám prostě dřív, taky že jo, ovulaci jsem měla 10. den. Pozitivní těhotenský test jsem měla 21. den, pak do termínu ms jen sílil.
Jinak vajíčko musí mít čas se uhnízdit právě před ms, proto se říká, že pokud je kratší luteální fáze (od ovulace po menstruaci) než 10 dní, tak se vajíčko nestihne uhnízdit a k otěhotnění nedojde. Proto je fajn pokud se déle nedaří zkusit si vysledovat ovulaci, například ovulačními testy.
Cykly 24. dni a otěhotněla jsem 3×… ovulace byla dříve a pozitivní test už před MS. Takže mám obavu, ze to u tebe nevyšlo… každopádně držím palce, aby se brzy zadarilo. Každopádně i s krátkým cyklem se dá úplně v pohodě tehotnet ![]()
Ano, může to být zcela v pořádku, ale raději si tu ovulaci zkus zjistit, jak už píšou nade mnou, a jestli je dostatečně dlouhá fáze do MS, jinak se snažíte zbytečně. Já jsem kvůli tomuto promarnila rok snažení. Prý nemyslete na to a ono se zadaří. Jo, houbeles. ![]()
@ugluk píše:
I při kratším cyklu můžeš celkem spolelivě dělat test v den vynechané MS. Pokud vše funguje, jak má, ovulace nastává cca 11-14 dní před koncem cyklu a vajíčko se uhnizďuje s dostatečným předstihem před případnou MS.
Já jsem mívala cykly 23 dní, ovulaci kolem 11. dne a 23. den už byl test zcela jednoznačně pozitivní.
Mala som styk 4 dny pred ovulaciou to som spinila ale preto ze som ovulovala. No teraz som stale negativna. Myslim ze to nevyslo
zajtra mi ma prist menses ![]()
@Verurizeckova píše:
Cykly 24. dni a otěhotněla jsem 3×… ovulace byla dříve a pozitivní test už před MS. Takže mám obavu, ze to u tebe nevyšlo… každopádně držím palce, aby se brzy zadarilo. Každopádně i s krátkým cyklem se dá úplně v pohodě tehotnet
No rano som mala svelunky zlty husty vytok a teraz taky hlien ale biely
neviem co to je. Aj ja si myslim ze to nevyslo ze to bude pres menses. Lebo som si robila dnes test a bola tam len jedna ciarka.
Pozdravujem baby chcem sa spýtať. Mám 25 denný cyklus. Kedy sa v tomto cykle +- môže zahniezdiť vajíčko? Chcem si urobiť test ale mám taký pocit že bude negatívny ako ten minulý. Mám teraz 24 deň no a robila som si test prvýkrát a bol negatívny. Je to ešte skôr ho robiť? Keď budem mať menštruáciu tak sa vajíčko môže uhniezdiť v tom čase menštruácie s tým že nebudem krvácať ale budem len „špiniť“? Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie.