Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Steeve, díky za osvětu
Tak v tom případě je to úplně jasné, i když jsem byla rozhodnutá už po odpovědích holek ![]()
Jani, no máš pravdu, jsem na to koukala
Asi jsem potřebovala dát Nelu z vajíčka a Vinďa měl hraniční váhu, tak jsem nechtěla kupovat stejnou 9-18, když bych za chvíli musela kupovat větší. No jo, už je to nějaký ten pátek. Tak škoda, že snadné přendávání už nebudu potřebovat, když budu mít sedačky v každém autě ![]()
Raduš.ka44 píše:asha píše:Když už podsedák, tak s područkami, které zabrání tomu, aby právě ten podsedák při nehodě vylítnul. Ale já bych taky malého na podsedáku nevozila.
Tak naraz ze strany je celkem jasny. Ono jde ale i o to, ze kdyz neni ten podsedak napevno (jako je treba isofix), tak proste pri celnim narazu, nebo hodne prudkym zabrzdeni, vyjede dopredu. Pasy pak udelaji taky svoje
Vezla jsem tak parkrat nejstarsiho a pak jsem videla video. Bude mit velkou sedacku, dokud se do ni vejde.
Podrucky nepomuzou, cely to vyjede dopredu ![]()
asha píše:Raduš.ka44 píše:Podrucky nepomuzou, cely to vyjede dopreduasha píše:Když už podsedák, tak s područkami, které zabrání tomu, aby právě ten podsedák při nehodě vylítnul. Ale já bych taky malého na podsedáku nevozila.
Tak naraz ze strany je celkem jasny. Ono jde ale i o to, ze kdyz neni ten podsedak napevno (jako je treba isofix), tak proste pri celnim narazu, nebo hodne prudkym zabrzdeni, vyjede dopredu. Pasy pak udelaji taky svoje
Vezla jsem tak parkrat nejstarsiho a pak jsem videla video. Bude mit velkou sedacku, dokud se do ni vejde.
Tak jasný, že nebude držet přikovaný na místě, to při nehodě nedrží ani velká sedačka, ale nevyjede z pod zadku, když je zachycený pásem. Mám na mysli třeba tenhle http://www.chiccocz.cz/index.php?…, kdežto třeba tenhle by vylít úplně http://www.martteskon.cz/…5-36-kg/5187. Každopádně velká sedačka je velká sedačka.
Vyjede. Neni to prichyceny pasem, je tam paska, ktera ma zabranit posunuti velkyho pasu na krk, nastavis tim vysku. Prave tuhle doma mame.
asha píše:
Vyjede. Neni to prichyceny pasem, je tam paska, ktera ma zabranit posunuti velkyho pasu na krk, nastavis tim vysku. Prave tuhle doma mame.
Ale drží spodním pásem, ne? Stejně jako u velký sedačky ten spodní pás vede pod područkami..
Já nemůžu najít žádný crash test s podsedákem, abych to omrkla. Tedy našla jsem, ale nejde mi spustit. ![]()
Raduš.ka44 píše:asha píše:Ale drží spodním pásem, ne? Stejně jako u velký sedačky ten spodní pás vede pod područkami..
Vyjede. Neni to prichyceny pasem, je tam paska, ktera ma zabranit posunuti velkyho pasu na krk, nastavis tim vysku. Prave tuhle doma mame.Já nemůžu najít žádný crash test s podsedákem, abych to omrkla. Tedy našla jsem, ale nejde mi spustit.
No slysela jsem, ze to moc neudrzi… Ja teda primy naraz nikde nenasla, ale kdyz jsem videla, co udela naraz z boku…to je fakt jak na krabici.
Kury, kup si „obyčejnou“ 15-36, přendává se fakt snadno., máme cybex solution X v tchánově autě a někdy vezu neteř tak si jí dávám do svého auta. jen vyvlíknu pás červeně označeného záchytu a je to, celá operace asi 2minuty, včetně otevření auta ![]()
Natašo, určitě koupím, díky
Akorát už ji nebudu muset přendávat, protože budu mít v každém autě jednu
Ale co, do budoucna, až v ní bude jezdit i Nela, tak snadně přendávání ocením.
Ahoj chtěla jsem se zeptat mám syna v srpnu mu byli čtyři roky váha 23kg výška 110cm.Máme autosedačku 18-36kg a koukám že co začínáme přidávat oblečení přestávají nám stačit pásy v sedačce.Uvažovala jsem právě o podsedáku ale když čtu ty názory na něj tak z něj mám hodně špatnej pocit.Ale zase dejte v zimě dítě do vymrzlýho auta bez bundy abych ho zapla.Holky poradte.Díky Luca
A co máte za autosedačku? 18-36 je nějaká divná kategorie, já znám 15- 36 a ty nemajá vlastní pásy, ale dítě se poutá normálním „dospěláckym“ ![]()
Mám syna 114cm, 22kg a jezdí v sedačce 15-36kg a místa tam má spoousty… Asi i záleží na sedačce..
luca AV píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat mám syna v srpnu mu byli čtyři roky váha 23kg výška 110cm.Máme autosedačku 18-36kg a koukám že co začínáme přidávat oblečení přestávají nám stačit pásy v sedačce.Uvažovala jsem právě o podsedáku ale když čtu ty názory na něj tak z něj mám hodně špatnej pocit.Ale zase dejte v zimě dítě do vymrzlýho auta bez bundy abych ho zapla.Holky poradte.Díky Luca
do pasu se ale nepouta navleceny dite, sundej bundicku a nez se zahreje auto, tak pres nej hod deku
luca AV píše:
Taky by mě zajímalo co máte za sedačku, nevím o žádné, kde by se dítě nad 18 kg dalo pásat vlastními pásy sedačky.
Luco - daj se do sedačky pořídit deky, který maj průřezy na pásy… Pak můžeš klidně sundat bundu. Deka se pak zapíná podobně jako fusak… Nevím, ale jak velký se dělaj… Každopádně, nebude nic složitýho si ji případně vyrobit z normální deky…
Michaella69 píše:
Luco - daj se do sedačky pořídit deky, který maj průřezy na pásy… Pak můžeš klidně sundat bundu. Deka se pak zapíná podobně jako fusak… Nevím, ale jak velký se dělaj… Každopádně, nebude nic složitýho si ji případně vyrobit z normální deky…
No jo, ale ty deky mají díry jen na tříboďák, teda já ještě neviděla deku do větší sedačky než vajíčka.
Hlavně mi to už přijde zbytečné. Sundám bundu a než se auto vytopí, tak malýho přikryju dekou, nebo tou bundou. ![]()