3+1 nájemní nebo 2+1 družstevní

1368
17.1.09 18:16

3+1 nájemní nebo 2+1 družstevní

Potřebuju poradit. V současné době bydlíme s manželem a 2 letým synkem v družstevní 2+1 (53 m) bez balkonu. Máme ho kompletně zrekonstruovaný, nová elektrika, podlahy, omítky, kuchyňská linka, koupelna......máme možnost jít do bytu po rodičích........3+1 (70m) s balkonem a komorou.....bez rekonstrukce.....problém…byt je nájemní (celý dům koupil chlap,je to přece jen nejistota)v bytě je plíseň, 12 patro, pod okny dvě hospody a dost hlasitá klimatizace z obchodu, hádáví sousedi, nízko posazená okna(mám strach kvůli malému) získali bychom sice komoru, balkon, velkou předsíň a dětský pokoj (velký tak jak teď máme ložnici) a pokoj tak akorát na manželskou postel.....jenže je to lkoalita, kam se nám moc nechce, všude kolem jen parkoviště a cesty do lesa je to daleko, kamarádi taky (teď mám za domem hřiště, pískoviště, trávu a cestu bez aut.........taky bych přišla o myčku :-( v tom 3+1 by asi elektrika neunesla další spotřebič, místo horkovzdušné trouby bych měla plynovou(s ní neumím)…a starou koupelnu :-(

Na větší byt asi hned tak nenašetříme, chceme to řešit man. postelí ve skříni v obýváku a dětský pokoj nechat později dětem

rodiče pořád znovu a znovu naléhají........... nevím, nechce se nám tam, ale neděláme chybu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
17.1.09 18:53

Mám do ma něco podobného. Kdybych chtěla, můžu se teď hned stěhovat z našeho 3+1 (60m) komplet zrekonstuovaneho, stejne jak pises ty, do baraku, kde neni hotovo nic - koupelna, strecha, okna, rusna silnice pod okny.....
asi jsem stejne divna, ale i pres to, ze sami se na zadny baracek nikdy nezmuzeme, zustavam ve svem byte, i kdyz rodice stale nalehaji…
Byt Tebou, nemenila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.1.09 19:52

Já bych to určitě nedělala. Pokud jste v tomhle bytě spokojení a pokud se ti do toho tak moc nechce, tak to nedělej. Metry nejsou vždycky všechno a těch negativ je trochu moc. Určitě by se vám nechtělo strkat peníze do bytu, který nebude nikdy váš a žít v takových podmínkách s dětmi.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
17.1.09 20:47

Rozhodně se nestěhuj do bytu, o kterém víš předem, že Ti v něm nebude dobře. Já jsem před narozením malé váhala, zda se přestěhovat do manželova 80m 3+1 nevkusně zařízeného, nebo zůstat v mém útulném 3+1 60m. Přestěhovala jsem se k manželovi na jeho nátlak, a vidíš - uběhlo něco málo přes půl roku a já jsem zpátky ve svém. Bez manžela. Pravda - ne z důvodu bydlení, ale i tak… Zůstaň tam, kde se ti žije dobře. Metry nejsou všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
17.1.09 21:15

ahojki, holky už napsaly vše, metry opravdu nejsou všechno a vždycky si můžeš říct, že lidi bydlej i hůř než vy,,, mám na mysli víc lidí na méně metrech čtverečních než teď vy ve svým dvoupokojáči /nemám teď na mysli Romy, myslím prostě obecně lidi, dokonce tím nelituji ani sebe, já bydlím tak jak vy, jen pouze s malou holčínou a balkonem a ve státním:)/. A navíc vy jste snad šťastní, tak není důvod jít sice do většího, ale podstatně horšího. Takže podle Tvýho popisu bych volila nestěhovat se ..... ale rozhodnutí je na vás. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
17.1.09 21:54

Berenike - já sice bydlím v rodiném domečku, takže vykládat ti, že prostor není všechno je trošku pokrytecké, ale podle toho co píšeš, já osobně bych zůstala v tom vašem. V podstatě sis sama vypsala výhody a nevýhody a dle mého soudu těch nevýhod je příliš.
Od rodičů se nenech do ničeho natlačit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
17.1.09 22:53

Berenike, já bydlím s manžou a třema dětma v 2+kk a jde to. Chce to trochu ohledů od každého, ale milujeme svůj byt a stěhovat se zatím nebudem. Manžel má sice dům, ale je tam tchýně. Tak zatím jezdíme na víkendy a svátky a přes normální dny zůstáváme ve svém malém, ale skvělém bytečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
20.1.09 13:55

Všem děkuju, mluvíte mi z duše. Ale je to těžké rozhodování, tchánovci se do měsíce stěhují,takže buď teď nebo nikdy...... a zase…mohli bychom náš pronajímat a kdyby to nešlo, tak se vrátit…jenže dvojí stěhování :x fuj, to nechci a manžel má strach,že by nám nájemníci zničili zařízení…drahé podlahy, kuchyň…no fakt nevím, nechce se mi a zároveň si říkám,že promrháme šanci .............ach jo, kdybychom to nemuseli řešit, bylo by líp............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
1.2.09 15:18

NIC? :cry: Mám z toho hlavu jak meloun :-( manžel najednou úplně otočil a pořád mluví o stěhování........ach jo, nevím, nechci tam a zároveň si říkám,že by to nemuselo být špatné, pořád se máme kam vrátit,kdyby se nám tam nelíbilo..........a z pronájmu našeho by mohly být penízky navíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.2.09 12:15

Já bych si na Tvém místě napřed zjistila možnosti pronájmu toho družstevního bytu. Ne každé družstvo dovolí své byty pronajímat, a kdyžtak za různých podmínek, které řeší stanovy daného družstva. Aby se Ti pak nestalo, že dostaneš výpověď z nájmu toho družstevního bytu … a ta se dnes dává bez přivolení soudu a stačí uložení na poště - vím o čem mluvím, dělám v tom. :( Načerno bych ho nepronajímala, páč lidi jsou dnes různí, a pokud Tě někdo na družstvu práskne, můžeš dostat výpověď ani nemrkneš. Hlavně si nemysli, že „nám se to stát nemůže“ - může … Pokud své byty vaše družstvo pronajímat nepovoluje, pak je jediné řešení - nechat si převést byt do vlastnictví a pak ho teprve pronajímat.
Do té doby, než zjistíš stav věcí na družstvu, bych se rozhodně nestěhovala. A metry navíc nejsou všechno, pokud Ti nevyhovuje lokalita a to ostatní, nešla bych do toho. Jsem býk, takže bych si postavila hlavu a bylo by. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí