Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
37+0 je oficiálně donošeno, takže rodit klidně můžeš. Pomáhat můžeš, ale dokud mimino nechce, tak nevyleze, tak aby sis od toho neslibovala nějaký zázraky
V podstatě nic z vyjmenovaného není nic nepříjemného, tak se aspoň zabavíš, ale vybodla bych se na ty klasický rady typu běhat po schodech a uklízet, zbytečně se vyčerpáš (navíc já před termínem dobíhala autobus, vyběhla jsem schody z metra na povrch a akorát jsem z toho měla natažené nějaké vazy a asi stydkou sponu a několik dnů chodila jak lazar a porod z toho nebyl
)
Mě se starší narodil 37 plus 3 a měl 3,67 kilo, takže naprosto dopečený mimi. babskejch rad už bych se v tomto týdnu nebála, a praktikovala ![]()
No tkoušet můžeš, ale ven jít nemusí… opravdu záleží hlavně na podnětech od miminka a můžeš být připravená jak chceš. ![]()
Já chodila od 35+.. na jeden cm volně, čípek skoro spotřebovaný a od 37+0 jsem byla otevřena na 4 cm bez čípku. Vydržela jsem takhle další čtyři dny… Prostě až dítko bude chtít vyleze a neboj, dopečené už je. ![]()
Mě doktor řekl už v pátém měsíci, že se mi zkracuje čípek, tak jsem více odpočívala, ale ve 35.týdnu mě už raději převelel do porodnice a ve 37 týdnu jsem rodila…je fakt, že jsem tomu odpočinku moc dlouho nedala…Filípek se narodil s mírami 50 cm a 3,37 kg, byl krásný a zdravý…
Jj, dítě se narodí až se rozhodne. já byla 37+0 v poledne na poslední poradně u mojí dr., prý to na porod ještě dlouho nebude, spíš bud přenášet. v noci jsem porodila, za dvou na 8 otevřená za 2 hodiny… syn se přidušoval, tak se asi (moudře) rozhodl vylodit, aby se neuškrtil ![]()
Děkuji holky za názory. Vím, že když se mu nebude chtít, tak s tím nepohnu, i kdybych se postavila na hlavu. Ale já to vyzkouším, kdyby přece jen nebyl proti, tak ať ho mám u sebe dřív ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji holky za názory. Vím, že když se mu nebude chtít, tak s tím nepohnu, i kdybych se postavila na hlavu. Ale já to vyzkouším, kdyby přece jen nebyl proti, tak ať ho mám u sebe dřív
Za mě - užívej každé chvilky kdy je v břiše, pak už ho tam zpět, aby ses např. dospala nebo v klidu najedla už nestrčíš. ![]()
Obnovuji diskuzi, děvčátka, dneska jsem po kontrole 37+0, slovy paní doktorky čípek zkrácený, na špičku prstu, vzadu úplně zavřená… Já bych naopak ráda vydržela do ledna vcelku…
nějaké rady? Je to vůbec diagnóza k porodu či není? Jsem z toho našeho rozhovoru nějaká zmatená. ![]()
@yvonečka Ja bych teda byla uplne v klidu. Mne doktor nekdy ve 35 a par drobnych nahmatal zadecek male, cipek temer zanikly a na vic jak 2 prsty a hrozne se divil, ze mi nic neni
Rodila jsem planovanym cisarem ve 39+0. Porod v terminu bys mela za tyden a mas jeste celkem zavreno ![]()
@zirafka-h děkuji za odpověď
břicho mám pořád nahoře, hlenova zátka taky ještě neodešla, vůbec si nepřipadám na porod. Tak uvidíme. Ona si beztak vybere ten nejvhodnější čas sama.
Snad budeme na svátky ještě doma. ![]()
@yvonečka Fakt se ti tam zatim nic moc nedeje. Cimz nerikam, ze to nemuze nabrat rychly spad
Ale ted aktualne mas zatim jeste zamceno a tenhle stav k porodu neni
Zatka taky odchazi jak komu jak kdy. Nekdo o ni nevi, nekomu tesne pred porodem, nekomu brzy. Ze me zacaly odchazet nepekne hroudy hlenu zabarvene krvi asi ve 35tt. Tak preju, at to prijde v ten spravny cas ![]()
Holky, chci se zeptat..
Myslíte, že nebude blbý, když mu „pomůžu“ těma „babskýma radama“ (horká koupel, víno, sex, dlouhá procházka)? Nebo by jste to raději nechali na přírodě? 
Dneska mi doktorka řekla, že už bych mohla rodit, protože mám zkrácený čípek. Termín máme na začátku prosince, ale už jsem 37+, takže by to už mělo být ok ne? Já bych radši, kdyby se malej narodil co nejdřív