Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj ženy,mám prozbu mám doma 3 letou dceru a v lednu se mi narodili dvojčátka páreček.ona sama je hiperaktivita dvojčátka jsou spavá ani nevím že je mám snažím se o to aby se necítila odstrčená a tak jí vždy zaůkoluju nějakou prací ale to dějá jen když chce tak si s ní chci hrád ale ona nemá zájem a pok vimýšlí kraviny poradítemi posím někdo chci mýt spokojenou rodinu ![]()
S hyperaktivitou poradím jedno. Neustupuj v zaběhnutém systému výchovy.Mantinely dodržuj a nerozšiřuj.Musí pochopit,že jsou v rodině noví členové.Tři roky jsou dobrý věk.Děti už chodí do školky a taky chápou,že maminka je v práci a musejí být ve školce.Když si třeba hraje a máš čas,tak se přidej a přitom řekni větu,že máš chvilku,protože dvojčátka spinkají a jsi jenom pro ni.Pak až budou vzhůru a budeš krmit,přebalovat a malá se bude dožadovat pozornosti,tak ji vysvětli,že už sis s ní hrála a teď tě potřebují miminka a zapoj ji do práce s dudlíkem,odnosem plíny.Nebo at je hladí,když pláčí po ručičce apod.Je to těžké a náročné a teprve bude,nedokážu si to představit.Přeji hodně trpělivosti a pevné nervy.Mám hyperaktivního syna 11 a půl roku a vím jaké to je,ale s miminkem to bude u mě jiné.Termín mám 8.4.Rozdíl věkový je dostatečně veliký,tak snad nebude žárlit.Jde trochu už do puberty a tak nebude řešit mimi,ale jiné starosti přiměřené jeho věku. ![]()
nevím proč se všichni vymlouvají na hyperaktivní děti, mnoho z nás ani neví skutěčně co jsou hyperaktivní, to že chce dítě pozornost je normální!
Jinak pokud má holčička hodně energie je to často způsobeno nadmírou příjmu cukru ,tak nedávat sladkosti a trvat na svůch zásadách.
Chápu, že se dvojčaty toho je dost práce,ale malá se musí naučit, že máš jinou práci a když to vezmu,tak se dneska zase tak moc nenadřeme ,máme jednorázovky, nechodíme na pole,nemáme hospodářství a když si udědomím co někde lidi vše k dětemmusejí zvládat tak i s těmi dvojčátka a jenom domácností je přeci pohoda. Nemyslím si , že by děti trpěly tím, že se jim méně věnujeme, také chtějí prostor,.....
Ahoj,
o, jak s tebou soucítím, Sárince byly 2r a 4m když se narodili naše holky. Začalo počůrávání, vztekání se, pak se to zklidnilo a pro změnu se chytila holek, má je jako panenky, tahá je, nosí je, nedělám celý den nic jinýho, než že je odněkuď sundavám, zakazuju, domlouvám, nic nepomáhá, je jak hluchá. Ona to nemyslí ve zlým, ale nedokáže domyslet ty následky a to ani, když nechala otevřený bezp.dvířka a jedna malá spadla ze schodů.
Teď zrovna stáhla deku na zem, dala si tam jednu z holčiček a skáče po ní, takže od PC odbíhám a domlouvám jí, odtahuju od malý.
Moje mamka když mi sem chodila pomáhat, tak odcházela domů vyřízená
a kdo nemá dvojčátka a starší k tomu, nepochopí, neví, protože ty máš 2 ruce a 3 malý děti o který se musíš postarat. Když vidím kamarádku, která má 3 letou a miminko k tomu, to je nesrovnatelný rozdíl. Ty jo, kolikrát byly dny, kdy jsem ubrečená seděla na záchodě, že to dál už nezvládnu, nestihla jsem se ani napít a dojít si na záchod, malý byly hrozně ubrečený a já jenom kojila, převlíkala, starší zabavovala a manžel chodí domů až večer, hrozný, naštěstí tohle období je už pryč, holky jsou větší a sice jsou pořád ubrečený, když na mě nevidí, tak vařím večer když spí, ale i tak, je to mnohem mnohem lepší a teď si je už užívám.
Můj manžel říká, že je to v tomhle věku ta nejdebilnější kombinace ![]()
Popřeju ti pevný nervy a aby ti malou ( pokuď jí hlásíš ) vzali do školky, mi naší dáváme na 3 dny do soukromý na 4 hod( do státní jí nevzali ) a je to nebetyčný rozdíl, ona spokojená, my spokojený.Kdybys něco potřebovala vědět, písni SZ
Jé a čtu, že ti tvoje malý spinkat, to máš obrovskou výhodu, na tom stav, když děti spí, být se starší…doprčic, proč ty naše nespaly ![]()
froggy - u nás tohle neplatí dodneška „Sárinko, nech holky spát, nebuď je, teď mám čas jenom pro tebe, až je vzbudíš, zase budu muset za holkama“ a neplatilo to ani na začátku, říkala jsem si, proč, že je sama proti sobě. Ono taky naše holky jako novorozeňata spaly 20 minutovky, tak z toho měla asi Sára v hlavě zmatek, tak se takhle bránila, že je budila, ale já jen, že to fakt neplatí, co já toho vyzkoušela ![]()
nezlob se ale já jsem zrovna s těch která to hospodaření mám kravičky a podobně
Dvojko, bohužel neporadím, zatím ![]()
Amynko, teda pěknej popis, i jsem se pobavila. Tak si říkám, ještě, že už je Adámek větší. Nedokážu si představit právě to dvou/tříletý a dvojčata ![]()