Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kajinka96 prosím jak se ten zanet zjisti? Nějaké speciální vysetreni? Projevuje se to cely měsíc nebo jen při menses?
@kathon ty jsi psala uz ze? Zanet je porad, ne jen pri menses. Zjisti se bakteriologickym rozborem po sterech, ktere udela gynekolog. I podle toho rozboru se pisi konkretni antibiotika.
@Mutlice Jo tak to jsme si psaly vid. Mě delala stery jen na základní bakterie a výška tam streptococ a ecoli. Ale na chlamydie atd nedelala. Problémy mám stále ale jen při menses. Jsem z toho zoufalá. Mám hrozné stavy
@kathon napsala ti antibiotika? Zanet by se projevoval asi cely cyklus, i kdyz je mozne, ze se to pri MS zhorsuje treba. Tak jedine jeste dalsi stery.
@Mutlice dala mi jen cipky. Jenže mě je hrozné. Při menstruaci mám zimnice a malátnost, jsem 4 dny taková spava a vše mě bolí…. Chlamydie a spol mi nedelala
@kathon píše:
@Mutlice dala mi jen cipky. Jenže mě je hrozné. Při menstruaci mám zimnice a malátnost, jsem 4 dny taková spava a vše mě bolí…. Chlamydie a spol mi nedelala
myslím, že kdybys měla tak silný zánět dělohy, že bys měla mít zimnice a malátnost, tak by to určitě nebylo jen při MS, ale celý měsíc a hlavně už by to tedy bylo s opravdu děsným výtokem, to si neumím představit, že by doktor přehlédl… Tak si tam dojdi znova, ať ti udělá ty chlamydie, pokud máš pocit, že by to mohlo být. Ale ty by se také projevovaly pořád v celém cyklu, a hlavně výtokem /ty, co se přenáší pohl. stykem/. S něčím, co se projevuje takto při MS opravdu nemám nejmenší zkušenost a tušení, co to je.
@Mutlice ahojky další menses zase hrůza chripkove stavy… bohužel přetrvávají a bolest je stále. Po menses stále spineni jakoby vodnatý vytok zbarveny krvi. Byla jsem na gynde vysetreni bylo dost bolestivé byla to jiná MUDr. Střídají se tam. Udělal stery na chlamydie a prý radši atb. Mám doxycyclin a doufám ze zabere, dnes beru druhy den a porad to bolí a citim se naprosto hrozné vycerpana
Ahoj, taky se chci zeptat na priznaky. Vystridala jsem uz nespocet doktoru, porad mne boli jakoby gynekologicke organy, mam zimnice, v byte topim na plno, nejsem schopna jit mimo domov, protoze i normalni teplota je pro me prochladnuti. Boli me i v zadu dole zada, ale hlavne teda ty pohlavni organy. Jsem neskutecne vycerpana (spavam 16 hodin denne) nechodim ted ani do prace, lekari to svedli na postcovidovy syndrom, ale ja si nemuzu pomoct, myslim, ze je to od tech gynekol. problemu.
Vystridala jsem uz 4 (!!!) gynekology, nekeri mi nasli napr. kvasinkovou infekci, nebo gardenellu, ale to byva vzdy jen prechodne.
Moje soucasna gynekolozka si mysli, ze si to cele vymyslim a je to “od psychiky”, protoze ji nic nevychazi v testech. Tyto problemy mne trapi uz asi 5 let, ale posledni rok tak, ze mi to znemoznuje normalne zit.
Mela jsem podobne problemy i s mocovym mechyrem, porad se opakujici zanety. Porad me palilo moceni, nepretrzite posledni 3 roky. No a prave tato sama gynekolozka mi rekla, ze zanet mocaku urcite nemam a opet ty same vety, at si zajdu na psychiatrii. Dostala jsem se ale na podzim k vyborne urolozce, ktera jedina me poslala asi na tri vysetreni na pristrojich a prisla na to, ze mam chronicky zanet mocoveho mechyre. Typicke pro chronicky zanet mocaku je, ze nevychazi v beznych testech, pozna se jen podle pristroju. Na mocak beru ctvrty mesic antibiotika a paleni pri moceni je pryc.
Napadlo me, jestli neco podobneho nemuze nastat i v pripade chronickeho zanetu delohy? Ze tim, ze je to chronicky, nevychazi to v testech? Jsem fakt uz hodne zoufala a ani uz nevim, ke kteremu gynekologovi bych sla, ve chvili, kdy mi nic nevyjde v testech, odmitaji se se mnou bavit a divaji se na me jak na hypochondra, na misto aby teda aspon priznali, ze nevi.
@Anonymní píše: Více
když bereš atb na močák, tak přece by to mělo fungovat i na dělohu, ne?
@Anonymní píše: Více
A máš i bolesti? Já měla podobný příběh…trval rok, než mi někdo uvěřil. 3* pohotovost, nespočet návštěv gynekologa, nic nenašel…já měla opravdu ohromné bolesti, zimnice, průjmy…
No nakonec při poslední velké bolesti, mě manžel vzal do auta a odvezl do nemocnice v jiném městě. Šla jsem hned na operaci…a byla z toho srostlá děloha, celá prerocena. Operovali mě 5 hodin. Nemám vaječník, vejcovod…na utz nikdo nic neviděl…
Ještě bych chtěla dodat, že jednou mě z gyn pohotovosti poslali na chiru…prý je to chirurgické. Já jim pořád říkala, že není, že poznám že je to gynekologické…no na chire mi nic nenašli a byla jsem poslána k psychologovi…
Pokud to bude jen trochu možné, nechej se poslat na diagnostickou operaci.
A jak se takova diagnosticka operace zajistuje? Ano, i me gynekolozka tvrdi, ze je to od psychiky 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️, anebo od strev. Jenze me to boli fakt jakoby od toho delozniho hrdla az nahoru, nemuzu mit sex, to se zhorsi tak, ze prakticky dva mesice se z toho dostavam. To by asi tezko bylo od strev…
Je to uz pet let, pred temi peti lety jsem prodelala nejakou hnusnou gynekologickou infekci, kdy me to moc moc bolelo, lezela jsem tehdy mesic doma, byla jen v posteli, mela teploty atd. A od ty doby to jakoby neni v poradku. V te dobe jsem mela bolesti. Od te doby je mi tak nejak permanentne blbe a podbrisek me boli, ale uz ne tak intenzivne. Kazdopadne pred temi peti lety jsem taky jela na pohotovost, rekli mi, ze je to zanet mocaku, dali mi antibiotika… ale mne bylo blbe dal, dostala jsem se z toho az po mesici sama. Bolelo me to opravdu gynekologicky, ano k tomu jsem mela i zanet mocaku, ale myslim, ze ten mocak prisel az v navaznosti na ten gynekologickej problem, ze to nebyla pricina. Doktori na pohotovosti mi to neverili, ale prece poznam, jestli me boli pohlavni organy nebo mocak.
Ano, s temi antibiotiky me to taky napadlo - ze antibiotika by mela pusobit i na pripadny zanet… ale co me zarazilo, muj byvaly gynekolog rikal, ze u probiotik to tak neni. Ze nepomuze, kdyz probiotika polykam, ale musim si je davat lokalne. Napadlo me, jestli to neni podobne i u antibiotik.