37.týden těhotenství a otoky

Andulinečka
7.11.10 16:10

37.týden těhotenství a otoky

Ahojte holky.Jsem ve 37.týdnu a začaly mi trošku otoky rukou,mám je takové nafouklé a i trošku nohy ale není to zatím tak strašné.Jinak mám trošku vyšší tlak ale beru léky a pohybuje se kolem 120/80-130/83,takže celkem v pohodě ale ty otoky mě trápí.na kontrolu jdeme ve středu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
7.11.10 16:15

Ahoj, na 37. tt jsou tyhle otoky v pohodě :wink: Tlak máš po lécích krásný, tak to bude OK :wink: Uvidíš ještě, jak bude ve středu vypadat KO, aby nebyla v moči bílkovina, ale věřím, že nebude, ty otoky už jsou fakt běžné :wink:
Na ty otoky - hodně tekutin, moc nesolit, sprchovat studenou vodou, hodit nohy výš, ale to určitě všechno znáš. Mně se na otoky osvědčila chladivá koňská mast nebo Lioton :wink:
Přeju pohodvý zbyteček těhotenství a rychlý porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.11.10 16:34

otoky jsou v určité míře normální, já byla poprvé oteklá, až mě lidi nepoznávali, komplet oteklá, snubák mi nebyl ani na malíček, neobula jsem žádné boty…Tlak jsem měla taky vysoký, 140/90, což je hraniční, takže jsem si poležela i pět dní v nemocnici, kde vyloučili preeklampsii a šla jsem dom.Byla jsem tehdá asi 34.35.týden..Díky otokům jsem nabrala 27 kilo, ale 21 kilo jsem měla po 6nedělí dole - voda ze mě odtekla…noa teď taky začínám otékat, ale jen tak trochu..Prstýnek už musel zase dolů a mám večer zařízlé ponožky a talk zatím dobrý…Tak uvidím, Tenkrát bylo léto a vedra, teď je zima, tak třeba to nebude tak strašné…Doufám…vypadala jsem ohavně a cítila se ještě hůř… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.11.10 16:38

Jinak - mimo téma..

Fragolo - smekám - šest dětí během sedmi let :palec: Neuvěřitelné..:-) Musíte mít doma krásně veselo… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.11.10 17:18
Bongiorno18 píše:
Jinak - mimo téma..Fragolo - smekám - šest dětí během sedmi let :palec: Neuvěřitelné..:-) Musíte mít doma krásně veselo… :andel:

Díky :wink: Veselo u nás je, to nemůžu popřít :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15427
7.11.10 18:00

Jsem stejný týden jako ty a otoky nohou mi začaly taky. Podle toho, co jsem četla, tak je to pro tenhle týden dost obvyklé, tedy pokud se k tomu nepřidruží jiné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.10 18:06

ahoj, podle mě to je běžný problém ke konci těhotenství, taky neobuju kromě tenisek nic a i ponožky s volnou gumičkou se mi pěkně zařežou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
7.11.10 18:42

Tak to jste mě uklidnily.Ono je to k tomu konci asi fakt běžné podle toho co čtu.Je to ale pěkně nepříjemný,ještě 3.týdny do konce a nevím jaký ty otoky ještě třeba budou :nevim: a připadá mi to jako věčnost jak se nemůžeme dočkat až to přijde a pořád se kontroluju a počítám dny do kontrol atd :lol: Jak to máte vy?Ve čtvrtek už začneme 38.týden tak snad nám to uteče.Vše už je nachystané a připravené :hug: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14434
7.11.10 18:53

ahojky já dneska končím 37tt a mám ten samý problém.Začínám otíkat.Hlavně pociťuju,že teď nejvíce přibírám v nohách,zadku :roll: už si připadám jako matrona :evil: Doposud to bylo vše ok,ale teď u hrůza.A to mám nahoře jen 11kg.U kluka jsem měla nahoře celkem 21kg rodila jsem 40+0tt,takže teď v kg je to pořád o mnoho lepší,ale i tak už to je opruz.Připadá mi,že teď nabírám co týden to kilo :cry: Snad to po porodu půjde hned dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.11.10 18:54

Andulinečko, tak já končím teprv 28.tt, tak si říkám, že má prďolka ještě moře času a ať si je pěkně tam, kde je :-D Ale to čekání je na hlavu, to moc dobře znám, obzvlášť pak organizačně se dětma :wink: A závidím, že tě postihly otoky až tak pozdě, já jsem vždycky oteklá tak kolem 30.tt a je to děs :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15427
7.11.10 21:53

Andulinečko, taky se mi ty poslední týdny hrozně vlečou a ráda bych to už měla všechno za sebou a miminko u sebe. Přesně jak píšeš, všechno uklizené, nažehlené, nachystané, tak doma tápu od ničeho k ničemu. O to víc se to vleče. Teď se budu těšit asi i do poradny, protože to alespoň bude nějaká změna. Musíme holt vydržet :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9592
21.11.10 15:12

Ahojky, tak já se přidávám… otekl mi včera večer tak kotník, že jsem čuměla. Do té doby absolutně nic. Dneska už lepší, tak jsem zvědavá. Tlak mám celé těhu naprosto v pohodě. V úter jdu na KO, tak uvidíme. Koupila jsem si v lékárně ty papírky na moč na bílkovinu, tak ráno zkusím. Celkem jsem se lekla :-). Takže nohy mám nahoře a nic už nedělám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí