Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuju poradit. V současné době bydlíme s manželem a 2 letým synkem v družstevní 2+1 (53 m) bez balkonu. Máme ho kompletně zrekonstruovaný, nová elektrika, podlahy, omítky, kuchyňská linka, koupelna......máme možnost jít do bytu po rodičích........3+1 (70m) s balkonem a komorou.....bez rekonstrukce.....problém…byt je nájemní (celý dům koupil chlap,je to přece jen nejistota)v bytě je plíseň, 12 patro, pod okny dvě hospody a dost hlasitá klimatizace z obchodu, hádáví sousedi, nízko posazená okna(mám strach kvůli malému) získali bychom sice komoru, balkon, velkou předsíň a dětský pokoj (velký tak jak teď máme ložnici) a pokoj tak akorát na manželskou postel.....jenže je to lkoalita, kam se nám moc nechce, všude kolem jen parkoviště a cesty do lesa je to daleko, kamarádi taky (teď mám za domem hřiště, pískoviště, trávu a cestu bez aut.........taky bych přišla o myčku
v tom 3+1 by asi elektrika neunesla další spotřebič, místo horkovzdušné trouby bych měla plynovou(s ní neumím)…a starou koupelnu
…
Na větší byt asi hned tak nenašetříme, chceme to řešit man. postelí ve skříni v obýváku a dětský pokoj nechat později dětem
rodiče pořád znovu a znovu naléhají........... nevím, nechce se nám tam, ale neděláme chybu?
Mám do ma něco podobného. Kdybych chtěla, můžu se teď hned stěhovat z našeho 3+1 (60m) komplet zrekonstuovaneho, stejne jak pises ty, do baraku, kde neni hotovo nic - koupelna, strecha, okna, rusna silnice pod okny.....
asi jsem stejne divna, ale i pres to, ze sami se na zadny baracek nikdy nezmuzeme, zustavam ve svem byte, i kdyz rodice stale nalehaji…
Byt Tebou, nemenila bych.
Já bych to určitě nedělala. Pokud jste v tomhle bytě spokojení a pokud se ti do toho tak moc nechce, tak to nedělej. Metry nejsou vždycky všechno a těch negativ je trochu moc. Určitě by se vám nechtělo strkat peníze do bytu, který nebude nikdy váš a žít v takových podmínkách s dětmi.
Markéta
Rozhodně se nestěhuj do bytu, o kterém víš předem, že Ti v něm nebude dobře. Já jsem před narozením malé váhala, zda se přestěhovat do manželova 80m 3+1 nevkusně zařízeného, nebo zůstat v mém útulném 3+1 60m. Přestěhovala jsem se k manželovi na jeho nátlak, a vidíš - uběhlo něco málo přes půl roku a já jsem zpátky ve svém. Bez manžela. Pravda - ne z důvodu bydlení, ale i tak… Zůstaň tam, kde se ti žije dobře. Metry nejsou všechno.
ahojki, holky už napsaly vše, metry opravdu nejsou všechno a vždycky si můžeš říct, že lidi bydlej i hůř než vy,,, mám na mysli víc lidí na méně metrech čtverečních než teď vy ve svým dvoupokojáči /nemám teď na mysli Romy, myslím prostě obecně lidi, dokonce tím nelituji ani sebe, já bydlím tak jak vy, jen pouze s malou holčínou a balkonem a ve státním:)/. A navíc vy jste snad šťastní, tak není důvod jít sice do většího, ale podstatně horšího. Takže podle Tvýho popisu bych volila nestěhovat se ..... ale rozhodnutí je na vás. A.
Berenike - já sice bydlím v rodiném domečku, takže vykládat ti, že prostor není všechno je trošku pokrytecké, ale podle toho co píšeš, já osobně bych zůstala v tom vašem. V podstatě sis sama vypsala výhody a nevýhody a dle mého soudu těch nevýhod je příliš.
Od rodičů se nenech do ničeho natlačit..
Berenike, já bydlím s manžou a třema dětma v 2+kk a jde to. Chce to trochu ohledů od každého, ale milujeme svůj byt a stěhovat se zatím nebudem. Manžel má sice dům, ale je tam tchýně. Tak zatím jezdíme na víkendy a svátky a přes normální dny zůstáváme ve svém malém, ale skvělém bytečku.
Všem děkuju, mluvíte mi z duše. Ale je to těžké rozhodování, tchánovci se do měsíce stěhují,takže buď teď nebo nikdy...... a zase…mohli bychom náš pronajímat a kdyby to nešlo, tak se vrátit…jenže dvojí stěhování
fuj, to nechci a manžel má strach,že by nám nájemníci zničili zařízení…drahé podlahy, kuchyň…no fakt nevím, nechce se mi a zároveň si říkám,že promrháme šanci .............ach jo, kdybychom to nemuseli řešit, bylo by líp............
NIC?
Mám z toho hlavu jak meloun
manžel najednou úplně otočil a pořád mluví o stěhování........ach jo, nevím, nechci tam a zároveň si říkám,že by to nemuselo být špatné, pořád se máme kam vrátit,kdyby se nám tam nelíbilo..........a z pronájmu našeho by mohly být penízky navíc…
Já bych si na Tvém místě napřed zjistila možnosti pronájmu toho družstevního bytu. Ne každé družstvo dovolí své byty pronajímat, a kdyžtak za různých podmínek, které řeší stanovy daného družstva. Aby se Ti pak nestalo, že dostaneš výpověď z nájmu toho družstevního bytu … a ta se dnes dává bez přivolení soudu a stačí uložení na poště - vím o čem mluvím, dělám v tom.
Načerno bych ho nepronajímala, páč lidi jsou dnes různí, a pokud Tě někdo na družstvu práskne, můžeš dostat výpověď ani nemrkneš. Hlavně si nemysli, že „nám se to stát nemůže“ - může … Pokud své byty vaše družstvo pronajímat nepovoluje, pak je jediné řešení - nechat si převést byt do vlastnictví a pak ho teprve pronajímat.
Do té doby, než zjistíš stav věcí na družstvu, bych se rozhodně nestěhovala. A metry navíc nejsou všechno, pokud Ti nevyhovuje lokalita a to ostatní, nešla bych do toho. Jsem býk, takže bych si postavila hlavu a bylo by. ![]()