27.týden těhotenství, co máte nakoupeno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
12.8.13 17:37
@renita píše:
@stampulka krasny kočarek :potlesk: Jo to ti nezavidím ja nemam řidičak ale když nějak jdeme tak mi je v aute strasne nepohodlne :,( Nesnaším když nekam musime autem…

Hele mě je v autě taky naprosto šíleně, nejen nepohodlně a tlačí mě břuch, ale už od začátku se mi chce skoro pokaždý zvracet. :roll: (A to máme teď půjčený větší auto). :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.8.13 17:40
@renita píše:
@stampulka Já budu kupovat 56tky jen par, jinak budu kupovat vetsi 62-68 každy mi ro radí pry dite hrozne rychle roste… Jj to je jasny bepanten budu kupovat ale na koupani jsem chtela johnson. :think: Jinak taky řešime s manželem to stejny kam položit přebalovaci podlozku. Já myslím že se prodavají ty co se polozí na postylku nebo ne?

Tak tak, syn měl 4,3kg a 56 nosil jen 14 dní! Takže většinou měl ty bodíčka na sobě asi 3×, a to jen proto, že furt blinkal. :lol: (Ale já jsem byla taky prozřelá a nakoupila toho fakt málo :palec: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.8.13 17:41

@Clarkia já jsem řekla, že jestli to chce vědět tak ať se zeptá doktorky, ale toon se bojí :lol:
já to neřeším. Mám toho hodně v bílé a neutrálních barvách. Když to bude holka tak dostane růžovou čepici a bude hotovo.

@stampulka já kočárek řešila brzy, protože budu mít děti blízko u sebe takže jsem chtěla sourozenecký. takže ten už mám doma a monokočárky mám doma taky protože v nich jezdí první :lol:
sourozenecký mám Jané Powertwin a mono kočárky X-lander x-move a Bebeconfort Elea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3480
12.8.13 17:41

@renita ja jeste nevim jakou kosmetiku? asi nivea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.8.13 17:47

S kosmetikou jsme to taky teda nepřeháněli. :lol: Do půl roka se koupal ve vodě s heřmánkovým sypaným čajem, po koupeli jsme mazali Avirilem (modrý olejíček asi za 30,–, krááásně voní!, prodává se všude. A byl bezvadnej. Používá se léta, a pořád se vyrábí. Stejně tak Aviril baby na prdku (opruzeniny). Bepanthen mám taky, ale je zbytečně drahej. Teď jsem koupila kalciovku (o polovic levnější), hodně se doporučuje.

Stejně budeme mít každá něco jinýho, co bude komu vyhovovat. ;)

@paola white Kolik je budeš mít od sebe? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.8.13 17:48

@Clarkia 21 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3480
12.8.13 17:48

@stampulka pěknej kočárek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3480
12.8.13 17:49

@Clarkia ten modrý olejíček používám pořád, je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
12.8.13 18:00

:mavam: Já dnes začala 32 týden a ještě nemám postýlku - čekám až nám jí přivezou a jinak jsem už o víkendu začala prát výbavičku, deky, fusak, hračky…Kočárky už máme dva, přebalovací komoda je taky nachystaná, jen ta postýlka, už jsem docela nervozní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
12.8.13 18:07
@kvaček píše:
Já jsem 30 tt, a pomalu budu prát, žehlit a chystat tašku!!! :mrgreen: Protože kdyby at ji mám.. Odjela jsme minulý týden teda se střevním infekcí na týden do nemocnice, ale měla jsem takové křeče, že jsem už viděla, že rodím a nic nemám doma nachystané a tašku už vůbec.. takže radši…
:mavam:Koukám že jsme na tom hodně podobně. Já dnes začala 32 týden a s křečma v břiše, zvracením a průjmem mě vez přítel do nemocnice zhruba ve 27 týdnu. Vzali mě na příjem na porodní sál, tak jsem se vyděsila že už rodím a nakonec z krve zjistili nějaký zánět, asi prej střevní chřipka, tak mě dali na 2 dny na kapačky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
12.8.13 18:14

Já mám velký problém s tím, že absolutně netuším, co pořídit :think:
Jsem 26. týden, nakoupené mám tak akorát látkové pleny (budu látkovat), to snad už mám kompletní, pak pár hadříků - nějaká body, dostala jsem jedny dupačky s capáky, jeden teplý a jeden méně teplý kabátek, to je z oblečení tak všechno… Plus mám koupený šátek a kočár. A jinak jsem docela bezradná - opravdu potřebuji přebalovák? Vaničku nebo kyblík? A postýlka… proboha, proč se prodává TOLIK různých postýlek, nejsem schopná posoudit, kterou bych měla koupit. Podobnou paniku jsem měla s kočárem, díkybohu mi teta zavolala, že sehnala zánovní kočár za 7 stovek, tak jsem ho vzala, protože vypadal dobře a neřešila jsem žádný výběr :lol: A co to oblečení, kolik čeho a jak velké… Jakmile začnu prohledávat internet se snahou něco koupit, tak po dvou hodinách utíkám pomalu s pláčem, že jsem neschopná cokoliv vybrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.8.13 18:34

@Fjodorka To je ale přesný, jestli je to vážně potřeba. :mrgreen:
Přebalovák jsem teda používala fakt hodně, dokud to šlo. Protože kluk Ti dočůrá i dva metry daleko. :lol: Ale můžeš klidně přebalovat na posteli na plínách, ručníkách apod. Jenže když dítě vykoupeš a mastíš ho krémíčkama, zbytečně si zmastíš ty ručníky. Přebalovák je na to fakt dobrej.

Postýlku jsme měli jen jako „odkládací a hrací prostor“ pro prcka, aby si měl kde hrát a neskoulel se, protože prakticky od narození spí s náma v posteli. :lol: (Ba ne, nějakou dobu jsme ho tam přendávali i na to spaní. ;) )

Postýlky se dělají v zásadě ve dvou velikostech, záleží, kterou chceš. Pak vybereš materiál (buk vydrží víc ne borovice, ale zase je dražší, atd.) Do toho matračku, opět podle ceny, co chceš prckovi dopřát, a je to. S výběrem kočáru se to nedá srovnat, takže máš to nejhorší za sebou. ;)

I když… z oblečení jsem byla taky magor. Pořád jsem vedla seznam, kolik mám kterých bodíček jaký velikosti… :roll: Ale bez toho to prostě nejde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.8.13 18:39
@paola white píše:
@Clarkia 21 měsíců

Aha, já že ten kočár… sourozeneckej, jsem taky myslela, že budu potřebovat. Ale nakonec ne. Moji budou 26m, a kočáru jsem se definitivně zbavila v prckovo 20m. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3480
12.8.13 18:48

@Clarkia to je pravda, co vlastně vše potřebuji nebo-li využiji. Všude píšou co vše potřebuješ, ale co když to nevyužiju. já čekám první mimčo, tak jsem bezradná, ale vy co čekáte 2 tak už víte co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.8.13 18:50

@Fjodorka přebalovák nepotřebuješ, ale ušetří ti námahu zad. přebalit můžeš kdekoliv. já mám přebalovák s vaničkou, protože se mi nechce pokaždé napouštět vanu a hlavně jí pro mimino mýt.
postýlka stačí úplně obyčejná, prvok se stejně na prvních 6 měsíců nastěhoval k nám a postýlka je překážela. máme tuhle http://www.eandilek.cz/…sa-prirodni/
stahovací postranice ti může usnadnit manipulaci, ale my jí nemáme a jde to i bez ní. matraci máme kokos a je super

co určitě budeš potřebovat je fusak! já mám Emitex 3v1 a super.
počet oblečení záleží jak často pereš, ale shrnout asi tak
pár overálků, hlavně na spaní (3-5ks)
body s krátkým (do 10ks)
body s dlouhým (taky do 10ks)
polodupačky (3ks)
dupačky- ale musí být rozepínací mezi nohama jinak je budeš pokaždé svlékat
zimní kombinézu čepici- bavlněnou a teplejší
rukavičky- bavlněné a teplejší
nějaký teplejší kabátek

kupuj velikost 56 a 62 (je dobré mít třeba i pár věciček v 50 pro strýčka příhodu, mě se to vyplatilo)
uvidíš pak sama jaké kusy oblečení se ti budou zdát praktičtější a těch si pak koupíš víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí