Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,
mám na vás prosbu, co používáte na kvrny od zeleniny (třeba mrkvičky) na oblečení?
Prací prostředky i třeba něco přírodního.
Díky za rady.
Lenka
Ahoj Lenko,
mě zabralo nejvíc sluníčku-namočit a nechat uschnout na přímém sluníčku. Skvrny od mrkve zmizely, což jsem byla moooc ráda, protože to bylo půjčené oblečení ![]()
Jana + Kačenka 6,5m
Ahoj tak já používám obyčejné mýdlo Lanza, ale musí se to hned zejména banán a mrkev, dokonce jsem s tím vyprala skvrny od borůvek ![]()
Nemáte někdo vyzkoušený ten Ariel kids ???
Ahoj, já jsem trošku líná a nenamáčím to hned, jakmile skvrna vznikne. Bílé prádlo namáčím do kbelíku vanishe s horkou vodou přes noc a ráno peru. Barevné namáčím třeba jen na 3 hodiny, ale párkrát jsem to nechala i přes noc a nic se nestalo. Pak to normálně vyperu a skvrny jsou pryč. Pokud některá čas od času nepustí, tak pustí při příštím praní. Teď mi kamarádka poradila, abych zkusila masiv, je to jako vanish, jen masiv stojí 64,– a vanish bez akce 200,–. Teď jsme byli v Carrefouru a tam jsem koupila 3 masivy v akci za 112,–. Už jsem ho zkusila, holky měly jahody a měly úplně červené šaty a normálně to pustilo. Martina a kvíďata (16 a 1/2 m)
Ahoj, nám kupodivu spolehlivě zabírá Vanish. Hned po ušpinění ho naleju na tričko, nechám třeba hodinu ležet na umyvadle a pak ho buď vyperu v ruce nebo hodím s ostatním prádlem do pračky. Většinou ta skvrna ale zmizí tak, že to stačí už jen opláchnout v umyvadle.
jinak z plen to mizí i bez Vanishe, ale musím prát na max.
M.
Ahoj ,mě se na skvrny osvědčilo obyčejné žlučové mýdlo,stojí kolem 27.- kč a je to naše záchrana.Vždy skvrnu trochu namočím přemydlím,nechám zaschnout, anebo hned peru.
Anna
Ahoj
Doporučuji to žlučové mýdlo. I když se nám něco ušpiní hned ráno a jdu to přeprat až večer tak je to krásně pryč. Namočím, napatlám na to to mýdlo, nechám chvilku být a pak to přeperu.
Ahoj holky,
Tak mě funguje Persil sensitive.Vypere skvrny,vybělí,krásně voní.S těma skvrnama-mám kouzelný přiípravek Salbet od kámošky a namočím přes noc a pak vyperu normálně v Persilu.Bohužel už se asi nevyrábí,tak budu muset zakoupit taky něco jiného a inspiruji se u Vás.
Skvrnky od mrkvičky a banánu,to je žůžo:(((
Ahoj N
To jsem byla já,opět nepřihlášená Nikoleta ![]()
Papa a hezkou neděli N.
Já používám také žlučové mýdlo, mám tekuté z www.plinky.cz . Co nezvládne ono, udělá sluníčko
.
Já jsem nejvíc spokojená s Euronou, dřív jsem trička atd. vyhazovala, ale teď s Agentem už nemusím. Koukněte sem https://www.facebook.com/…75462533844/ je tam spousta inspirace a rad.
Zatím vždy vypral skvrny Batole Antiflíček. Mají u nás v Tescu asi za stovku. Nebo to žlučové mýdlo jak už psaly holky ![]()