Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Máme stejnou zkušenost- rozhodovani nechat/nenechat. Nemuzu nikomu radit, situace každé rodiny je jedinečná. U nas třetí na kterém nebyla shoda, já chtěla a můj muž viděl spousty překážek. Ať už se rozhodneš jakkoliv, je dobré vyhledat podporu, ta je potřeba. Ke třetímu pomoc v rodině a k potratu pomoc s léčbou duše.
V případě potratu si myslím, že když máš děti, tak jakkoliv velké embryo už je pro tebe dítě (ať si lekar říká co chce), proto je to psychicky náročnější. Doporučuji kouknout na psycholozku Janu Kučerovou, články i videa o následcích potratu - případně to pomůže se připravit, nebo se z toho postupně léčit. Poskytuje i krizové konzultace, odzkoušeno, mě pomohla si srovnat myšlenky.
My se nakonec těšíme na přírůstek i se všemi těmi komplikacemi, které nám to přináší.
Hodně sil!
Nikdy nechoď na potrat. Budeš si to do smrti vyčítat. Znám svou známou, která byla a dosud mě výčitky svědomí. Já s manželem čekám ve svých 43 letech páté děťátko a nikdy bychom o potratu neuvažovali. Každé dítě je darem pro své rodiče.
Málokdo si uvědomí, že interrupci přetrhne i případné životy dalších generací tohoto dítěte, potažmo i svůj.
Znám případ, kdy rodina má vnoučata právě až od třetího dítěte.
@Libuše1980 Krasne napsano ❤️ Ja potrat prodelala, nikdy nezapomenu, bolest na dusi zustane navzdy…
Ráda bych se zeptala zakladatelky, jak se nakonec rozhodla. Díky za odpověď