27. tt a depky na každém kroku?

409
5.7.15 17:50

27tt a depky na každým kroku?

Ahojte maminky,
musím se z toho asi vypsat. Možná mě tady dost lidí odsoudí, nebo se mi vysměje, jak je tady zvykem, ale možná se mi spíš tím, že napíšu, co cítím uleví.
Jsem 27+3, jsem sportovec tělem i duší. Od malička jsem sportovala, jsem cvičitelka všeho možnýho, sport je pro mě vším. Ale i přesto, že jsem fyzicky dost aktivní, musím si postavu hlídat, neb mi genetika nenadělila bezstarostné " mlsání„, aniž bych jen pohledem na svíčkovou nepřibrala 2 kg. Před téměř třemi lety jsem porodila první dítě. Po zjištění, že jsem těhotná jsem se začala hodně ve sportu hlídat, přestala jsem posilovat břicho, zvolnila jsem hooodně tempo. Za 9 měsíců jsem nabrala 14 kg. Porod jsem zvládla řekla bych dobře, přirozenou cestou, bez komplikací a šestinedělí pro mě nebyl žádný horor, jak se v mnoha zdrojích píše. Teď, při druhém těhu jsem už " otrkanější“ a stále předcvičuji maminkám v parku, 5× týdně. Ale abych se dostala k jádru věci… s létem se mi začíná úžit šatník. Doslova. Trička a tílka jsou mi krátká, podprsenky malé, kalhoty šílenost, kraťasy mi odhalují nebezpečně se zvětšující stehna a zadek, o sukních ani nemluva. Včera jsem vyrazila s mýma klukama na koupaliště. Když jsem se viděla v plavkách, vlítly mi slzy do očí. Na koupálku jsem zůstala v tílku a znova mi bylo do breku, když jsem viděla kolem sebe ty štíhlý holky. Mám chu´t se na následující 3 měsíce zavřít doma a vylézt až po porodu. Klesá mi fyzička, zadýchám se při svižnějších procházkách, v posteli se převaluju jak velryba, v noci si neodpočinu, z profilu už jsem se na sebe zakázala dívat. Teď už mám i přes cvičení a celkem i hládání se v jídle nahoře 10kg. Řekněte, je tady někdo, kdo těhotenství, ať už první nebo druhé, nebo třetí, prožívá podobně? A nejvíc mě dokáže nakrknout, když mě známí okomentují:" teda tobě pěkně vyskočilo bříško"!!! :pocitac: Moc moc se těším na naše druhé miminko ( zatím neznámého pohlaví), ale ty depky na každým kroku jsou nesnesitelný :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
419
5.7.15 18:03

Ahoj, to je holt úděl těhotenství :D Vyprdni se na depky, těhotná má vypadat jako těhotná, tak to prostě je, až porodíš, tak zase zhubneš. Teď si užívej to, že si můžeš dovolit být oplácaná… S tím dýcháním je to na prd no, taky jsem nemohla dýchat v těhotenství, ale za 3 měsíce to budeš mít za sebou a bude zase fajn :) Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
5.7.15 18:05

Ja ti uplne rozumim, jsem v 26 tt a mam presne stejne pocity.. Kdyz na sebe kouknu v plavkach tak se mi chce brecet a uz se tesim az zacnu makat na postave po porodu…sice zadny velky sportovec nejsem, ale kdyz se skoro do niceho nevejdu, tak mam uplne stejne depky a chci uz zacit cvicit… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
5.7.15 18:12

Jsem na tom stejne, 26 tt. Bricho o dost vetsi nez u prvniho, za kecy typu a nejsou tam dve? tobe ale vyrostlo ted bricho nebo udiv aaaaz v rijnu?! bych vrazdila :cert: :mrgreen: Mam 5 kg navrch, ale prijdu si jak vorvan, nebyt prvniho ditka, tak se na ty 3 mesice nekam ujkryju a nelezu ven :lol: Sportu sice neholduju ale jsem zvykla byt hubena a neufunena…No musime vyderzat :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
5.7.15 19:00

Ahoj, jsem na tom stejne. Já jsem 28tyden a mám už 16kg nahoře :( depky z toho, ze nemám co na sebe mám nehorázné, jsou vedra a já nemůžu ani sukni ani kratasy. Já musím poslouchat, ze jsem dvakrát tak velká než jsem byla. Švagrová se me při každé navsteve pta, jestli ona taky vypadala tak hrozne v těhotenství. Takže to mi na náladě nepridavá. Jedine tchán mi včera řekl, ze ted už konecne vypadam jako ženská, ze předtim hubená a tak..on to myslel jako kompliment, ale taky me to nepotesilo. Musíme to prosté nějak vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
5.7.15 21:36

@čurynka101 @Jela to je přesně to, čím se, když se trochu uklidním, utěšuju. Že je to jen dočasný stav, že to za ten výsledek potom na porodním sále a vůbec v životě stojí. A taky si plně uvědomuju, že by tohle chtělo řešit spousta žen, který se o děti dlouho snažej a nedaří se jim… pak si připadám strašně sobecky a buch… další depka na světě… a tak pořád dokolečka, asi bych potřebovala nějakou odbornou pomoc :-)
@Leeloo_x @hannahhhh maminky, asi to budeme muset opravdu vydržet a uklidňovat se jen dočasností stavu :-) A taky doufat, že se nám zase brzy, aspoň trochu, ochladí :-)
@Estericka … 5kg nahoře ve 26tt… to je sen… néééé, nezávidím :-D :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.15 13:06

Ahoj Pisatelko:-)
chcela by som Ti napísať pár riadkov, nakoľko neviem koľko máš rokov… ale… vieš koľké dievčatá, či ženy by s tebou menili a tešila sa, že sú tehotné??? my sa s manželom snažíme pomaly 3 roky a tento rok sa nám konečne zadarilo, ale v 10 tt som musela ísť na potrat mala som ZT. Teraz som opäť tehotná v 11tt a v stredu idem na kontrolu a nevieš si predstaviť, aký mám strach aby sa to nezopakovalo, druhý krát by som to už neprežila, chcem ti len toľko napísať nerieš!!! tehotenstvo trvá predsa 9 mesiacov a ten drobček čo ho čakáš za to určite stojí!!! a to že si pribrala? alebo sa nezmenstíš do ničoho? práveže keď si športovkyňa tak po porode ľahšie schudneš a dostaneš sa do formy! takže vôbec by som toto neriešila a mne by bolo uplne jedno či mám pár kíl navyše alebo nie! ten človieči mi za to určite stojí a keď budeme na svete spolu potom sa dá chudnúť a športovať až do konca života:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.15 13:10

P. S. neprajem nikomu nič zlé práve naopak… ale neprajem nikomu ani to, že sa dlhšie snaží otehotnieť nedarí sa a stále máš nádej ale dieťaťko ešte nie a nie prísť a k tomu keď všetky kamarátky a známe už detičky majú… to by si potom videla čo je to depka:-//////

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
6.7.15 14:12

@Siisule Proboha, jsi těhotná!!! Co je na větě „vyskočilo ti bříško“ tragického? To je přece dobře, ne? Já v těhotenství přibrala 20 kg… Byla jsem vždycky hubená a teď měla jsem břicho, že to vypadalo na dvojčata a taky mi to lidi říkali. A víš co? Já byla pyšná!!! Ano, byla jsem pyšná na svůj obří pupek, milovala jsem ho. Buď v klidu, ten maličký v tobě si to zaslouží :kytka: Přidávám foto pro představu, pořízeno 2 dny před porodem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
6.7.15 14:16

Holky, a vy ostatní taky neblázněte!!! Všechno to pak tím kolotočem shodíte, ani nemrknete… Ať mát zdravé děti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
6.7.15 21:41

@Jela Moc ti držím palce, abys co nejdříve mohla být pyšná… :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
7.7.15 12:26

Jak jsem psala v některým z mých komentářů, je mi jasné, že jiné ženy řeší vážnější problémy, než já s kynoucí postavou. C9tím se před těmahle snažilkama trochu sobecky, že já to štěstí, být těhotná mám… Ale jak se někde píše, člověk je vždy nespokojený s tím, co zrovna nemá. A já se zrovna necítím dobře ve své kůži, byť jsem si vědoma, že nosím poklad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
7.7.15 13:09

@Siisule Však já to nemyslela jako výčitku, spíš jen, aby sis i tohle krásný období užívala… hrozně rychle to uteče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
7.7.15 14:13

@Rozárka78 já vím… a máš pravdu, utíká to strašně rychle, zrovna včera jsme o tom s manželem mluvili, že už je těhotenství skoro za námi. A že nám uteklo mnohem víc, jak to první… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
9.7.15 10:35

@Siisule
Ahoj, jsem zrovna ve 26 tt a mám podobné pocity… hodně jsem se nadřela na vysněnou postavu, cvičila jsem 3krát týdně v posilovně plus hodně chůze, běhání, jídelníček. S otěhotněním toho spoustu padlo, ze zdravého jídla se mi chtělo zvracet, posilovat jsem se bála… no výsledek je, že mám už víc jak 10 kg nahoře. A taky z toho mám občas depky. Uklidňuju se tím, že nemá cenu se teď trápit, jestli to pak zhubnu/nezhubnu apod. Nemůžu přece vědět co bude za tři měsíce! Zkus se soustředit na „tady a teď“, tj. jak se dneska cítím, miminko je dneska v pořádku, užít si den bez přemýšlení nad věcmi budoucími. Já mám dny, kdy je mi skvěle, cvičím jogu a pilates a vůbec na sobě ty kila navíc necítím. Tyhle dny se snažím užít jak jen to jde :-) a ty depkařské dny přežít, pustit si film, dokument, jít ven, odvést myšlenky jiným směrem… a hlavně se nesrovnávat s ostatními, to je cesta do pekla :mrgreen: držím pěsti, aby ti bylo líp a dokázala sis užít to, co máš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí