Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@aspagi Nechci soudit dle pár příspěvků. Ale zkus se zamyslet, jakým způsobem na něj působíš a jak se k němu chováš ty, jestli je tvé jednání pro něj čitelné. Protože já osobně mám velký problém s tvým psaným projevem, nejen vinou chybějící interpunkce. Pokud je to podobné i s tvou osobní komunikací vůči synovi, pak možná zkus zapátrat v sobě, jestli by se s tím nedalo něco dělat, třeba se poradit s psycholožkou, v pedagogicko-psychologické poradně apod. Věřím, že to není jednoduché, když jsi na syna sama a pokud sama bojuješ se soustředěním, ale není žádná ostuda poradit se u odborníka.
@Tarjei píše:
@aspagi jo tak to jo…ale fakt bych dobryho psychologa hledala…ja vim ze to vypada jako moda nalepkovat deti. Ale kdyz se odhali co s ditkem je clovek vi lip kdy a kde muze ditku ulevit a kde ne a tak, no
jo mas pravdu resime to s mudrou ale zatim jen foniatrii a neurologii psychologa a logopeda pry doresime na 3 lete coz je za dva a nevo mesice
@Tarjei píše:
@aspagi navic tyhle srandy se dedi…malej mi neprijde rozmazlenej…přijde mi za tam fakt neco je
me bohuzel taky neak to citim ale nerikam a i tomu verim ze nemam doma autika ty deti jsou uplne jiny nez muj malej ja se obavam jestli nema ochable svalstvo mluvici strasne slinta kdyz se snazi vyslovovat
@aspagi píše:
me bohuzel taky neak to citim ale nerikam a i tomu verim ze nemam doma autika ty deti jsou uplne jiny nez muj malej ja se obavam jestli nema ochable svalstvo mluvici strasne slinta kdyz se snazi vyslovovat
A jak je na tom s hrubou a jemnou motorikou?
@barca77
Dekuji za nazor a radu. Prispevek pro tebe udelam s interpunkci, nemam s tim problem
. Takhle pisu, protoze je to pro me rychlejsi a z mobilu je otrava psat znamenka
. Samozrejme je mozne, ze treba pusobim na maleho zmatene a zkusim si to nechat projit hlavou - nad tim jsem nikdy nepremyslela. Ale to by neresilo, proc se teda nerozmluvil ve skolce, kde ma ucitelky studovane pedagogy a dela ty same sceny s tim jidlem..Pred nastupem do skolky zase nemluvil vubec. jen jo ne, ale zase nebyl zly nekousal a jedl vsechno a hlavne tim jidlem nehazel. Doufam ze uz je muj prispevek pro tebe srozumitelnejsi..
Děti se v tomto věku učí z okolí. Najít z koho si bere prcek příklad a omezit tento vliv. ![]()
@Ivaneska s jemnou je na tom hur s hrubou dobre pohybove je dost nadany umi stavet kostky ruzne slozite sbira kulicky do hrnicku v pohode strida nohy do schodu kdyz jde nahoru dolu zatim ne umi chodit po obrubniku kdyz se soustredi jinak z jemny me ted nenapada co vse do toho spada
@karel.cerny píše:
Děti se v tomto věku učí z okolí. Najít z koho si bere prcek příklad a omezit tento vliv.
ve skolce se kluci perou furt…tak kdyz pracuju tezko zjistim u jakyho kluka to videl..
@aspagi takže vývojovou dysfazii můžeš vyskrtnout. Byli jste na foniatrii jestli dobře slyší?
Zensky nereste carky taky pisu z mobilu a necarkuju. Deti byvaj zvykly na temperament rodicu myslim.
@karel.cerny píše:
Děti se v tomto věku učí z okolí. Najít z koho si bere prcek příklad a omezit tento vliv.
ne vždy
@Ivaneska píše:
@aspagi takže vývojovou dysfazii můžeš vyskrtnout. Byli jste na foniatrii jestli dobře slyší?
jsme objednany teprve.. cekame na termin v pulce prosince.