Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Asi bude nejlepší, když vezmeš dítě k zubařovi, ten ti poví víc, známé kluk měl přední zuby shnilé ve 2 letech vypadly mu, nejedl kokina, ale od narození mu dávala ty žluté dudle, i na flaškách i dudle na dudlání co se dávaly dřív, takže teď nemá přední zuby než mu narostou druhé
.
Ale tvoje dcera to asi může mít s toho pádu
zajdi s ní k zubařovi ![]()
Ještě než jsem dočetla, jsem se chtěla zeptat, jestli náhodou nespala na pusu…podle mě je to určitě tím pádem. Zašla bych k zubaři ![]()
To muze mit tim padem… syn taky spatne spadl a ani bych nerekla ze to byla velka rana a i tak se mu narusil privod zivin a ma ho nasedly… skocila bych k zubari aby to zkontrolovala ale pokud se nehybe tak mu s tim nic delat nebude a proste se ceka az vypadne…
Pokud zoubek šedne, tak je to následkem pádu. Nicméně radím s tím nic nedělat, synovi se takový zoubek „chytil zpátky“, ale pozor, až po dvou měsících.
Takže radím, pokud k tomu nejsou žádné další problémy (bolest, váčky, záněty), tak s tím nic nedělat, je více než možné, že se zoubek zase ujme.
Naše děcka to mají obě čistíme elmexem dudlík neměli a sladké také ne a oba v 1,5 roce zubařky nám to nechaly být, ale štve mě to děcka od ségry jedí od rána do večera sladké a nic a my toto ![]()
Taky se priklanim k padu. Natalka nam v roce spadla na flasku s pitim. Dvojka se hybala, tak ze to vypadalo, ze vypadne. Zubarka nam rekla, ze se mozna chyti nebo po case zacne cernat. Zasla bych k zubari.
Dcera to taky měla po pádu… po zhruba čtvrt roce se zoubek sám znovu chytil a zbělal.
Zubař poradí víc… ale pokud se nebude jednat o kaz a zoubek dceru nebolí, bude jen zdánlivě odumírající, nedovolila bych vytržení.
Mne jako male taky takhle zcernal zub po padu, nic se s tim nedalo delat. ![]()
Holky dík.
Asi to bude opravdu tím pádem, protože dudlík malá nikdy neměla, vždycky ho odmítala a lahvičky taky dlouiho neměla. Zub se nekýve a malou nebolí, aspon to říká. Samozřejmě, zajdu k zubaři a nedovolím, aby jí to vytrhnul, když není problém. Sám pak vypadne. Uvidíme, třeba se zoubek vrátí do života.
Děkuju všem za příspěvky. ![]()
Tak jsme dneska byli u zubaře a opravdu to vypadá, že zoubek odumírá a on chtěl trhat! ale to já hnedka rázně zatrhla, však on sám vypadne, až příde jeho čas ![]()
@Jančakecalka Prosím, jak to dopadlo se zoubkem, mám stejný problémm u syna. Bojím se, že nám ho budou chtít také vytrhnout…
Děkuji moc za odpověď, Radka
@Radka.seznam píše:
@Jančakecalka Prosím, jak to dopadlo se zoubkem, mám stejný problémm u syna. Bojím se, že nám ho budou chtít také vytrhnout…Děkuji moc za odpověď, Radka
No, bylo to opravdu způsobené tím, jak spadla jednou na pusinku.Zub se pak začal kývat a sám vypadl. Nový jí narostl uplně v pohodě.
Zdravím, maminky,
asi před týdnem jsem přišla na to, že naší 3leté holčičce začíná černat horní zoubek-jednička a už to začíná být vidět, včera si toho všimla i babička.
Nevíte, čím by to mohlo být?
Nic sladkého nepije, ani lahvičku neměla dlouho, nesladím ani čajíky, ani moc sladkému jídlu nedá-bombonky a lízátka, takže nevím, čím by to mohlo být. Na netu jsem toho moc nenašla, proto se obracím sem.
Zoubky poctivě čistíme, takže fakt nevím. Ještě mě napadlo, jestli třeba to nemá po tom, co spadla a narazila si pusinku, asi před půl rokem, jestli jí ten zub neodumírá.
Díky za vaše postřehy a zkušenosti.