Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
tak dneska jsem úplně zoufalá. Doktorka mi řekla, že mám endometriozu a ještě k tomu chronický zánět dělohy. Jsem po neúspěšném IVF a doktorka mi řekla, že v důsledku toho zánětu moje děloha embryo mohla vypudit, protože ho vnímá jako cizí předmět. No hrůza. Řekla mi, že si mám zavolat 1.den menzes a od 2. DC se začnu léčit injekcema po dobu 3 měsíců, vyvolají mi umělý přechod a pak rovnou se prý naváže IVF cyklem. Nemáte některá s tímto problémem zkušenosti? Jaké šance na otěhotnění mám, když mám ještě do toho ten chronický zánět dělohy? Doktorka mi na ten zánět dala nějaké prášky, je to asi 10 tabletek. Ale když je to chronické, tak se to bude asi vracet
Mějte se zatím moc hezky a děkuji za jakoukoli odpověď.
AHOJ NARCISKU,
moc mě mrzí, že máš takový trápení. Já Ti bohužel poradit nemůžu, ale možná se zkus optat na porodinice.com dr. Kouckého. Je to super poradna. Pan dokor Ti určitě řekne víc. Držím pěsti. Pá lucka ![]()
Milá Narcisko,
je mi moc líto, jaké máš problémy. Našla jsem na netu zajímavý článek, tak se zkus podívat http://www.tiscali.cz/….660342.html.
Držím Ti moc palečky, aby se vám nakonec miminko povedlo! Hodně štěstí!!!
Preji hezke rano.Mam cchronicky zanet delohy a pred trema rokama jsem prisla o dite,mam za senou 2 laparoskopie a stale nevi co se mnou.Sance na otehotneni tak je jak u koho u me treba skoro nulova jelikoz mi zanet nici vazy co drzi delohu.Doporucuji chodit na veskera doporucena vysetreni…Drzim palce. ![]()
Ahojky..je mi teprv 18 let a mam casto boleni v podbrisku…nebo spis neprijemnej tlak az do zad..prijdu si porad unavena. Zanet delohy mi za posledni 2 roky diagnostikovali uz 4krat a porad se to vraci..mam rozhazenou menstruaci od 12 let me lecili na cystu a ted najednou prej neni ale skoro o 2 mesice chodim na vyvolavani injekci aych vuec menstruovala..uz ani neberu skoro rok antikoncepci jelikoz mi vuec nepomahala. tehotna nejsem a chci se zeptat zda-li mate nekdo podone potize a co Vam na to pomohlo? uz je to asi posledni zoufaly pokus jak se toho vseho zbavit..:-( dekuju predem
Ahojte maminky, která z vás mela chronický zánet delohy a jaké jste mely příznaky?…Vím že akutní zánet je velmi bolestivý, chronický ne…
@EvulinkaB18 Ahoj, tak já dříve mívala pouze akutní záněty dělohy, ale až už jsem měla snad 4tý zánět dělohy během asi 10ti měsíců, tak mě to přešlo do chronického stavu. Ten chronický stav je zkrátka stav, kdy tě nic nějak nebolí, ale nejsi prostě vyléčená, vždy už se z dalšího zánětu pouze přeléčíš. Proto je důležité dávat na sebe velký pozor aby se dalo dalším zánětům předejít
Ahojky holky, mám akutní zánět dělohy. Který přišel po zamlklem tehu, respektive po revizi.
Byla jsem 3 na kapackach a teď beru kombinovaná dvoje antibiotika.
Mam ted hrozný strach, jak s těhotenstvím, aby mi to šlo, mám funkcni jeden vaječník na druhém neustále cysty, do toho endometriza.
Máte některá zkušenosti se zánětem dělohy a jak pak mimi??
Jsem zoufalá
![]()
Ahoj, není to stejné, ale mě léčili po revizi chronický zánět děložního hrdla. Zanedbala mi to gynekoložka ještě před otěhotnením, po revizi jsem změnila doktora a ten hned zaléčil (celkem asi měsíc antibiotik - taky kombinace dvojích). Máš toho dost, co může být překážkou, ale vyléčený zánět dělohy bych řekla, že nemusí být do budoucna problém. Já jsem otěhotněla asi 3 měsíce po léčbě zánětu. To také nedopadlo, ale toto nebyla příčina. držím palce ![]()
@Mutlice píše:
Ahoj, není to stejné, ale mě léčili po revizi chronický zánět děložního hrdla. Zanedbala mi to gynekoložka ještě před otěhotnením, po revizi jsem změnila doktora a ten hned zaléčil (celkem asi měsíc antibiotik - taky kombinace dvojích). Máš toho dost, co může být překážkou, ale vyléčený zánět dělohy bych řekla, že nemusí být do budoucna problém. Já jsem otěhotněla asi 3 měsíce po léčbě zánětu. To také nedopadlo, ale toto nebyla příčina. držím palce
Moje doktorka je jedna z nejlepších. V nemocnici mi řekli, že to bylo z důvodu, že po revizi tam zůstaly větší zbytky a bylo jich moc ![]()
@Anonymní píše:
Moje doktorka je jedna z nejlepších. V nemocnici mi řekli, že to bylo z důvodu, že po revizi tam zůstaly větší zbytky a bylo jich moc
Mě po revizi vyháněli zbytky injekcema, ale s tím zánětem to nesouviselo, u mě to bylo tak, že jsem ho měla už před otěhotněním. Pak se to vyřešilo antibiotikama. Myslím, že když ti to zaléčí, že to nebude důvod, proč bys v budoucnu nemohla přijít do jiného stavu. Jen bych opravdu důsledně dodržela, co radí doktoři. Nezačít se snažit dřív, než to oni požehnají. Já mám teď naštěstí také vynikajícího doktora, v podstatě mi k němu pomohla revize (pracuje u Apolináře) a následné komplikace. Jsem šťastná, že od té původní jsem utekla…
@Mutlice píše:
Mě po revizi vyháněli zbytky injekcema, ale s tím zánětem to nesouviselo, u mě to bylo tak, že jsem ho měla už před otěhotněním. Pak se to vyřešilo antibiotikama. Myslím, že když ti to zaléčí, že to nebude důvod, proč bys v budoucnu nemohla přijít do jiného stavu. Jen bych opravdu důsledně dodržela, co radí doktoři. Nezačít se snažit dřív, než to oni požehnají. Já mám teď naštěstí také vynikajícího doktora, v podstatě mi k němu pomohla revize (pracuje u Apolináře) a následné komplikace. Jsem šťastná, že od té původní jsem utekla…
Doufám, že se zánět zahojí a nebude se vracet. Jsem z toho vseho nějak vyřízena. Přijdeme o mimca a pak ještě tohle. ![]()
Já tě úplně chápu. Potratila jsem dvakrát, podruhé ještě po tomto zánětu. ale oboje asi z důvodu genetiky. Podruhé jsem právě kvůli komplikacím se sraženinama v děloze po první kyretáži volila s doktorama cestu přírodní, počkat, až tělo vypudí ten plod. A ono to fungovalo. není to nic hezkého, to doma vytlačit do záchodový mísy, to fakt revize je taková „čistější“, pro mě určitě, že to prostě prospíš. Ale zas je nešetrná k děloze právě. No hele ženská na cestě za miminkem vydrží fakt dost! mnohem víc, než si myslí po prvním nezdaru. Já jsem byla špatná z těch komplikací po první revizi, pak antibiotika na zánět, pak nález na čípku, naštěstí bez konizace, pak druhý potrat. pak nevydařené IVF. Tehdy, když jsem měla pocit, že se mi děje něco hroznýho - ten první potrat, tak jsem vlastně ani netušila, že to je ještě nic, proti tomu, co mě čeká a hlavně proti tomu, co prožily jiný ženský… Víš snaž se to nebrat ani tak, že jsi přišla o miminko, revize to je 1. trimestr, a to je brzy, to je plod, to není mimčo. Je lepší si to v hlavě jakoby trochu odosobnit. Pak se to líp všechno snáší.
Držím palce, ať se ti zánět brzy vyléčí, a hodně štěstí v dalším snažení. Je dost pravděpodobný, že podruhé to už pěkně klapne. Potrat je hrozně častý, až 30% potvrzených těhotenství, ale podruhé už to většině párů vyjde a mají zdravé miminko ![]()
@Mutlice prosim doporucite mi toho doktora…?mam strasneho zanedbal me zdravi a hledam jineho…
prosim madonac@seznam.cz
@narcisek ahojky prosím jak se ten chronicky zanet projevuje? Já mám endometriozu a od ledna každý měsíc při menses mám stavy jako chřipka, bolesti těla, unavena, zimnice… mám podezření jestli taky nemám zanet delohy ale jen při menses tyto projevy? Navíc občas citim ze ra krev zapáchá jako prinzanetu tedy nepříjemné…