Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, můžete mi prosím poradit jak řešíte poutání 3 autosedaček v ,,klasickém" osobáku…jedná se o autosedačky 2× 15-36 a 9-18 …krásně se mi dozadu vejdou ta menší uprostřed, ale ty 2 větší nejsem schopna připnout…neraďte mi větší auto, na něj nemám
…ve všech diskusích se řeší sedačky menší, které se připoutají a pak se jen pásá do kšír sedaček, ale tohle??? Je nějaké řešení? Díky
Ahojky,
promiň, moc ti neporadím. Sami tohle budeme řešit za měsíc, kdy se nám narodí třetí mimi. Vůbec nevím, jak je do auta nacpu a na větší taky nemáme.
Jsem zvědavá na reakce ostatních, zkušenějších.
Vyměnit jednu sedačku za podsedák
? (Záleží, jak máte staré děti.) Kamarádka tak nacpe tři děti do Felicie.
Nám taky dnes přišla větši sedačka pro prostřední dítě, protože nejmenší už se do vajíčka nevejde. A obávám se, že tím pádem se nevejdou ani děti do auta, už teď to bylo naknap. Ale my kupujeme větší.
Mě napadá jedině dát jednoho prcka na místo spolujezdce. JAsně, není to ideální a taky asi ne každá mamina se dozadu ke dvěma sedačkám vejde, ale jinak nevím.
Nás to čeká v únoru, taky se těším ![]()
Pokud se ti tam ty sedacky vejdou vedle sebe a zavres dvere, tak by pak nemel byt problem. Ja poutam tak, ze si sedacku popotahnu jakoby kousicek k sobe ven z auta, abych se dostala k tomu zapinani pasu a kdyz ho tam zastrcim, tak sedacku prirazim zpet k te v prostred a stejne tak pak z druhe strany ![]()
Jee, děkuji za superrychlé odpovědi…co se týče podsedáku jeden už by celkem mohl být, ale moc se mi do toho nechce…najezdím toho s dětmi dost a malá je celkem drobek…vyzkouším to popotažení sedačky protože místa máme opravdu na 3 velké romerky a jěště zbývá…za spolujezdcem to bude ok, ale za řidičem nevim nevim…protože zapínání pásů je už schované za tou prostřední sedačkou takže masakr…
…jinak když jedu sama může být jedna sedačka vepředu, jedná se mi tedy spíš o ,,plný stav" … ![]()
crazybee píše:
Jee, děkuji za superrychlé odpovědi…co se týče podsedáku jeden už by celkem mohl být, ale moc se mi do toho nechce…najezdím toho s dětmi dost a malá je celkem drobek…vyzkouším to popotažení sedačky protože místa máme opravdu na 3 velké romerky a jěště zbývá…za spolujezdcem to bude ok, ale za řidičem nevim nevim…protože zapínání pásů je už schované za tou prostřední sedačkou takže masakr……jinak když jedu sama může být jedna sedačka vepředu, jedná se mi tedy spíš o ,,plný stav" …
ty jo co mate za auto, ze se vam tam vejdou tri velke romerky??Nam jedna romerka zabira cele sedadlo…takze se vejdou maximalne dve… mame romer safefix a mezi dve uz se nevejde ani zadek nato dalsi sedacka ![]()
Jééje, tak to mne, prosím, taky zajímá - do jakého normálního osobáku se Ti vejdou dozadu 3 velké romerky???
Nám se do Octavie kombi nevešly… ![]()
Passata…tedy napsala jsem to asi špatně 2 velké romerky 15-36 a jedna 9-18 …myšleno to bylo že se najdou rozměrově i menší autosedačky, ale i takhle když mám poskládané tyhle 3 mi u dveří zbývá po každé straně cca 7 cm…
Příspěvek upraven 08.07.11 v 20:57
Právě kvůli tomu jsem oktávku prodala, ty vypouklé dveře jsou zabiják…
…
kidfix, kid(to samé) a myslím že duoplus
…bohužel (v tomto případě) máme sedačky s isofixem a ten v tomhle autě určitě nevyužijeme… ![]()
crazybee píše:
Právě kvůli tomu jsem oktávku prodala, ty vypouklé dveře jsou zabiják……
Passat, vida, díky - tak jsem zas o něco chytřejší… Jo, my se v tomhle s tou oktávkou taky nazlobili…
Budeme řešit to samé. Mrně bude ve předu a tatínek holt napasovaný vzadu mezi většíma sedačkama.
A vám, co se tam ty tři dozadu vejdou - vy tam máte uprostřed tříbodový pás??? Protože pokud vím, tak se to tím dvoubodovým ani nesmí, i když se tam vejdou ![]()
Jahudka84 píše:
A vám, co se tam ty tři dozadu vejdou - vy tam máte uprostřed tříbodový pás??? Protože pokud vím, tak se to tím dvoubodovým ani nesmí, i když se tam vejdou
Taky jsem žila v domnění, že autosedačka musí být připevněna isofixem nebo TŘÍBODOVÝM pásem, i to byl jeden z důvodů, proč jsme se zbavovali oktávky… Ale mám to jen ze zdroje „jedna paní povídala“, tak nevím ![]()