Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
opět Vás prodím o radu. ![]()
Polsední MS jsem měla 28. května a 12. června jsem byla na inseminaci.
Mám 5 pozitivních testů. HCG v krvi 638.
Chtěla bych zeptat, jak dlouho bych mohla být těhotná ?? ![]()
A kdy se dělá první vyšetření, jeslti tam ten mrňousek opravdu je ???
A dají Vám hned fotečku ??? ![]()
Díky
Mikino
podle meho se to pocita podle data inseminace,tedy 12.6, takze ted si asi tak ve tretim tydnu,i ta krev tomu odpovida. Neboj ,vsechno bude v poradku ,uvidis
magrat
Ne ne, pokud vím, tak těhotenství se počítá k datu poslední menstruace.A to i přesto, že přesně víš, kdy jsi otěhotněla. Já jsem po IVF byla taky překvapená, když jsem si myslela, že jsem ve čtvrtém týdnu a ono to bylo šest ![]()
Ahoj,
nevim presne, jak se to pocita - doktori mi pocitali den porodu od MS, ale ja jsem si to spocitala presne od poceti a vyslo nam to na den. Ale to byla asi nahoda…:-)
Nam delali prvni vysetreni za cca 3 tydny, to uz by si Te mohli pozvat. O fotecku jsem si nerekla,byla jsem tak vyklepana, ze jsem zapomnela, ale urcite by mi ji dali, tak si o ni nezapomen rict!
At vsechno dobre dopadne ![]()
S.
Ahoj,
mě když nabrali krev tak jsem měla 1000 jednotek a byla jsem v šestém týdnu těhotenství, takže souhlasím s ostatními, že asi tři týdny. Maximálně čtyři. ![]()
Gratuluji. ![]()
Ahoj, mne moje mrnusa ukazali ked som bola 5 tyzdnou tehotna. Vlastne to bolo len take malicke kolecko, ale na ten obraz nikdy nezabudnem. Fotku mrnuska som si dala urobit ked som bola 13 TT a na nej uz sa dali rozoznat hlavicka, chrbtica, a koncatiny. Tehotnost sa pocita od poslednej MS, ale ked vies kedy si otehotnela tak je to zvycajne o 2 tyzdne menej. Ale lekari Ti budu pocit tehotnost prave od spominanej poslednej MS, takze si tehotna asi 5 tyzdnov a to by si uz na spominanej vaginalnej sonografii mohla pekne vidiet Tvoje babatko, ktore sa zatial nan este nepodoba
Zelam vela stastia a hlavne klud, a pohodu. Uzi si to…
Holky všem Vám moc děkuju. Ani nevíte jak jsem šťastná. Po 2,5 letech se to konečně podařilo a já mám hrozný strach, že to zase nevyjde.
Už jsem asi protivná, že o tom pořád mluvím. Moje mamina mi řekla, že o tom nemám tolik přemýšlet a užívat si to.
Ale o tom potřebuju s někým mluvit. Mám radost, že se to povedlo a hned na poprvé.
Je to to nejkrásnější co jsem zatím v životě zažila.
Moc děkuju.
Mila Mikina, je uplne normalne ze sa potrebujes o svojich pocitoch podelit s ostatnymi… ja som tiez zacala navstevovat tento server az ked som zostala tehotna a doteraz sem chodim rada. Preto ak mas chut rozpravat, tak rozpravaj, a ako spominala tvoja mama - uzivaj si to
Bude to stale krajsie, ked pocitis prve pohyby a kopnutia… ked budes citit ckavky tvojho mrnuska atd. nebudem ti vela prezradzat je to fantasticke citit ako v tebe rastie novy zivot - preto sa mas na co tesit… Hlavne sa usmievaj a but stastna - to malicke to citi a neskor sa ti odvdaci. Vela stastia. Papa kaska
Jen bych chtěla poopravit - dle HCG se nedá rozeznat týden těhotenství… Je jakási tabulka kde asi by se tato hladina v jakém týdnu měla pohybovat, ale já, ve čtvrtém týdnu - tj 4 týden od poslední MS - měla HCG 65 !!!!!!!
Nezáleží na tom jak je HCG vysoká, ale na dynamice růstu… prostě musí růst…
Pro podezření na mimoděložní těhu mi brali krev co dva dny a to 3× - čili
1. den vynechané MS - HCG 65 (to jsem byla ve 4. tt)
3. den - HCG 130
7. den - už nevím kolik ale kolem 500
Nešlo o umělé oplodnění, ale podle mě je to prostě stejný ať otěhotníš tak nebo tak. Jinak TT se počítají podle data poslední MS i když víš skutečné datum otěhotnění - já ho věděla 100 % - protože víckrát jsme to za ten měsíc nestihli - a nikdy ho nikdo nebral v potaz i když jsem ho na dr. neustále vytahovala.o)))
Takže klidné těhu přejí
Markéta a mých počátečních 65 jednotek HCG, které už má 4,5 měsíce.o)
Podívej se na http://www.miminka.cz/disp_art2.php?….
Každopádně Ti GRATULUJI!!! ![]()