30 let a nemám dítě….

Anonymní
31.5.23 19:51

30 let a nemám dítě….

Ahoj prosím anonymně 🙏 Dnes jsem se dozvěděla, že má kamarádka, které je 28 let v 6 měsíci potratila. Je to příšerná situace, když vím jak se na miminko těšili. Nevím co se stalo, je to velmi čerstvé ….ale co mi proběhlo hlavou, zda já nejsem už na těhotenství stará a neujizdi mi vlak. Tu její aktuální bolest si nedovedu představit a jelikož je mi 30 a jsem starší, hrozne se bojím ze se mi stane to samé.

Mám 10 let partnera, cestujeme, užíváme si život -ale ja se na dítě ještě necítím. Bojím se ale, ze bych mohla mít potom později potíže a zvlášť mi něco má gynekoložka naznačovala při prohlídce ( nápišu to jako idiot pardon ale ze mám tenkou stěnu) a já si vyhledala, ze jsem náchylnější k potratům.

Mám strach, moje srdce si chce ještě 3 roky užívat ale bojím, se ze bych pak nemusela mít miminko vůbec……

PS: chápu ze je blbý psát s tímhle dotazem na emimino, ale chodím sem už roky a někdo to třeba cítil podobně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vesnickaholka
31.5.23 19:55

Rodila jsem na dnesni dobu brzy, ale nejak u Tebe nevidim duvod takoveho smysleni ;) proboha, je Ti jen 30,tak si jeste ty tri roky uzivej :kytka: ono to treba prijde necekane uz za rok (myslim tu touhu po diteti) a bude to :)

• Citovat
  • Upravit
9148
31.5.23 20:15

Za mě čím dřív tím líp..kdybych začala dřív, mohla jsem těch hadů mít víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
31.5.23 20:35

Dnes zpětně lituji, že jsem neměl děti dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
31.5.23 20:52

Já měla dítě až po 33. Touha přišla z roku na rok. Potkala jsem manžela a po půl roce a ním jsem byla plánované těhotná. Někdy lituji toho že to nepřišlo dřív, ale lepší než nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.23 20:54

Rodila jsem ve 30 a říkám si že jsem stará. Maminky co byly se mnou na pokoji měli hodně pod 30. :roll: kolegyně ale druhé dítě měla v 50ti. Setra kamarádky první 31 dneska ji je přes 40 má dvě děti a úspěšnou firmu :nevim:.
Dalsi zase říká, že měla. mit druhé až po 30. :nevim: ono je to asi individuální. yslim ten pocit mít dítě

• Citovat
  • Upravit
3958
31.5.23 20:59

První dítě jsem porodila ve 32. Ačkoliv jsem si vždycky přála být mladá máma, osud tomu tak nechtěl a naštěstí se nakonec zadařilo po 5 letech snahy. Paradoxně ten věk nakonec vnímám jako ideální, mít dítě třeba ve 26, přišla bych o spoustu zážitků, které bych už s dětmi nedohnala. ALE - v dnešní době by už každý měl být připravený na to, že početí a následné donošení zdravého dítěte může být zdlouhavý proces, proto je dobré to zase neodkládat moc dlouho.

Příspěvek upraven 31.05.23 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
31.5.23 21:01

To je prostě na každé, jak to cítí a chce :nevim:. Já chtěla děti vždy dřív, mám dvě, mladší má rok a 30 mi bude na podzim. Přijdu si tak akorát… jediný, co mě štve, že jsem nestihla dodělat Mgr., otěhotněla jsem a termín porodu jsem měla přesně na statnice a nechtěla jsem „riskovat“, takže jsem to odložila no a už to mám odložené 4 roky a nevím nevím, jestli se dokopu někdy dodělat… jinak bych klidně mohla za mě otěhotnět ještě rok - dva dřív, ale vzhledem ke škole a zaměstnání to vyšlo tak :nevim: ale říkám, vždycky jsem věděla, ze jsem do 30 chtěla mít odrozeno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
31.5.23 21:15

Moje sestra rodila po 30 druhé dítě a svagrová rodila v 31 první. A obě shodně říkaly, že po 30 už se prostě cítí staré. Tak jsem měla děti v 26 a v 27. Jako pohoda, cítím se akorát, ale zas žádná moje kamarádka děti ještě nemá, jsem strašně osamělá matka :nevim:. A taky jsem upřednostnila děti před smlouvou na dobu neurčitou, praxi mám rok, jsem jak absolvent, to taky není nic moc. Ale tak všechno má svoje pro a proti. Zas jsme všichni zdraví, to je nejdůležitější. Já osobně bych se po 30 více bála preeklampsie. No a ještě k té práci- mně by bylo zatěžko opustit pracně vybudovanou kariéru, tak jsem radši odešla dříve a kariéru budu holt dělat později, ale bez přerušení. Pracovat začnu zase v 29, mám čas do 70
:lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.23 21:18

Děkuji

Díky moc za všechny názory…..🙏Snad se ta touha u mě taky třeba za 3 roky objeví…..

• Citovat
  • Upravit
5696
31.5.23 21:58
@Anonymní píše:
Ahoj prosím anonymně 🙏 Dnes jsem se dozvěděla, že má kamarádka, které je 28 let v 6 měsíci potratila. Je to příšerná situace, když vím jak se na miminko těšili. Nevím co se stalo, je to velmi čerstvé ….ale co mi proběhlo hlavou, zda já nejsem už na těhotenství stará a neujizdi mi vlak. Tu její aktuální bolest si nedovedu představit a jelikož je mi 30 a jsem starší, hrozne se bojím ze se mi stane to samé.

Mám 10 let partnera, cestujeme, užíváme si život -ale ja se na dítě ještě necítím. Bojím se ale, ze bych mohla mít potom později potíže a zvlášť mi něco má gynekoložka naznačovala při prohlídce ( nápišu to jako idiot pardon ale ze mám tenkou stěnu) a já si vyhledala, ze jsem náchylnější k potratům.

Mám strach, moje srdce si chce ještě 3 roky užívat ale bojím, se ze bych pak nemusela mít miminko vůbec……

PS: chápu ze je blbý psát s tímhle dotazem na emimino, ale chodím sem už roky a někdo to třeba cítil podobně.

Já si paradoxně nejvíc užívám život s dětmi, on s nimi rozhodně nekončí. Nikdo Ti asi neřekne, co bude nejlepší pro Tebe, ale přesto, že se mnoho žen po 30 na děti ještě „necítí“, příroda se oklamat nedá a biologicky Ti vlak ujíždí. :nevim: Poslední dítě jsem měla ve 33 letech a později bych už fakt rodit nechtěla. Nicméně jsou ženy, které mají dítě v 19 a taky takové, které ho mají až po 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.23 22:49

Mne je jeste par mesicu 35, pritele mam rok a na diteti jsme se shodli za rok nejdriv, az si spolu neco odzijeme. Ano, mohla jsem mit dite driv, ale s byvalym jsem ho ani nechtela. Ve 30 me ani nenapadlo, ze bych nejake dite nekdy chtit mela a mohla.

• Citovat
  • Upravit
5122
31.5.23 22:56

Prvni dite v 28, druhe ve 33. Hlavne u prvni na vsech ruznych krouzkach a aktivitach pro mimina jsem patrila k tem ‘mladsim’ rodicum. Dneska spousta lidi ma prvni dite az tak ve 30-35 i pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35701
31.5.23 23:16

První jsem měla chvíli před 33 narozeninami, pak jsme stihli ještě dvě. Dřív nebyl vhodný tatínek. Chtěla jsem dítě kolem 30. Ničeho nelituji, vše mělo svůj důvod. Ale klidně bych je měla tak o 5 let dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
1.6.23 04:45

Měla jsem dítě v 25 a druhé v 31. U prvního mi přišlo, že jsem méně psychicky vyzrálá, u druhého to bylo OK, nicméně zase to bylo už trochu náročnější fyzicky. Mít dítě třeba teď ve 40, tak asi umřu. Navíc tedy teď už krotím staršího ADHD puberťáka a teda neumím si představit, že bych tohle měla absolvovat kolem padesátky třeba v rámci trochu bouřlivějšího přechodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí