Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky,prosim o radu.Maly uz treti den nema stolici,i kdyz zatim s tim problem nemel a kakal hodnekrat denne.Dala jsem mu pred 3dny prikrm a od te doby nic.Prdiky mu ale odchazeji.Krouti se ale chudacek jako had
.Poradi nekdo co s tim?Rourku pouzivat nechci,jen v nejnutnejsim pripade.Diky
Materske mleko muzou miminka travit a nemusi mit stolici nekolik dni. Zazila jsem s vlastnim ditkem, tyden bez stolice nebyl vyjimkou a nemel zadne potize, Dr potvrdila, ze je to ok, vsechno mleko totiz stravil. Ale kdyz uz prikrmujete tak to netusim, mozna mu ten prikrm nesedl
. Ja bych rourku klidne dala a zrejme bych zkusila jiny druh UM
ahoj,rourky se neboj a mimu pomoz se vykakat.kdyz ji nebudes pouzivat pravidelne, nic se nedeje.
To se nám taky stalo, nic to není, brzy objevíš v plence to, na co čekáš. Rourky se nemusíš bát. Miminku se uleví.
neboj se.Mě malá občas kakala i jednou za 9dní.Mudr.říkala že je to v tomto věku normální.
Naše malá kojená kakala i 1× za 10 dní, ale při přikrmování by měla být stolice pravidelně. Nevím, proč se rourky bojíš. Pokud se mimčo kroutí, tak mu tím jenom ulevíš
. My jí používali jeden čas i několikrát denně, naše malá měla s kakáním velké problémy.
Ahojky, u nás to bylo zhruba v těch dvou měsících stejné, taky jsem z toho byla vyplašená, ale asi po 7-mi dnech se malej vykakal a stálo to opravdu za to ![]()
Pokud přikrmuješ, tak si myslím, že by měl kakat denně. Rourku použij, já se jí taky bála, ale kolikrát nám pomohla.
vůbec bych se té rourky nebála. Nám strašně pomohla. Používali sme ji asi týden, kdy měl velké problémy a od té doby kaka perfektně. A to už je asi dva měsíce
nevěřím že je škodlivá. Když vidíš tu úlevu toho dítěte je to k nezaplaceni
a taky záleží co si dala za um nám třeba nutrilon nedělal dobře a měl z toho prdy a spatny kakání
beba nám dělala moc dobře a teď už sme zase jen na mm
Zkusila bych zavest jine tekutiny - trebas vlaznou vodu. Na zmekceni stolice je vyborny hermankovy caj, jen tady bacha, je to alergen. Cvicit s nozickama - pritahovat k brisku, nebo pohyb jako pri jizde na kole. Uplne vynikajici na pohyb strev je casto polohovat mimco na brisko - krasne se vyprdi a posiluji se mu streva a zacne brzo samo hezky kakat.
Ja taky nejsem zastance rektalni rourky. Podle me to proste oslabuje sverac a myslim si, ze to pak muze mit vliv na udrzeni stolice. Tady podotykam, ze je to JEN a JEN MUJ nazor, nechci se dotknout nekoho, kdo ji pouziva.
ja jsem se rourky taky bala,ale znam maminy,ktery ji pouzivaly aktivne a decka jsou v pohode:)jinak ja ji pouzivam zridla a jen tak lehoucce posimram.nekdy si rikam,ze takova roura pro dospely by se nekdy sikla,hehe.pa,mejte se
Ahojte. Moje malicka taky kakala pravidelne a najednou kaka malo. Ale krouti se jak zizqlka tak nevim. A prdiky ji odchazi normalne. Obcas ji dam fenyklovy caj a hezky ji to prozene
jinak rourka se pouzivat nema tak casto. Rikali me v lekarne ze se ma pouzivat jen vyjmecne muzete miminku pry poskodit konecnik (strevo)… Tak nevim. Pouzivam radsi minimalne.
Zdravím
chtěla bych se zeptat jestli je normální, že má týdenní holčička je dneska bez stoličky??? včera si myslím, že byla ale nejsem si jistá ale dneska ještě nekakala…mám se znepokojovat??? ![]()
@dotazecek píše:
Zdravímchtěla bych se zeptat jestli je normální, že má týdenní holčička je dneska bez stoličky??? včera si myslím, že byla ale nejsem si jistá ale dneska ještě nekakala…mám se znepokojovat???
ne pokud kojís, tak to neřeš
![]()
No jo holky ale platí to i pro týdenní miminko?? já našla na netu, že v prvním měsíci kadí děti 2krát až 3 krát denně ![]()