Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, za mě podsedák pro takového prcka taky ne, a mám stejný názor jako spousta holek tady, dokud se do toho vleze tak bude mít sedačku s pevnými zády. V autě které využíváme na 95% má Römer kid fix 15-36kg ta je podle mě hodně bezpečná a ve druhém kde ani teda neni isofix je tato http://www.malvik.cz/…dacka-Junior?… teď čekáme druhé a stopro koupím sedačku do obou těch aut. Zase do aurise který vyuříváme hodně nějakou super a do fordíka který využívá převážně ten kdo u sebe nemá děti, ale občas je potřeba že jeden děcko odveze někam a druhý si ho vyzvedává, tak nějakou obyčejnější do druhého auta. Ale podsedák bych nedala žádnému děcku. Už vůbec ne v džungli na silnicích jaká vládne v Praze kde bydlím.
A hlavně sezení na podsedáku je stejně bezpečný jako bys ho posadila na krabici, žádná boční ochrana, nic. Na podsedák si moje děti nesednou ani v deseti letech, budou mít sedačky, dokud je budou potřebovat. Náhoda je blbec, nemusíš jezdit dlouhý trasy, aby to do tebe nějakej ožralej magor napálil. ![]()
Tak tady nechapu, prendavat sedacku pro starsi mi tedy prijde snazsi nez tu 9-18kg, ale beru, ze to nebylo cilem diskuze. Podsedak bych tedy nedavala. U nas ho ma od 9-ti let a to jenom proto, ze nam moc narostl a v romerce se uz nevejde. Jinak by v ni byl. Jako ze nejsem zastance levnych sedacek, ale pro tento ucel bych ji poridila. A nebo mate deti brzy od sebe, tak stejne budete soubezne pouzivat dve ty 15-36kg, tak ji poridit uz ted(tu druhou).
Píšeš že přehazovat tu větší je děsný opruz, nevím jakou větší myslíš, ale pokud 9-18, tak je to jednoduché, pokud má aktuálně syn 16 kg, tam může jezdit jak v 9-18 tak v 15-36. Tak do jednoho auta tu 9-18 a do druhého 15-36 ![]()
Holky, díky za reakce, nijak jsem se o to nezajímala, rovnou jsem napsala sem, takže je rozhodnuto, když je to taková hrůza, tak do podsedáku určitě nepůjdu.
Kačka25 nepřendávám tu menší sedačku, protože ji mám nastavenou na mladší, ta je o 20 cm menší, to už mně přijde jako ještě větší opruz, než přendávat tu velkou.
Jinak, jak tu kdosi psal, mám sedačku, která se přendává fakt na pytel, pasy se provlékají zády, krouti se to, prostě fakt blbý, máme britax evolvu. Tak to mně řekněte, která sedačka 15-36 kg se přendává snadno.
jani1, syn je v 9-18 stísněný, tu jsem nechala dcerce a jemu koupila 15-36 britax evolvu. Kor teď, jak už se vytahují bundy, sotva se vleze i do té větší ![]()
Ahoj,
tak ja bych do podsedaku nesla.
Nechapu, jakto, ze se ti maly nevejde do Britaxu..mame ten samy, Tadeas ma 105cm, 17kg a v pohode se tam vejde. Pisou, ze je az do 120cm…mrkni,jestli to nemas nejak divne nastaveny.
Jinak prendavani je opruz, ale ja uz jsem si zvykla. ![]()
Kačka25, jo máš pravdu, můžu pořídit druhou 15-36 kg, bude pak pro Nelu, to je pravda, taky nejsem zastáncem levných sedaček, máme romer king plus 9-18 kg a jak už jsem psala britax evolva, jako nejsou to ty nejdražší na trhu, ale kvalitní jsou.
Jinak mám trochu pocit, že jsem tady rozpoutala vlnu rozhořčení, to jsem nechtěla, opravdu jsem se chtěla zeptat na názory, nekoupila bych to „jen tak“. A co se týká těch popojížděk, tak je to ze školky - do školky nebo k babičce, jsme z malého města, takže žádné křižovatky nebo provoz velkoměsta, i když je mně jasné, že ledacos se může stát i tady. Jen jsem to chtěla uvézt na pravou míru, protože mám pocit, že někoho jsem tím nadzvedla ze židle, co si to vůbec dovoluju o tom uvažovat, dát tříleťáka na podsedák
To pardon ![]()
Jane, vejde se do britaxu, nevejde se do romer king plus 9-18 kg. ale jak má vestu, tak je tam takový, no, prostě ne úplně pohodlně, ale to jezdí jen krátké cesty, jinak je svlečený, takže v pohodě se vejde, má 101 cm a 16 kg a hodlám ho využívat co nejdýl, jen do toho druhého auta to řeším. Na přendávání si nezvyknu nikdy, navíc jak začne zima, 2 uřvané děcka, ráno tma, budeme spěchat do školky a navíc v mém stařičkém autě nemám ani světlo vzadu, takže poslepu, ne, díky, prostě budu muset koupit novou ![]()
asha píše:
Tak naraz ze strany je celkem jasny. Ono jde ale i o to, ze kdyz neni ten podsedak napevno (jako je treba isofix), tak proste pri celnim narazu, nebo hodne prudkym zabrzdeni, vyjede dopredu. Pasy pak udelaji taky svoje
Vezla jsem tak parkrat nejstarsiho a pak jsem videla video. Bude mit velkou sedacku, dokud se do ni vejde.
Když už podsedák, tak s područkami, které zabrání tomu, aby právě ten podsedák při nehodě vylítnul. Ale já bych taky malého na podsedáku nevozila.
Ale boční náraz, když jsou boční airbagy, by neměl být tak fatální, ne? To jen taková doplňující otázka, teď máme na pár týdnů teda opela zafiru, ale pak budeme mít novou oktávku v plné výbavě, tak nevím, jestli by to byla i tak taková hrůza. Ale ne že bych ten sedák chtěla kupovat, jen se ptám.
pokud máte v autě boční airbagy, tak MUSÍTE použít sedačku s boční ochranou( SIP) tedy takovou, která má vysoké bočnice, jinak ty airbagy ještě více ublíží, právě kombinace podsedák a boční airbagy by byla ještě větší katastrofa než bez těch airbagů, ono totiž jak je dítě malé, tak ty boční irbagy by ho bez boční ochrany ještě přitloukly
Kury píše:
Holky, díky za reakce, nijak jsem se o to nezajímala, rovnou jsem napsala sem, takže je rozhodnuto, když je to taková hrůza, tak do podsedáku určitě nepůjdu.Kačka25 nepřendávám tu menší sedačku, protože ji mám nastavenou na mladší, ta je o 20 cm menší, to už mně přijde jako ještě větší opruz, než přendávat tu velkou.
Jinak, jak tu kdosi psal, mám sedačku, která se přendává fakt na pytel, pasy se provlékají zády, krouti se to, prostě fakt blbý, máme britax evolvu. Tak to mně řekněte, která sedačka 15-36 kg se přendává snadno.
Všechny
britax evolva totiž není sedačka 15-36, ale 9-36… a jako tu přendávat, to věřím, že je opruz…
Kury píše:A co se týká těch popojížděk, tak je to ze školky - do školky nebo k babičce, jsme z malého města, takže žádné křižovatky nebo provoz velkoměsta, i když je mně jasné, že ledacos se může stát i tady.
Sestra také jela jen pár metrů na vesnici a naboural do nich kluk.Takže nikdy nevíš ani na těch pár pitomých metrech můžeš mít vážnou nehodu.