2leté - co musí umět při zápisu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69118
3.1.16 09:39

Kazdopadne soukroma mela vyhodu v tom, ze jsem rano ditko predala oblecene mezi dvermi, pusu, papa a uvidime se odpoledne, ucitelky uz se postaraly. Ve statni holt prevleknout, prezout, permanentne kouka, kde co lita, vyklada mi, co na nastence vyrobila… ve vysledku do statni skolky par minut od domu musime vychazet z domu o 10 minut drive nez do firemni, do ktere jsem ji musela odvezt MHD se dvema prestupama a do prace to byla jeste 10 minut zachazka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
3.1.16 09:43

Dítě by si mělo umět říci, co chce, resp. co potřebuje, dojít si samo na záchod, umýt si ruce, samo se najíst. To jsou takové nejzákladnější věci. Ale 2leťáka bych do školky nedávala, jen v hodně velké nouzi, kdy člověk třeba musí do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
3.1.16 09:47

Musí být bez plen ( švagrová tam má holčičku, co maminka tvrdila, že je bez plen, nebyla, jen sebrala plenu :zed: :pocitac:, převlékaji několikrát denně ), měli by se umět dorozumet ( 90% děti mluví svahilsky :mrgreen: ), na jednu učitelem jich tam je max.15 a ona se o ne super stará, je pro ne máma kvočna ;-) ( je to státní školka, ale fakt záleží na koho narazis )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
3.1.16 09:52

@martina.se Státní školky u nás berou až od tří let. Soukromá neměla požadavky žádné, jen jsme si pověděli, co aktuálně prcek umí a neumí, aby se přizpůsobili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.1.16 10:12
@martina.se píše:
soukromé jsou fajn, ale mají špatnou otevíračku - až od 7, což je dost o ničom.. ale na zápis tam skočíme.. A i tak je rozdíl, jestli dát měsíčně 1000 kč i se stravou nebo 10 tis :think: no uvidíme. Můžu doufat, ale máme sabotéra, tak to asi nebude jednoduché :mrgreen:

Jo, ta naše otvírá až 7:30 (ale je teda zaměřená na děti 1,5-4 roky) - pokud tam pak bude chodit i holka, tak si manžel zažádá asi o posunutí pracovní doby, aby mohl vodit.
A i ty finance chápu - pokud se mi kluk nedostane do mé dream státní školy (což asi k její popularitě a tomu, že je červnovej nedostane), tak nevím, zda platit x tisíc za soukromou další rok (kde je spokojenej, individuální přístup) a pak zkusit zase to dream školku (to už by šanci měl) nebo ho dát do státní dle místa bydliště, kam ho určitě vezmou. Ale mám z ní zatím spíš pocit hlídárny na děti, i když učitelky milé, žádné nároky či stresy na děti, sousedi si na ní nestěžují. :think: A ušetřené peníze třeba dát do rekonstrukce bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.1.16 10:12

Syn musel být ve státní školce bez plenky, chodit na WC a v naší školce jíst sám.
Jinak žádné požadavky nebyly.
A tím, že mě v tu dobu co nastoupil ve 2r. přijali do té samé školky pracovat na záskok, tak nechtěli, aby brecel, když se během dne občas potkáme, což nedělá.
Je tam, jak ryba ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.1.16 10:14

@martina.se u nás ve školce se nevyžaduje nic. Ani pleny, ani mluvení, ani oblékání. Je to firemní školka s věkově smíšeným kolektivem od 2 let do předškoláků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.1.16 10:16

@ugluk no počkej, já mám kluka převlečenýho a přezutýho za 2 minuty. Ještě mu nejsou ani 3 a taky kouká, kde co lítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.1.16 10:21
@kacz píše:
@ugluk no počkej, já mám kluka převlečenýho a přezutýho za 2 minuty. Ještě mu nejsou ani 3 a taky kouká, kde co lítá.

Když jen kouká, tak je to ok. Můj se u toho snaží chodit, všelijak se kroutit a o nějaké aktivní spolupráci se kolikrát mlivit nedá. Tajže já jen neoblíkám/neobouvám, ale ještě ho pacifikuju. Taky jsme tam v té šatně dýl, než většina ostatních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
3.1.16 10:24

U nas musi byt beu plen, na spani mu ji klidně daji, musi se alspon častečně samo najist, alspon trochu sama obliknout a mluvit, aby mu učitelky rozumněly, dceři ted byli dva a učitelja sama přišla jestli ji tam nechi někdy na dopoledne dat, že s tim zakladem si tam s ni poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
3.1.16 10:30

Soukroma skolka(Montessori), syn 2.5 let: u zapisu uzasna pani majitelka neresila ani „n“- rekly sme si jak vypada synuv den doma, co ho bavi/nebavi a bylo. Jasne, padla otazka ohledne plenek, samostatnosti najist se/napit se, oblikat se…vse jen formou povidani si.

Poznamka pod carou:a neresilo se ani ockovani ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
3.1.16 10:42

@kacz tak dceri uz tahne na 4 a je to cim dal tim horsi. Navic v tomhle veku nechci oblikat a svlikat ja, sikovna je dost, takze max. asistuju, ona se krouti, poskakuje. Jenomze si sedne a keca, kouka, ukazuje, za kazdou vetou ji prerusim - prosim, svlekni se, ona od toho odbiha, prehrabuje se, konverzuje s dalsima detma… doma je to zlaty, tam ji nic nerozptyluje. Ve skolce i s prohozenim par vet s ucitelkou pet minut naproste minimum, 10 minut tam kolikrat zkejsnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.1.16 10:53

Do nástupu musí být bez plen a umět základní samoobsluhu, ale při zápise je nikdo netestuje, u nás tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.16 10:59
@Lufka19 píše:
Dítě by si mělo umět říci, co chce, resp. co potřebuje, dojít si samo na záchod, umýt si ruce, samo se najíst. To jsou takové nejzákladnější věci. Ale 2leťáka bych do školky nedávala, jen v hodně velké nouzi, kdy člověk třeba musí do práce.

tak přesně z toho důvodu do té školky půjde, že :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.16 11:02
@Svistice píše:
Jo, ta naše otvírá až 7:30 (ale je teda zaměřená na děti 1,5-4 roky) - pokud tam pak bude chodit i holka, tak si manžel zažádá asi o posunutí pracovní doby, aby mohl vodit.
A i ty finance chápu - pokud se mi kluk nedostane do mé dream státní školy (což asi k její popularitě a tomu, že je červnovej nedostane), tak nevím, zda platit x tisíc za soukromou další rok (kde je spokojenej, individuální přístup) a pak zkusit zase to dream školku (to už by šanci měl) nebo ho dát do státní dle místa bydliště, kam ho určitě vezmou. Ale mám z ní zatím spíš pocit hlídárny na děti, i když učitelky milé, žádné nároky či stresy na děti, sousedi si na ní nestěžují. :think: A ušetřené peníze třeba dát do rekonstrukce bytu.

jo, máme to stejně.. si říkám, jestli nastoupit, vydělat 15 tis a z toho dát 10 za školku, nebo zatnout zuby, vydržet rok bez peněz, pak kluka protlačit do státní :think: jenže on je poslední týden v srpnu, což je úplně napytel, že :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin