2x poplatek za popelnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.4.13 23:19

Potřebovala bych poradit. Od 1.1.2013 platí nová vyhláška na území Brna ohledně poplatku za odpad. Mám takový dotaz. Máme dva byty. Oba jsou v jednom baráku/paneláku. Když se ke mně manžel stěhoval, měli jsme jen jeden byt a zde si nahlásil trvalé bydliště. Loni jsme pořídili byt vedle, ale zatím v něm nikdo nebydlí. Nikdo tam nemá trvalý pobyt. V nové vyhlášce je, že s emusí platit za neobydlen byt a paltí to majitel. Ale my oba byty máme stejném čísle popisném, ale jiné bytové jednotky. Musíme tedy platit za ten druhý byt, když v jednom bytě platíme za 3 osoby? A v druhém nikdo nebydlí? Jak se přepisuje trvalý pobyt do stejného čísla popisného, jen jiné bytové jednotky?

• Citovat
  • Upravit
1219
17.4.13 23:23

Zavolej si tam rovnou a zeptej se podle mě logicky platíš jen jendnou neb to máte v jednom baráku a nerozlišuje se to na byt ale na adresu takže klidně mužeš říct že ty to platíš za sebe v jednom bytě a manžel ve druhém stejně když to platíš tak jako var symbol je rodné číslo takže bych platila jednou a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.4.13 23:26

Řekla bych, že ve smlouvě budeš mít přímo tu jednotku vypsanou, jen teda ten přepis by možná stačil na úřadě, když adresa tp bude vlastně stejná.
Jinak si myslím, že ta vyhláška je jasná, platí se za neobydlený byt, platí majitel, je fuk, že jste na stejném čísle popisném, číslo jednotky hraje též naprosto zásadní roli, jinak kdyby třeba sousedi měli exekuci, tak přeci nevystěhují celý barák, ale půjdou jen do jejich bytové jednotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
17.4.13 23:26

Poplatek platíš na rodné číslo, takže si myslím, že jen jednou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
17.4.13 23:33

@Gladys
exekutor jde po majetku a na katastru je číslo jednotky uvedené ale na popelnicích není je to vedeno na rodné číslo taže to platíš jen jednou v jejich případě

ted jsem si to četla a nic otom že platíš i za neobydlení byt tam není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
17.4.13 23:36

Už jsem to našla
no já to zase chápu tak že platí ten kdo má v brně trvalé bydliště a ten kdo tu má chatu nebo byt ale nemá trvale bydliště tak platí taky :think:
Telefonické; 542 174 301, 542 174 304, 542 174 305
pro tvou jistotu bych tam asi zavolala těch 5 minut zato asi stojí a máš klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
18.4.13 08:01

Tak to jsem zvědavá jak to je. Já myslela, že se platí tam, kde máš hlášený trvalý pobyt a to i v případě že bydlíš úplně jinde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.13 09:11

Ono je to v každém městě jinak. Kamarádka třeba neplatí nic a my v Brně pěkné pálky. Jako přijde mi to ujeté platit za byt, kde nikdo není, ale co se dá dělat. Vyslala jsem tam manžela, aby se přímo zeptal. Kdyžtak pojede pak na Husovu a změní si trvalébydliště o jednotku dál. No ale ty 4 měsíce stejně budeme muset zaplatit. :-( Je to stejkně ujetý, jak placení za nemluvňata. Dcerka s enám narodila 30.3. a museli jsme tenkrát zaplatit celý měsíc :-) Fakt úžasný. Za ty dva dny fakt nadělala hodně bordelu, byla kojená a na látkových plenách.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.13 09:13

Manžel naštěstí pracuje kousek odtam, tak to vyřídí. Ještě se musí zeptat na nenarozeného synka. Máme termín v srpnu, tak s emusí zeptat, jak se to dělá. Kdy zaplatit, když se to platí do konce května, ale dítě se narodí až v srpnu. NEmáte s tím někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
4095
18.4.13 09:56

To by mě taky zajímalo..malá se narodí každou chvíli, takže za ni zaplatím celý rok? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
18.4.13 11:06
@MiriamK píše:
To by mě taky zajímalo..malá se narodí každou chvíli, takže za ni zaplatím celý rok? :nevim:

Syn je narozený v říjnu a ano zpětně jsme zaplatili za celý rok :zed: takhle je to u nás nastavené vyhláškou.

• Citovat
  • Upravit
4095
18.4.13 11:12

Supr :mrgreen: ale že to malé miminko vytvoří ale odpadu že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
18.4.13 11:23
@MiriamK píše:
Supr :mrgreen: ale že to malé miminko vytvoří ale odpadu že :lol:

Po pravdě někdy víc jak dospělý (měl jednorázovky), ale už nám to maličko změnili, u syna jsme museli platit za celý rok i když se narodil až v říjnu, za dceru už nám naúčtovali jen poměrnou část (je srpnová), s tím, že rozhodující je stav k poslednímu dni v měsíci(tím stavem se rozumí narození, přestěhování, změna vlastnictví. Jo a děti od 7 let platí plnou výši.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.13 12:13

Tady v Brně to bylo tak, že jsem za dcerku nar. 30.3. zaplatila jen za březen až prosinec. Za leden a únor jsem neplatila. Ale platí se v plné výši. Ale mě spíš zajímalo, jak se to řeší u dětí narozených po konci května. Protože do konce května musí být poplenice zaplacené a když se dítě narodí později, takse to platí jak? Až další rok plus tento k tomu? Nebo jak se narodí, tak hned potom? Manža tam dnes jde, tak uvidím s čím se vrátí.

• Citovat
  • Upravit
4095
18.4.13 12:19

A kolik se teda platí za novorozeně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat