3 malé děti vs. redukce

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
26.10.24 08:54

.

Příspěvek upraven 27.10.24 v 12:54

• Upravit
12884
26.10.24 09:07
@Anonymní píše: Více

Ale přece pokaždé, když se nechráníš, MUSÍŠ počítat s tím, že můžou být vícerčata, dítě s nějakou diagnózou, ono třeba „jen“ nedonošené, jak se o něj budeš v nemocnici třeba 2 měsíce starat, když chlap nefunguje?

Tohle se nedá okecat, dělat děti bez rozmyslu proti vůli druhého rodiče (on je ještě větší pako, že si dělá dítě, které nechce), s tak minimálním rozestupem, když je v tom ještě finančně závislé nemocné příbuzenstvo a nevyhovující bydlení…máš, cos chtěla, sorry. Tak holt redukuj a žij s tím, ono ti fakt asi nic jiného nezbývá.

Zpočátku mi tě bylo líto, teď už tu po doplnění reálií jen kroutím hlavou…

Příspěvek upraven 26.10.24 v 11:54

• načítám...
4114
26.10.24 09:14

Dle popisu se musíte topit v penězích. Muž workoholik, jehož koníčkem je vydělávat peníze, ty náročná, zodpovědná práce, do které se chceš vracet. Tak si můžete pořídit fulltime chůvu a bude vyřešeno. Myslím, že @Dollores ji má a je velmi spokojena.

• načítám...
4114
26.10.24 09:15

A ještě mě napadlo, jestli stejně jako babička k pronájmu nebo hodinový manžel neexistuje i otec k zapůjčení, když ten vlastní nefunguje :mrgreen:

• načítám...
31138
26.10.24 09:17

Zakladatelko, deti maji od mala umelecke krouzky, dost vystupuji. Maji sporty, ale nejsou to zase kazdotydenni zapasy, loni jeste moc nesoutezily a letos ocekam par vikendu v roce. 12r a 10r si obehaji vse krome 1 krouzku u mladsiho kluka, protoze doprava je se prestupam a dvojim prechazenim ctyrproudovky bez semaforu. Spis celkove jde o to, ze jak vodim a vyzvedavam a nemam to do prace uplne blizko, mam vse na minuty, bydlime trochu mimo jakekoliv obchody. Pristi rok doufam, ze nejmladsi uz bude chodit sama (bude ji cerstve 8r) a uvolni se mi trochu ruce. Kazde dite je 4-5 dnu v tydnu nekde, nektere dny dva krouzky (chtely to tak, nemam moc srdce jim to zatrhnout, nejstarsi jsem teda uz rozmluvila od letoska balet). Porad neco prepirame, chystame tasticky. Ale svym zpusobem jsem si to zapricinila sama, ze je ve vsem podporuji. Starsi dcera uz je na 8G, chce tam i syn, takze s nim priprava na prijimacky, s holkama nastroje… Ukoly do skoly, nejmladsi by jeste mela denne cist 10-15 minut nahlas… Se to tak nabaluje. Muz odchazi z domu prvni a prichazi posledni tak okolo 18:30-45.

Dokud byly male, bylo to fajn, ja s nima byla cele treti tehotenstvi az do 14m nejmladsi sama, muz pracoval v cizine, a nijak me to neznicilo. Ted je to taky fajn, ale tim, ze cca 9 hod zabere cesta do prace, prace a cesta z prace, tak je toho hodne. Ale nemenila bych.

Dalsi vec, co Ty bys mela lepsi, ze 12r a 7r holka maji proste jine zajmy, na starsi leze puberta, takze najit neco, co by zabavilo vsechny je posledni dobou orisek. Syn je nastesti fajn, toho bavi vse.

• načítám...
24375
26.10.24 09:19

Máš to těžký. Bez té pomoci partnera je to šílenost. Vše co píšeš je hrozně náročné. Prostě to je stav na jedno dítě. Ne na tři. Ale takto my teď se třemi padáme na ústa. Kdybych ovšem nějak otěhotněla ( už to nejde skrz tři císaře) a i kdyby to byli dvojčata, tak bych si je nechala. Prostě bych nedokázala jít na potrat. Ale myslím si, že by nás to stalo manželství. Už teď se třemi je to všelijaké bez toho hlídání. Musím říct, že jsme parťáci a vím, že teď to období zvládneme, ale fakt je to těžký. Jestli tvůj chlap dítě nechtěl, tak je i možné, že zůstaneš sama. I dvě děti budou mazec takto brzy po sobě. Po tom císaři to riziko je. Měli jste počkat aspoň rok, ale to už je jedno. Počítej s tím, že můžeš část těhotenství proležet. To je moje zkušenost.

Doufám, že chlap bere aspoň 100tisic, aby jste to finančně zvládli.

• načítám...
6626
26.10.24 09:21

To víš, že to zvládnou. Máme do školy 2,5 km. Mám prvňáka a čtvrťáka. Starší jezdí domů sama autobusem, když mám úřední den, vyzvedne mladší z družiny, jedou spolu dolů a vydrží samy do půl šesté. Mezi tím si oběhají kamarádky, dojedou na kole tři kiláky za spolužáky na hřiště. Děti můžou být samostatný brzo, pokud je k tomu vedeš a mají na to trochu povahu. My jsme děti nechávaly od čtyř let chodit samy ke kamarádkám, jen jsme si mezi sebou psaly, že vycházejí a že došly. Nemusíš být dětem za perdelí do patnácti. V tom je zas výhoda, že je jich víc.

• načítám...
31138
26.10.24 09:45

Tohle fakt zalezi. Samotne ven mi chodi mladsi deti od predskolaku. Nejstarsi logicky nechodila, protoze kdyz ona byla v predskolacich, byli mladsi sourozenci moc mrnavi a chodili jsme spolecne. Nektere krouzky si obehne sama uz druhacka, ze ma uvolneni z druziny, a ja ji pak cekam pred krouzkem. U te zatim nechci, aby byla sama doma, coz je dane i povahou, syna jsem treba nechavala samotneho doma na chvili uz od 4r (v krizi). Ale starsi deti doma v podstate nejsou, aby tam nejmladsi byla s nima.

• načítám...
947
26.10.24 09:55

Ještě k otázkám volnčasových aktivit. Měli (mají) jich hodně. Ale třeba i v rámci školky a školy (družiny), tam je to úplně bez problémů. Sami zvládali chodit od 2. třídy (třeba do ZUŠ). A ano, měli je i stejné. Třeba všichni jsou skauti :). Sport dělali jen na nevrcholové úrovni, bez sobotních zápasů (soutěží) a ranních tréninků. Ale třeba do té ZUŠ zvládli chodit na nástroj, tanec i výtvarku během jednoho týdne :mrgreen:. Bydlíme ve větším městě, je tu řada možností a vše blízko.

• načítám...
1211
26.10.24 10:04

Co mě napadá za praktické věci: třeba procházky s miminy jsem řešila tak, že jsem je naučila na flašku a Sunar, připravila si teplou vodu, UM dopředu, svačinu pro starší, všechny je oblékla, dvojčata strčila do vajíček a ty snesla po schodech dolů po schodech (ty bys musela jít na dvakrát), vajíčka nacvakla na dvojkočár a jelo se. Když byl doma manžel, popadl autosedačky on a šlo to ještě rychleji. To by ten tvůj, pokud pracuje ve vedlejší místnosti přece mohl udělat také. Ne kvůli lásce k dětem nebo k tobě, ale aby byl doma klid. Připravíš dvojčata, hodíš je do autosedaček, on je popadne, dole hodí na kočár, pohoupe, ty doděláš staršího, vyběhneš ven a on má klid a ty jedeš. Zpátky mu dáš echo, kdy se blížíš, on seběhne a vynese. Otázka pěti minut, jak kdyby šel na záchod. Když bylo teplo, vozila jsem s sebou deku a váleli jsme se na hřišti na dece celé dopoledne a odpoledne. Za kočárek stupátko nebo takovou přídavnou sedačku jsem viděla, pro staršího. Ruce se mi uvolnily s nástupem mladších do školky a to dost zásadně. V to, že bych mohla pracovat a děti by koukaly na pohádku, bych nedoufala. Nicméně od 1. třídy chodí děti po prvním týdnu do školy samostatně. I ze školy. Během prvního pololetí jsem je zaučila v docházce na kroužky (to byla honička, ale vyplatilo se), dostaly volací hodinky a chodily samy. Když to šlo, domluvila jsem jim kamarády. Nicméně i když to nešlo, tak mi prvňák jezdil do ZUŠ autobusem a přecházel několik přechodů. Byl to jediný způsob, jak fungovat. Když někdo onemocněl, což u nás marodil pořád někdo, tak bych buď tahala děti s horečkou s sebou nebo by nikdo nešel na kroužek.

• načítám...
115
26.10.24 10:13

Mám známou, která počala dvojčata v šestinedělí u prvního dítěte, nakonec vše dobře dopadlo a mají tři zdravé děti. Bylo to náročné, ale zvládli to. U dvojčat bych pro redukci určitě nebyla, u trojčat a výše bych ty úvahy chápala, ale sama bych to nikdy nedokázala.

• načítám...
Všechnoznám
26.10.24 10:23

Mně to přijde strašné, už vůbec ta myšlenka na redukci (trapný eufemismus). Nedokážu si představit, že bych jedno dvojče porodila, chovala ho a věděla, že jsem to druhý zabila. Musela bych na to pořád myslet, jaký by bylo, jak by na mne koukalo, jak by spalo… Je to ještě teda o dost jiný než potrat bez porodu druhého (i když na potrat bych taky nikdy nešla).

Tři děti má kdekdo, i s malými rozestupy. Určitě si ti lidi máknou, ale zvládnou to a mají velkou odměnu, já třeba moc lituju toho, že jsem nakonec do třetího nešla, bylo by to krásné mít jich víc. Jinak si myslím, že v pozdějším věku (první třída+) už se dvě nebo tři děti moc neliší, jen samozřejmě jistými finančními náklady (ale nemám je, jen dvě, tj. teoretizuju a říkám, co znám od známých). Znám lidi, co mají i 4 a jsou spokojeni. Mají je dobrovolně (to už je dost dětí, je fakt, že matku to stojí dost roků doma, ale jim se to líbí).

• Upravit
Všechnoznám
26.10.24 10:25
@Janli píše: Více

No ale tak je snad rozdíl, když se to prostě stane od přírody a když to uděláš ty!

• Upravit
6626
26.10.24 10:26
@Všechnoznám píše: Více

V čem?

• načítám...
Anonymní
26.10.24 10:33

@stinga doporučený je minimálně rok…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie