Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Je jedno, jestli budou děti dvě, nebo tři, bez pomoci manžela to bude velmi náročné tak jako tak a manžel by se měl připravit na to že si bude muset volno brát. Na redukci bych ale nešla, řešila bych přesuny 2 kočárem a staršího do nosítka na záda nebo na stoupátko. A co se týče práce, já mám dvě děti 7 a 9 let a mám 3/4 úvazek a plný si opravdu představit nedokážu, aby děti byly od nevidím do nevidím ve družině, žàdný čas je brát na kroužky, dělat s nimi úkoly, trávit s nimi nějaký čas…malý jsou jen chvíli. A tohle platí ať máš jedno dítě nebo 4… nebo jedináčka odpo posadíš k televizi, abys mohla pracovat?? A manžel je tedy sobec, tlačit na to, abys ty šla kvůli jeho pohodlí na rizikový zákrok, je to smutný přístup.
@Anonymní píše: Více
Moje devítileté dítě samozřejmě na některé kroužky chodí samo, ale na přesuny busem mezi městama (když busy ani nenavazují) bych ho neposlala. A není to jen o tomto ale i o tom mít čas mu pomoct s ukolama, se vším, co ho zrovna trápí, jít po škole na zmrzku, udělat jim dobrou večeři. Maminky, které znám z okolí, které mají plný úvazek, jsou naprosto vyčerpaný. Plný úvazek mi přijde reálný asi ve chvíli, kdy bude dětem třeba 15 a 17…
Ano takto silene to upravil ocividne admin, ke vsemu se tu rozjela diskuze opravdu o necem uplne jinem a do toho sem na sebe uz zrejme vyzradila vic, nez jsem chtela…
ale hned v prvním příspěvku máš „a uvažujeme s manželem o redukci“
Příspěvek upraven 27.10.24 v 13:21
No ja nevim, necetla jsem celou diskuzi, ale myslim si, ze uvazovat o redukci uz je pozde, proc jsi driv neuvazovala o antikoncepci?
Pokud miminko stale kojis, muze lekar prece take predepsat antikoncepci, akorat musi byt vhodna pri kojeni. ![]()
Jenže to co ty chceš slyšet ti nepomůže. Ty potřebuješ činy, a to jak to udělat aby se to zvládlo.
Znám holku co po prvním synovi chtěli s manželem plánovaně druhé, nejlépe tu holčičku, narodili se dvojčata kluci. Zvládla to protože měla pomoc obou maminek, té své i manželovy.
Což tobě ale nepomůže.
Na žádost zakladatelky jsem diskuzi uzamknul.
Díky za pochopení,
Matěj
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat