Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat, jak to máte vy s kojením? Mám 3 měsíčního chlapečka, poslední dobou ho kojím ve dne i v noci co 2 hodiny. Je dost velký 8 kg. Tak nevím, jestli mu mlíčko stačí. Co myslíte, mohla bych mu už začít dávat příkrmy, nebo je to ještě brzy? To víte, bojím se, aby neměl hlad.Děkuji moc ![]()
wow! ve 3m má 8 kil a ty se bojíš aby neměl hlad??
taky jsem kojila coby každé 2 hodiny - to je normální, ale váha tvého synka je opravdu nadprůměrná
příkrmy zatím neřeš, určitě mu ted nic nechybí, porad se s dc, já jsem začala v 5 měsících
Pokud váží tolik, tak si myslím, že příkrmy určitě ne. Vypadá to, že mu tvé mlíčko stačí:D a nebo ho krmíš smetanou
. My máme teď ve třech měsících něco přes 6 kilo, přesně nevím a kojíme každé 2-3 hodiny /v noci vydrží i 6-7 hodin nejíst/.
Když přibírá, tak mu to určitě stačí. v tomto věku jsem kojila po 1,5-3 hodinách, dopo většinou ty 3, k večeru se to zkrátilo na tu hoďku a půl. V noci 2×, budila se častěji, ale když si jí vezmu do postele, tak jí to stačí, kojit nevyžaduje.
ahojky,já mám tříměs.holčičku,má 7,5 kg,… taky ráda papá a kojím až 4.krát za noc a ve dne,..jak si řekne,..doktorka mi to tak i řekla-někdy má totiž jen žízeň,..a to ten cecek taky chce,..kojíme plně na plno ![]()
Příkrmy určitě ne. Mlíčko mu stačí, když tak pěkně přibírá. Můj měl ve 3m 6,5kg, kojila jsem v průměru co 1,5-2h (v noci za delší dobu, když spal). Až do 6měsíců. Potom co 3h a k tomu příkrmy postupně.
Náš má 3 a půl měsíce a 4,48 kg a 57 cm. Byl paní doktorkou na váhu a míru pochválen. Ale koukám, že proti ostatním je drobek. Ve dne chce po 2 hodinách, když někde jsme a je vzrůšo, tak se zabaví a stačí mu po 3. V noci to furt mění. Měl po 3 hodinách. Ale zrovna na dnešek pil před spaním v 18.30, pak v 1, 3, 5, 6.30 a 7.30 a to se vstávalo. Radši bych teda ty tři hodiny.
kojila jsem tak casto, jak chtel on. Ve trech mesicich to byl rustovy spurt, tak klidne po hodine…
Kojím, jak si řekne, takže většinou každé 2 hodiny. V noci každé 3 nebo 4 hodiny… Má přes 5 kilo, je to náš drobek.
Příkrmy bychom chtěli až od šestého měsíce, pokud bude vše ok. ![]()
Příspěvek upraven 28.12.11 v 13:14
Já malou kojím přes den každý 2-3 hodiny a za noc se budí jen jednou a to až kolem 7 ráno.. vydrží přes noc i 8 hodin a váží asi tak 6 kg…
Tak asi i záleží, kolik měl, když se narodil?
Náš měl na 3měsíční prohlídce 6,42 a kojím ve dne po třech, večer poslední v 8 a pak první až taky v 8. Podle mně prospívá hezky ![]()
Jůůů 8 kilo???
Naše malá má ve 2,5 měsících něco málo přes pět kg (porodní váha 3680g). Přes den kojím cca po 3-4 hod. Večer usíná kolem 18,30 a budí se jednou za noc a pak až ráno… ![]()
Takže si myslíte, že je to v pohodě. To jsem ráda. Fakt jsem se bála, aby mu mlíčko stačilo. Jak říkám, malý je velký, jak do délky (68cm), tak váhově. Když se narodil, tak vážil 4,07kg:-). Takže se mi pěkně zdvojnásobil:-)Akorát tiše závidím, že vám miminka spinkají tak dlouho v noci. U nás to bylo období, kdy mi taky pěkně spinkal v noci, ale to už přešlo. Asi nás zastihl růstový spurt:-))Děkuji vám všem za přízpěvky:-)