3,5letý syn je postrachem heren a hřišť

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5154
10.2.15 14:12

@WaIl ano,a co víkendy kdy sněží, prší, táta není doma ale ven se musí, ano jistě je potřeba s tím něco dělat ale ten mladší je v tom prostě nevině, já osobně bych tam zrovna šla ale na moje dítě stačí udělat bubu takže radu konstruktivní jak to řešit nemám. Jen mi to přijde prostě nefér :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.2.15 14:12

Nečetla jsem reakce.. Na jednu stranu s tebou soucítím, protože občas mi kluk samozřejmě zazlobil na hřišti, tak vím, že i když člověk se snaží, že někdo je boj.. na druhou stranu, si myslím, že se nemůžeš maminkám divit..Možná tato věta je přehnaná, ale třeba některé mají kvůli mám strach chodit na hřiště- mají bázlivé, otloukánky, a nebo malé děti.. Vím, jak tak o kamarádce jednou mluvily maminky, jak se prostě objeví, že raději jsou domů..neni to mysleno zle na maminku, ani dítě, ale pak ti druzí z toho hraní nic nemají..
Jeslti tam chodí kluk rád, tak bych tam nechodila.. U nás prostě, dkyž se mi začal chovat nevhodně, tak jsem mu řekla, pokud tam bude zlobit, tka tam chodit nebudem a hotovo.. Několikrát jsme šli kolo hřiště chtěl tam jít, a nešli jsme… pak jsme to zkusila a pomohlo to..
Já zase nejsem typ, abych tam prostě chodila, abych tam byla a pořád řešila nějaké scény- hlučně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
10.2.15 14:16
@moje prdelky píše:
@open mind Tak já ti je neberu.
To je zase reakce. No chtěla bych vidět, kdyby jsi přišla do třídy jako studentka, to je tedy jen o pár let starší než tvoji žáci, na praxi a jeden samozřejmě zkusí se nad tebou vytáhnout. Naváděl spolužáka, aby mě nakopl, myslel si, že se leknu. Ne nelekla jsem se a ukázala jsme mu, co si ke mne dovolovat nebude.
A mimochodem, když učím, žáky za vlasy netahám. Mám u nich přirozenou autoritu. A budeš se asi divit, ale nejlepší vztahy mám právě s problematiky. A navíc, se dokáži s žáky i zasmát a dělat si legraci a zároveň si udržím v hodinách klid. Ono je totiž strašně jednoduché, vytáhnout jednu větu z popisu a někoho napadnout. Tak až budeš na mých hodinách a nebo budeš mluvit s mými žáky, tak potom mě můžeš srovnávat a kritizovat. Jinak bohužel nemáš nárok.

Myslim, ze startujes naprosto zbytecne. Napsala jsem ti jen svou zkusenost, na tu snad jeste narok mam. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 14:18

@open mind To máš, ale byl to naprostý rýpanec do mě. To nemůžeš popřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
10.2.15 14:26
@moje prdelky píše:
@open mind To máš, ale byl to naprostý rýpanec do mě. To nemůžeš popřít.

Ne do tebe, pouze do te jedne popsane situce. Naopak s jinymi tvymi prispevky dokonce vcelku souhlasim (taky si nemyslim ze vychvne placnuti ditka po zadecku je pomalu domaci nasili), ale ta situace cos popsala mne proste donutila zavzpominat, tot vse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.2.15 14:28

Jenomže co z toho, že dostane na zadek.. Kamarádka dala na zadek a stejne příště se to opakovalo.. Dítě nejřív! to něco provede a pak teda dostane ne zadek.. je to vlastně stejné, jakoby mu bylo jenom vynadané a nebo nic… Prostě první ublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
10.2.15 14:30

Já tě chápu, že tě to tak trápí. Ale bití ostatních dětí je prostě nepřípustně. Můj kluk je taky šíleně akční, taky se děsím každé návštěvy lékaře, úřadu, pošty atd. protože i když je jinak celkem hodný, jakmile někam přijdem, jako by mu něco přeskočilo v hlavě, začne lítat, skákat, ječet, dělat bordel…no fakt děs. Neplatí na něj nic a všichni na mě koukají, jak jako matka zakročím. Když ho plácnu, koukají na mě jak na hysterickou matku, když se ho snažím nějak přemluvit, aby to vydržel a byl hodný, pak zase koukají tak, že je rozmazlenej a potřeboval by na zadek. Každopádně, ať udělám cokoliv, nic nezabírá. Takže vše absolvujeme tak, že ho prostě silou držím za ruku, i když se válí po zemi, škube se, řve, nepustím ho, protože by někde něco provedl. A přitom nerozmazlujem, má pevný řád, pochválíme, potrestáme. Taky nevím, co s tím. Ale…kdyby mi kluk na hřišti bil jiné děti, omluvila bych se dítku, mamince, sebrala bych hračky a měl by frajer smůlu, šlo by se domu. Na hřišti a v kolektivu jsou určitá pravidla a ty musí dodržovat, pokud tomu tak není, pak tam být nemůže. Je dost starý na to, aby si uvědomil to, že když bude bít děti, z hřiště se odchází, když bude hodný, může si hrát. Jestli tohle nehodlá respektovat, pak bych zvažovala návštěvu nějaké poradny. ty se tím akorát trápíš a rozumím tvé bezradonosti, poradna by to mohla vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 14:31

@open mind dobře, tak se omlouvám, že jsem byla hustá. A ještě ke mě, já neuznávám poznámky, obzvlášť u těchto chronických darebáků, to nemá smysl. A taky ještě ta situace byla v době, jak jsem psala, že mě chtěl vyprovokovat, no spíše zdeptat. A věř, že poznámka by to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
10.2.15 14:32
@wewa píše:
@WaIl ano,a co víkendy kdy sněží, prší, táta není doma ale ven se musí, ano jistě je potřeba s tím něco dělat ale ten mladší je v tom prostě nevině, já osobně bych tam zrovna šla ale na moje dítě stačí udělat bubu takže radu konstruktivní jak to řešit nemám. Jen mi to přijde prostě nefér :nevim:

Pokud má někdo potřebu chodit s dětma do herny mezi Po-Pá a ještě i o víkendu, tak to mi hlava nebere. Letošní zima je velmi přívětivá, pořádně skoro ještě nemrzlo.. mám taky dvě malé děti, starší do školky nechodí, a chodím s nima denně normálně ven.. děláme všechno možný. Za celou zimu jsme byli v herně jen jednou.
Nechápu dnešní dobu, že si některé matky nedovedou představit život s dětmi v zimě bez heren. :D Nic ve zlém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 14:33

@kvaček ublíží první a proto se mu musí ukázat že se to nesmí, ne že přiběhneš a zfackuješ, ale řekneš, tak toto tedy ne, to se nedělá a pokud by ho člověk chtěl ještě potrápit, aby se poučil, měl by se danému dítku omluvit a to je teprve potupa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.2.15 14:36

Jinak si myslím, že možná v dnešní době je ot možná i tím, že okolo hřišt sedí maminky a jak ostříž hlídasjí děti- třeba 4,5 a hned nedělej, neber atd.. Švagrová mi říkala, že si to mají děti vyřešit sami, a začínám měnit názor a přikláním se k jejímu..
Já si pamatuji, jak děti jsme se s holčičkama mlátila s papenkama, tahaly za vlasy- někdy já někdy ony, kluci majzly lopatkou.. Všichni z toho vyrosly nikdo neni nějaký nevím- kriminálník, ale slušní lidi…
Jako je jasné, nějaký vleký utok, ale přijde mi, že fakt ty dnešní mámy za děti řeší všechno.. A dokonce nám to říkala, i ve školce v předškolcích, že děti si neumí nic.. zařídit…třeba když jim někdo něco vezme, neumí si nic koupit.. atd

Příspěvek upraven 10.02.15 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.2.15 14:38

@moje prdelky no jo, ale jsou děti, do kterých se hustí slovně a výsledek nula.. vím kamarádka nedělala nic jiného než pořád upozorňovala, já sama jsem zni byla na nerva. protože to bylo pořád, neber mu to, neber mu to.. a pořád dokola, nech ten písek, slyšíš neházej, tak slyšíš, že to názet nemáš- dostane na zadek a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
10.2.15 14:40
@kvaček píše:
Jinak si myslím, že možná v dnešní době je ot možná i tím, že okolo hřišt sedí maminky a jak ostříž hlídasjí děti- třeba 4,5 a hned nedělej, neber atd.. Švagrová mi říkala, že si to mají děti vyřešit sami, a začínám měnit názor a přikláním se k jejímu..
Já si pamatuji, jak děti jsme se s holčičkama mlátila s papenkama, tahaly za vlasy- někdy já někdy ony, klukci majzly lopatkou.. Višchni z otho vyrosly nikdo neni nějaký nevím- kriminálník, ale slušní lidi…
Jako je jasné, nějaký vleký utok, ale přijde mi, že fakt ty dnešní mámy za děti řeší všechno.. A dokonce nám to říkala, i ve školce v předškolcích, že děti si neumí nic.. zařídit…třeba když jim někdo něco vezme, neumí si nic koupit.. atd

Souhlas.
Jeste zadne dite na hristi neumrelo na majznuti babovkou.
Deti ucim, ze se maj branit. Nejdriv pouzit slova, pokud to nepomuze, tak proste odstrcit, ne bulet a hledat mamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
10.2.15 14:40

@kvaček jo, to je pravda, na hřiště si nosí svoje hračky a nesmí si hrát s jinými, než se svými a dokonce nesmí půjčovat. Mě je to šumák, tam vyklopím igelitku hraček a když odcházíme, zase si to posbírám. Syn je velmi kolektivní, hned by si s každým hrál a děti si s ním hrát nechtějí, on je veme za ruku a chce, aby si s ním šly hrát a ony žačnou řvát a volat mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
10.2.15 14:47

@moje prdelky V pohode, ona ta psana forma obcas vyzni jinak. I ty sama pises, ze uz to nyni nepouzivas, takze jsi asi take prisla na jine zpusoby zjednani si respektu. Jinak docela vim o cem mluvis, do prvni tridy semnou nastoupilo 5 /eufemicky receno/ velmi darebackych romskych deti. A nasli se ucitele, co si s nimi k jejich prospechu dovedli poradit - na ty jsem prave zavzpominala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí