Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@spiritt termin 14.7. Ale prvni se narodilo o 14 dni driv, tak s tim tak nejak pocitam zase. Coz vychazi na zitrek…
@spiritt píše:
@evulkanov to jsem četla, že může být, když se tělo připravuje na porod, že většinou pak tak do tří dní nastane porod.Ale neřikám, že to tak je na 100%,jen, že jsem to četla. A kdy že máš termín?
hmmm, tak to je škoda, že u mě tohle fungovat nebude… kromě té nevolnosti takhle lítám na wc denně, ale mě takhle prohání Cyklo3fort, který beru už tři měsíce kvůli rozšířeným cévám v tříslech. Už jsem to po dohodě s dr zkoušela vysadit, ale zas jsem pak kvůli bolesti v tříslech nemohla chodit… tak holt denně několikrát běhám… pevně doufám, že před porodem stihnu klystýr, pač když to na mě přijde, nedá se to moc držet, tak mám z toho hrůzu…
@evulkanov Tak to jo, jsme na tom plus mínus podobně všechny..
Tak co děvčata, jsi Vám je??? Já jedu na osmou zase na kontrolu do porodnice a na odběry, jako jezdit tam každý den to bude fakt báječný
ale co bych pro prcka neudělala.. Jinak všechny tyto bolesti sem měla i já a nic se nedělo, ale asi skrz to, že ty porodní cesty prej ještě nejsou na 100% připravené, takže sem zvědavá kdo z nás porodí jako první a zdali to budou podobný bolesti, ale porodní asistentka včera říkala, že to jsou fakt jen poslicci a, že pravej porod poznam, že budu dýchat jak lokomotiva a bude se to stupňovat a bude to co pár min a hlavně nebudeme moc ležet ![]()
Tak u me tedy zatim nic, ale moc dobre mi neni… Holky a planujete si nechat dat epidural?
@evulkanov ahojky, jo já si dám, ty ne? Tak můj termín tedy připadá na 4.7 a sem na půl článku prstu otevřená, a ty bolesti jako je, že ti ztvrdne to břicho jako by ti chtělo fakt prasknout a do toho vás píchne v podbřišku a jokoby tam ještě něčím nekdo zavrtal, tak sou nepravidelný kontrakce a paní asistentka říká, no a maminko toto budete mít při porodu furt a nepomůže ani zkroutit nohy ani tepla voda nic a bude se te opakovat třeba po třech minutách
tak říkám hmm, tak ti nedám
nicméně podle pásu už kontrakce nejaky mám..takže odedneška si dám nohy nahoru a kašlu na vaření, uklízení apod, protože pokud to bude taková bolest, tak na to musím nabrat sílu..
@klarinet12 u prvniho jsem nemela, protoze se to nestihlo. a nakonec mi porodni asistentka rekla, ze to na konci boli stejne jak s epiduralem. ale tentokrat si dam, nejsem hrdinka
jak ja bych rada dala nohy nahoru a nic nedelala, ale beha mi tu skoro dvoulety rarach, tak musim fungovat:-)
@evulkanov píše:
Tak u me tedy zatim nic, ale moc dobre mi neni… Holky a planujete si nechat dat epidural?
Já asi ne, ale to tvrdím teď, třeba až začnou ty pravý bolesti, tak budu říkat něco uplně jinýho. Nebo něco jinýho proti bolesti než epidurál. Ale nevím, co všechno se používá
..
Ahoj, dneska noc plná křečí v břichu, takže jsem nevyspaná..vůbec nevím z čeho nebo proč mě to bolelo.
Třeba poslíčci?
Mě se zase v noci hrozně motala hlava, vůbec nechápu proč, ale nejspíš jsem asi ležela na zádech, což se prý nemá kvůli tomu tlaku na nějakou tu žílu v páteři…No ale ještě teď jsem taková trochu slabá ![]()
@spiritt to mě bolela hlava v sobotu, nízký tlak myslela jsem si, že sebou švihnu..měnilo se počasí.
@mar28 To je možný, že to bylo počasím. A nízkej tlak mám taky pořád.
@spiritt počasí má docela vliv, když jsem byla mladší nějak jsem to nevnímala, ale co jsem těhotná, tak vnímám úplně všechno. Nohy mám nateklý jak medvěd, jsem zvědavá co si obuju ani mastičky nepomáhají.
@mar28 Tak to nezávidím, ale snad to bude po porodu lepší
.Já mám teda nateklý jen trochu prsty na rukách, ale nic strašnýho. No nic, jdu do krámu, došlo pečivo
, ale vůbec se mi teda nechce, ale aspoň že to mám blízko, jinak bych tam asi už ani nedošla.