Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, na 37. tt jsou tyhle otoky v pohodě
Tlak máš po lécích krásný, tak to bude OK
Uvidíš ještě, jak bude ve středu vypadat KO, aby nebyla v moči bílkovina, ale věřím, že nebude, ty otoky už jsou fakt běžné ![]()
Na ty otoky - hodně tekutin, moc nesolit, sprchovat studenou vodou, hodit nohy výš, ale to určitě všechno znáš. Mně se na otoky osvědčila chladivá koňská mast nebo Lioton ![]()
Přeju pohodvý zbyteček těhotenství a rychlý porod ![]()
otoky jsou v určité míře normální, já byla poprvé oteklá, až mě lidi nepoznávali, komplet oteklá, snubák mi nebyl ani na malíček, neobula jsem žádné boty…Tlak jsem měla taky vysoký, 140/90, což je hraniční, takže jsem si poležela i pět dní v nemocnici, kde vyloučili preeklampsii a šla jsem dom.Byla jsem tehdá asi 34.35.týden..Díky otokům jsem nabrala 27 kilo, ale 21 kilo jsem měla po 6nedělí dole - voda ze mě odtekla…noa teď taky začínám otékat, ale jen tak trochu..Prstýnek už musel zase dolů a mám večer zařízlé ponožky a talk zatím dobrý…Tak uvidím, Tenkrát bylo léto a vedra, teď je zima, tak třeba to nebude tak strašné…Doufám…vypadala jsem ohavně a cítila se ještě hůř… ![]()
Jinak - mimo téma..
Fragolo - smekám - šest dětí během sedmi let
Neuvěřitelné..:-) Musíte mít doma krásně veselo… ![]()
Bongiorno18 píše:
Jinak - mimo téma..Fragolo - smekám - šest dětí během sedmi letNeuvěřitelné..:-) Musíte mít doma krásně veselo…
Díky
Veselo u nás je, to nemůžu popřít ![]()
Jsem stejný týden jako ty a otoky nohou mi začaly taky. Podle toho, co jsem četla, tak je to pro tenhle týden dost obvyklé, tedy pokud se k tomu nepřidruží jiné komplikace.
ahoj, podle mě to je běžný problém ke konci těhotenství, taky neobuju kromě tenisek nic a i ponožky s volnou gumičkou se mi pěkně zařežou
Tak to jste mě uklidnily.Ono je to k tomu konci asi fakt běžné podle toho co čtu.Je to ale pěkně nepříjemný,ještě 3.týdny do konce a nevím jaký ty otoky ještě třeba budou
a připadá mi to jako věčnost jak se nemůžeme dočkat až to přijde a pořád se kontroluju a počítám dny do kontrol atd
Jak to máte vy?Ve čtvrtek už začneme 38.týden tak snad nám to uteče.Vše už je nachystané a připravené
![]()
ahojky já dneska končím 37tt a mám ten samý problém.Začínám otíkat.Hlavně pociťuju,že teď nejvíce přibírám v nohách,zadku
už si připadám jako matrona
Doposud to bylo vše ok,ale teď u hrůza.A to mám nahoře jen 11kg.U kluka jsem měla nahoře celkem 21kg rodila jsem 40+0tt,takže teď v kg je to pořád o mnoho lepší,ale i tak už to je opruz.Připadá mi,že teď nabírám co týden to kilo
Snad to po porodu půjde hned dolů
Andulinečko, tak já končím teprv 28.tt, tak si říkám, že má prďolka ještě moře času a ať si je pěkně tam, kde je
Ale to čekání je na hlavu, to moc dobře znám, obzvlášť pak organizačně se dětma
A závidím, že tě postihly otoky až tak pozdě, já jsem vždycky oteklá tak kolem 30.tt a je to děs ![]()
Andulinečko, taky se mi ty poslední týdny hrozně vlečou a ráda bych to už měla všechno za sebou a miminko u sebe. Přesně jak píšeš, všechno uklizené, nažehlené, nachystané, tak doma tápu od ničeho k ničemu. O to víc se to vleče. Teď se budu těšit asi i do poradny, protože to alespoň bude nějaká změna. Musíme holt vydržet
.
Ahojky, tak já se přidávám… otekl mi včera večer tak kotník, že jsem čuměla. Do té doby absolutně nic. Dneska už lepší, tak jsem zvědavá. Tlak mám celé těhu naprosto v pohodě. V úter jdu na KO, tak uvidíme. Koupila jsem si v lékárně ty papírky na moč na bílkovinu, tak ráno zkusím. Celkem jsem se lekla
. Takže nohy mám nahoře a nic už nedělám ![]()
Ahojte holky.Jsem ve 37.týdnu a začaly mi trošku otoky rukou,mám je takové nafouklé a i trošku nohy ale není to zatím tak strašné.Jinak mám trošku vyšší tlak ale beru léky a pohybuje se kolem 120/80-130/83,takže celkem v pohodě ale ty otoky mě trápí.na kontrolu jdeme ve středu.